начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

МОЛ за граждански договор

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

МОЛ за граждански договор

Мнениеот mike666 » 29 Яну 2010, 12:27

Аз съм МОЛ и съм на трудов договор.Предлагат ми да ме уволнят по взимно и да сключа граждански договор.Има ли правно основание за това и какви клаузи трябва да са залегнали в този договор за МОЛ?
mike666
Нов потребител

Re: МОЛ за граждански договор

Мнениеот inspectora » 29 Яну 2010, 12:38

Всичко това ще Ви го каже адвокатът Ви ...
Няма как да гадаем тук МОЛ ли сте, или сте ТЪРГОВСКИ ЦЕНТЪР, или пък ВЕСТНИКАРСКА БУТКА ...
inspectora
Активен потребител

Мнениеот tino76 » 29 Яну 2010, 12:57

..................
Последна промяна zodiac на 29 Яну 2010, 20:08, променена общо 1 път
Причина: Мнението е изтрито поради употребата на обидни квалификации!
Аватар
tino76
Потребител

Мнениеот boiko_62 » 29 Яну 2010, 13:05

не се хващайте на това предложение, тъй като губите от всичко, поради простата причина че ще ВИ накарат да си плащате осигуровките и сигурно ще намалят възнагражденито
boiko_62
Потребител

Мнениеот mike666 » 29 Яну 2010, 13:07

Еми наистина имах в предвид "материално отговорно лице".Мислех ,че ще се разбере но затова сега уточнявам.Иначе за адвоката знам че ще ми каже -то това му е работата.Благодаря все пак!
mike666
Нов потребител

Мнениеот inspectora » 29 Яну 2010, 13:07

tino76 написа:Пълно е с хора тука, мислещи се за юристи.

Така е ...
Както и с такива, които не могат да "стоплят" за нЕкои работи ...
Потребителско име: tino76
Професия: Студент по право
:D :D :D
Няма да влизам в полемики с хора, които нито са ми на годините, нито на практиката ...

Но иначе си прав за едно - вече и на мен не ми е мястото тук ... именно поради причината посочена от теб.
inspectora
Активен потребител

Мнениеот tino76 » 29 Яну 2010, 16:40

прав си Inchhai аре чао. Щом един наричащ себе си юрист не може да разбере че става на въпрос за МОЛ а го бърка с MALL пази боже аз щях да отида да продавам картофи на пазара...
Последна промяна zodiac на 29 Яну 2010, 20:15, променена общо 1 път
Причина: Нарушаване на общите условия
Аватар
tino76
Потребител

Мнениеот tino76 » 29 Яну 2010, 16:48

isnpectore, виж си изказа само. Какъв юрист си не знам. Цитирам:
"Както и с такива, които не могат да "стоплят" за нЕкои работи ..." - пише се някакви :) и за какво не мога да "стопля" бре човеко????
"Няма да влизам в полемики с хора, които нито са ми на годините, нито на практиката ..." - срам, по-добре не казвай , че имасш практика.
"Но иначе си прав за едно - вече и на мен не ми е мястото тук ... именно поради причината посочена от теб." - каква причина съм посочил? това е по-скоро факт. Причината да се разкараш от форума е че не разбираш какво искат хората от теб, защото не четеш какво се пише, а юруш с мнението напред без да мислиш. Така ли правят юристите с практика,а? срам срам и мъка.....
Последна промяна zodiac на 29 Яну 2010, 20:13, променена общо 1 път
Причина: Употребата на обидни квалификации е недопустима!
Аватар
tino76
Потребител

Мнениеот inspectora » 29 Яну 2010, 17:46

Тино-нино, толкова ти е празна кутийката, че ... :lol: :lol: :lol:
tino76 написа:Причината да се разкараш от форума е че не разбираш какво искат хората от теб, защото не четеш какво се пише ...

tino76 написа:... МОЛ а го бърка с MALL ...

Дали не разбирам какво ми се пише ...
tino76 написа:Така ли правят юристите с практика,а?

Юристите не дават безплатни консултации по форумите приятелю.
Тук се забавлявам и разтоварвам с разни подобни на теб люде с липсващо сиво вещество ...
inspectora
Активен потребител

Мнениеот inspectora » 29 Яну 2010, 18:13

ykovachev написа:Ама тоя е много отракан, а, Инспекторе?

Всякакви ги има ...
След като не разбират, че гъбаркайки се, давам някакви насоки /все пак така и така помагам, та поне да получа нещо в замяна - удовлетворение от "веселия" си пост/ и вместо да "видят" какво им "подсказвам", виждат само заяждане ... за тяхна сметка си е ...

Знаете ли че:
В Англия простолюдието не разбира какво си говорят по-висшите слоеве от обществото. До толкова не разбира, все едно не си говорят на един и същ език ... /и това от векове е така там/.
След разпада на комунистическата система и тук наблюдавам нещо подобно - обикновените хорица изобщо не разбират езика, на който си говорят малко по-интелигентните от тях ... при нас /явно от манталитета/ хората си мислят, че им се подиграват или обиждат, когато всъщност не разбират какво им говорят ...
inspectora
Активен потребител

Мнениеот laridii » 29 Яну 2010, 19:19

tino76 написа:прав си Inchhai аре чао. Щом един наричащ себе си юрист не може да разбере че става на въпрос за МОЛ а го бърка с MALL пази боже аз щях да отида да продавам картофи на пазара...

Не се изказвайте неподготвен, колегата едва ли не различава двете думичики, той просто прояви чуство за хумор, с което предизвика усмивка у всички юристи посетили темата. Вие си продавайте картофите на пазара, там юридически хумор не Ви трябва.
laridii
Потребител

Мнениеот inspectora » 29 Яну 2010, 19:33

laridii написа:
tino76 написа:прав си Inchhai аре чао. Щом един наричащ себе си юрист не може да разбере че става на въпрос за МОЛ а го бърка с MALL пази боже аз щях да отида да продавам картофи на пазара...

Не се изказвайте неподготвен, колегата едва ли не различава двете думичики, той просто прояви чуство за хумор, с което предизвика усмивка у всички юристи посетили темата. Вие си продавайте картофите на пазара, там юридически хумор не Ви трябва.

Както по-горе писах - с някои хора си говорим на различни езици ...
Който е разбрал първия ми пост /като колегата laridii, а вярвам и всички други колеги посетили темата/, е образувал усмивка на лицето си /поне за миг/ и съм допринесъл с нещо за разведряване на ежедневието му ... който не е разбрал /като например "колегите" като тино-нино ;) / ...
И та така ... освен хумор, в първия ми пост съм дал и възможно най-точния отговор на питащия /с оглед ситуацията му/ ... който не е разбрал ...
inspectora
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 29 Яну 2010, 19:54

tino76 написа:isnpectore, виж си изказа само. Какъв юрист си не знам. Цитирам:
"Както и с такива, които не могат да "стоплят" за нЕкои работи ..." - пише се някакви :) и за какво не мога да "стопля" бре човеко????
"Няма да влизам в полемики с хора, които нито са ми на годините, нито на практиката ..." - срам, по-добре не казвай , че имасш практика.
"Но иначе си прав за едно - вече и на мен не ми е мястото тук ... именно поради причината посочена от теб." - каква причина съм посочил? това е по-скоро факт. Причината да се разкараш от форума е че не разбираш какво искат хората от теб, защото не четеш какво се пише, а юруш с мнението напред без да мислиш. Така ли правят юристите с практика,а? срам срам и мъка.....

Не знам кой какъв е, но определено нарушавате ОУ на лекс( и както е модерно напоследък да се пише, интернет- етиката и добрите нрави). Но модераторите, те пък както обикновено, няма да го забележат.

Тук наистина е заприличало на градското сметище.

п.п. Апропо- не знам как пък не стана ясно - никой никому не е длъжен!
Добра воля- това е принципът. Останалото са празни напъни.

Поправка!
За протокола: Налична е своевременна модераторска намеса.
Гост.
Старши потребител

Назад към Трудово право