начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

С ТЕЛК решение и преминаване на изпит.срок

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

С ТЕЛК решение и преминаване на изпит.срок

Мнениеот ana_marina_lex » 08 Фев 2010, 22:35

Имам ТЕЛК решение за онкологично заболяване и до днес работех на постоянен договор с 1 месец предизвестие. Днес ми дават доп.споразумение за преназначение на нова длъжност с 3 месечен изпитателен срок. Искам да питам какво може да стане ако не разпиша споразумението. Макар че имам някаква идея , че с ТЕЛК решение могат да ме съкратят само с разрешение на бюрото по труда, но ми казаха, че такова се получава лесно от работодателите???
В момента получавам пенсия по болест, макар че съм далеч от пенсионната възраст. Моля ако знае някой да ми каже дали при съкрашение ще имам право и на обезшетения от трудовата борса.
ana_marina_lex
Младши потребител

Re: С ТЕЛК решение и преминаване на изпит.срок

Мнениеот laridii » 09 Фев 2010, 01:18

Имат идеята да Ви освободят, когато изпитателния срок изтече. Това няма да се води съкращение, направо ще си Ви освободят без обезщетения.
Откажете да подпишете и ако се наложи директно говерете с тях, като им кажете, че сте наясно какво целят с този 3-месечен срок на изпитване. Щом искат да Ви освободят нека поне го направят както трябва с предизвестие, обезщетения и изплащане на отпуските
laridii
Потребител

Мнениеот sunrise » 09 Фев 2010, 10:51

laridii написа:Имат идеята да Ви освободят, когато изпитателния срок изтече. Това няма да се води съкращение, направо ще си Ви освободят без обезщетения.
Откажете да подпишете и ако се наложи директно говерете с тях, като им кажете, че сте наясно какво целят с този 3-месечен срок на изпитване. Щом искат да Ви освободят нека поне го направят както трябва с предизвестие, обезщетения и изплащане на отпуските

Подкрепям изцяло, не се хващайте на въдицата им. Цела им е именно, да не искат разрешение от Инспекцията.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот ana_marina_lex » 09 Фев 2010, 17:06

Благодаря за отговорите и съветите- няма да подпиша споразумението. Колкото и да имах доверие в шефа си, че всичко е ок, не мога да си затворя очите за това, прекалено е. Успех ви желая.
ana_marina_lex
Младши потребител

Назад към Трудово право