Здравейте,
На 28.04 2009г. навърших 63 години. Подадох документи за пенсиониране. Оказа се, че точките за пенсиониране не ми достигат, тъй като трудовия ми стаж като ел заварчик от 14 години, 7 месеца и 28 дни не е признат за втора категория труд, а се признават 11 месеца и 10 дни като термист от втора категория труд.
Отговорът, който получих от Социално Осигуряване е следния:
Придобит осигурителен стаж:
Втора категория - 0г .11м. 10дни
Трета категория - 32г.7м. 7дни
Превърнат към трета категория - 33 г 09м. 13 дни
Сбор от осигурителния стаж и възрастта 96т. 11м. 07 дни
Как мога да се пенсионирам - да започна работа, да си купя точки или да чакам да навърша 65 години.Ще се вземе ли в предвид УП-2, или ще ми бъде отпусната социална пенсия.
Благодаря за помощта предварително!
- Дата и час: 25 Ное 2024, 19:50 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Не ми отпускат пенсия
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Не ми отпускат пенсия
Купи си стаж - ще съжаляваш ако чакаш да станеш на 65 г. и да получиш мизерната социална пенсия. А купуването на стажа нищо няма да ти струва в пари - просто ще подпишеш погасителен план с НОИ и купения стаж ще ти бъде удържан от пенсията в продължение на период до 5 години.
- mosqito
- Младши потребител
Не съм мнага на ясно,но нали имаше задължително второ пенсионно осигуряване?Попитайте в НОИ и ако си пазите известяванията от това дружество ги представете,възможно е да ви бъде от полза.
Повтарям не съм на ясно,проверете.
-
namakak - Потребител
namakak написа:Не съм мнага на ясно,но нали имаше задължително второ пенсионно осигуряване?Попитайте в НОИ и ако си пазите известяванията от това дружество ги представете,възможно е да ви бъде от полза.
Като не си наясно какво се обаждаш
Второто /т.нар. втори стълб/ едва ли "важи" за питащия /с оглед ЕГН-то му /
- inspectora
- Активен потребител
Абе,абе....
Аз подписвах един такъв договор с Алианц,ама кат си дадох егн,ме нямаше там.Попитаха ме към кой Алианц А аз нямам никви известия при съкращението.
Така че и ти си прегледай егеното по запазени документи.Пази всички договори и известия.Щото тия с 63 години възраст едва ли са подписвали,а мойто даже не съществува.Говорим за мойто.За вашто незнам проверете си.
Аз подписвах един такъв договор с Алианц,ама кат си дадох егн,ме нямаше там.Попитаха ме към кой Алианц А аз нямам никви известия при съкращението.
Така че и ти си прегледай егеното по запазени документи.Пази всички договори и известия.Щото тия с 63 години възраст едва ли са подписвали,а мойто даже не съществува.Говорим за мойто.За вашто незнам проверете си.
-
namakak - Потребител
Имам случай с жена ,която е подписала договора с Алианс и в момента се жалва,че през си трудов живот след гимназия ще получава 130 лв пенсия.Нищо не е споменала за Алианс.А е от същото приватизационно предприятие,от което има съкратени преди години и преди да има договори за Алианс.Тези договори се направиха през 2001 или 2002 година.Когато в тези приватизации останаха 50 човека по ведомост,без никой да ги е видял да влизат в тези заводи.
Това пенсионно дружество въобще функционира ли?
Това пенсионно дружество въобще функционира ли?
-
namakak - Потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|