начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

Работодателя не плаща когато се работи в събота

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Работодателя не плаща когато се работи в събота

Мнениеот emo0oo » 09 Фев 2010, 16:08

Здравейте,
Имам следния казус. Аз работя на смени и преди време Работодателя поиска да се удължи работното време за тези който работят втора смяна. Работното време е от 11 ч. до 19 ч. както и събота от 10ч. до 14ч. Работодателя каза, че няма да заплаща работното време през съботата защото през работните дни сме има ли обедна почивка от 1ч. която той не заплащал. Подписахме заповеди в която пише само, че удължава работното време, но нищо не пише за заплащане.
Въпросите ми са:
Работодателя има ли право да не плаща работните часове през събота?
Мога ли да имам претенции за заплащане на изработените часове?
Написаното в Чл. 136а от ТК важи ли за тази ситуация?
emo0oo
Нов потребител

Назад към Трудово право