начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

трудов или граждански договор

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

трудов или граждански договор

Мнениеот dfani » 02 Фев 2010, 16:03

Здравейте, какво мислите за следния казус: Напоследък се говори за разкриване на т.н. спешни кабинети към Центровете за спешна помощ . В тях лекарите ще дават дежурсва 12 часови. Предлагат граждански договири на лекарите , които ще работят в тези кабинети, което според мен не е правилно. Мисля, че така се заобикаля трудовото законодателство . Лекарите имат място на работа , работно време и предоставят работна сила , а не трудов резултат. Какво мислите?
dfani
Младши потребител

Re: трудов или граждански договор

Мнениеот dfani » 02 Фев 2010, 16:31

Няма ли мнения?
dfani
Младши потребител

Мнениеот sunrise » 02 Фев 2010, 16:36

Имаме естествено, ама тя цялата реформа е...
Иначе съм съгласна с Вас, ама не сме сигурни дали все пак не трябва да се престира резултат, а именно намаляване на народонаселението, особено това в извънтрудоспособна възраст.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот dfani » 02 Фев 2010, 16:49

Благодаря! Това за реформата, е вярно. Не знаят какво правят. Тези кабинети , измислени в последния момент, не са необходими по начина по който ги създават. Само насъскват хората с тези големи възнаграждания. Ако някъде се закриват болници или намалява рязко обема на дейност, е необходимо подсилване на екипите на спешна помощ с персонал и още линейки.
dfani
Младши потребител

Мнениеот sunrise » 02 Фев 2010, 16:54

Не съм много наясно, но сега като се замислих,може би неслучайно са на граждански договори. Тогава всичко, включително линейките трябва да са си тяхни,защото те работят от свое име, те си поемат риска, затова е и граждански договора.
sunrise
Активен потребител

Назад към Трудово право