- Дата и час: 25 Ное 2024, 19:33 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Има ли решение на следния проблем
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Има ли решение на следния проблем
Работя в частна фирма на постоянен трудов договор , на сумирано работно време аз 6 месеца. Работя по определен график на – 2 дена по 12 часа 07.00 – 19.00 ч. и два дена почивка. Работата е на “приливи и отливи” понякога има много работа а понякога няма никаква. Случва се така , че когато има работа директора устно ми нарежда да стоя на работа и до 22.00 ч. което прави 15 ч. , а когато няма работа ме връща още от сутринта. По КТД има точка ,че при престой при липса на работа работодателя е длъжен да заплаща трудово възнаграждение на работниците .Накрая на 6 месечният период събира часовете и ако са в повече не ги плаща като извънреден труд , а ако са по малко не ми заплаща пълния размер на работната заплата по трудов договор. Четох в кодекса на труда , и по форуми в интернет , но никъде не открих дали това е законно или не е законно. Моля ако някои знае да каже. Благодаря предварително.
- rumy77
- Нов потребител
Re: Има ли решение на следния проблем
Поне някой да каже законно ли е или не е ? Според мене е незаконно но не съм много сигурна, а като чета Кодекса на труда ми се струва , че всичко е написано в интерес на работодателите .
- rumy77
- Нов потребител
Руми,
Поразходи се до Инспекцията по труда, направи си справка с тях и ги помоли анонимно да направят проверка на работодателя ти.
Успех!
Поразходи се до Инспекцията по труда, направи си справка с тях и ги помоли анонимно да направят проверка на работодателя ти.
Успех!
- tj_todorov
- Младши потребител
Не става със Инспекцията по труда. Една колежка ги извика ( за друго нещо ) още през лятото. Дойдоха 3 човека от инспекцията. Стояха точно 20 минути . Нищо не провериха и отидоха на ресторант. Колежката на другия ден я съкратиха заради намаляване на щата. След 1 седмица на нейно място назначиха друга жена. Просто се познават и се имат с директора и това е положението. Бих рискувала но не знам доколко е законно това и дали съм права в случая .
- rumy77
- Нов потребител
Руми,
1. Обади се в ИТ - 0700 17 670 и ги питай по твоя случай.
2. Пиши на инспекцията - Сигнали за корупция по електронна поща или по „горещия телефон” се регистрират в деловодния регистър на ИА „ГИТ” и се предоставят на изпълнителния директор за разпореждане.
Не че те съветвам, но би могла примерно да си регистрираш една електронна поща в абв.бг "специално" за случая . Пиши от тази електронна поща на
secr-idirector@gli.government.bg или пък звънни на Горещ телефон – 0700 17 670
и опиши случая с твоята колежка, как заради сигнал до ИТ е била съкратена. Да имат предвид, какви хора работят при тях и как ходят на проверки.
1. Обади се в ИТ - 0700 17 670 и ги питай по твоя случай.
2. Пиши на инспекцията - Сигнали за корупция по електронна поща или по „горещия телефон” се регистрират в деловодния регистър на ИА „ГИТ” и се предоставят на изпълнителния директор за разпореждане.
Не че те съветвам, но би могла примерно да си регистрираш една електронна поща в абв.бг "специално" за случая . Пиши от тази електронна поща на
secr-idirector@gli.government.bg или пък звънни на Горещ телефон – 0700 17 670
и опиши случая с твоята колежка, как заради сигнал до ИТ е била съкратена. Да имат предвид, какви хора работят при тях и как ходят на проверки.
- tj_todorov
- Младши потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|