начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

Фалшиви подписи

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Фалшиви подписи

Мнениеот belona » 28 Яну 2010, 11:38

Здравейте,подала съм жалба до инспекцията по труда срещу бившия ми работодател. При направената от тях проверка са представени договор и допълнителни споразумения за смяна на длъжността и заплатата ми,както и ведомости подписани от мое име за пари които не съм получавала.
Такива документи аз никога не съм подписвала, но някой е свършил това вместо мен. Въпросът ми е, от тук нататък как бих могла да търся правата си, тъй като за проверяващите явно всичко е наред?Вярно ли е ,че ако искам да съдя работодателя трябва да подам иск максимум до 2 месеца след уволнението? Благодаря Ви!
belona
Нов потребител

Re: Фалшиви подписи

Мнениеот ivankavrakov » 28 Яну 2010, 13:04

Да, вярно е. Но за вашия случай повече ходи един сигнал до прокурор.
И най-добре се посъветвайтие с адвокат.
ivankavrakov
Потребител

Мнениеот rts » 28 Яну 2010, 15:29

2-месечният срок е само за незаконно уволнение. Посетете адвокат.
rts
Активен потребител

Мнениеот tati_go » 11 Мар 2010, 18:52

Прав е ivankavrakov.
Обърнете се към прокуратурата, като опишете случая - ще търсят отговорност от работодателя ви.
Но ако вие търсите някакво обезщетение ви е необходим адвокат, съд, вещи лица и т.н.
Аватар
tati_go
Потребител

Назад към Трудово право