начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

гонене от апартамент

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

гонене от апартамент

Мнениеот sladi4kia » 15 Яну 2010, 16:19

Здравейте,не знам дали темата е за този раздел но реших да ви попитам за следното нещо.Преди година и половина баща ми,ми купи апартамент ново строителстство но искаше да се води на негово име.Така и стана,аз си харесах закупих го с пълномощно от него(тъй като него го няма в страната)и всичко беше ОК докато един ден не се спречкахме и нещата стигнаха както се казва-нож до кокъл.Та така,сега той ме сплашва,че ще ме изгони от апартамента ако не му ходя по гайдата както се казва.Има ли право на това?Има ли право баща да изгони сина си от дома си??Аз съм на 30 години тои е на 52.Благодаря
sladi4kia
Младши потребител

Re: гонене от апартамент

Мнениеот vioma » 15 Яну 2010, 16:33

Има право, баща Ви няма юридически задължения да Ви издържа или подслонява.
vioma
Младши потребител

Мнениеот katerinakuch » 15 Яну 2010, 16:43

sladi4kia написа:Здравейте,не знам дали темата е за този раздел но реших да ви попитам за следното нещо.Преди година и половина баща ми,ми купи апартамент ново строителстство но искаше да се води на негово име.Така и стана,аз си харесах закупих го с пълномощно от него(тъй като него го няма в страната)и всичко беше ОК докато един ден не се спречкахме и нещата стигнаха както се казва-нож до кокъл.Та така,сега той ме сплашва,че ще ме изгони от апартамента ако не му ходя по гайдата както се казва.Има ли право на това?Има ли право баща да изгони сина си от дома си??Аз съм на 30 години тои е на 52.Благодаря

Той като собственик на апартамента може да се разпорежда с него, както си прецени. Именно от него зависи кой ще живее и кой не - в това жилище.
На въпроса Ви дали баща може да изгони сина си от дома си, то за съжаление Ви отговарям с утвърдителен отговор. Възрастта на единия и на другия е без значение, стига низходящият да е навършил 18г. Дошло е време /Вие сте мъж на 30г./ да поемете самостоятелно по своя собствен път на развитие и да напуснете жилището на баща Ви. Внимавайте много в едно: не се поддавайте/ако Ви поискат/ да влагате финансови средства в това жилище, защото не сте собственик, а и не виждам от поста Ви да имате учредено право на ползване. Ако имате средства, влагайте ги в нещо, което е само на Ваше име.
katerinakuch
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 15 Яну 2010, 18:08

sladi4kia написа:........Преди година и половина баща ми,ми купи апартамент ново строителстство но искаше да се води на негово име.........

Мдам....
Гост.
Старши потребител

Мнениеот nksuccess » 15 Яну 2010, 19:22

Баща ви си е купил апартамент, в който живеете. Разберете се с него все пак сте баща и син. От всяка ситуация има изход. А на въпроса ви нямате никакви права върху апартамента, докато баща ви е жив. Може да ви изгони от апартамента, ако пожелае.
nksuccess
Потребител

Мнениеот voltron » 15 Яну 2010, 19:46

Позови се на домашно насилие. Изкарай си ограничителна заповед и даже ще трябва да ти плаща. 8)
If you are good at something, never do it for free.
voltron
Потребител

Мнениеот Гост. » 15 Яну 2010, 20:31

:roll: А-ха, да плаща казваш- и какво да му плаща?
Дори и за бъде издадена ограничителна заповед, по-скоро бащата ще претендира обезщетение :P , и тогава някой ще разбере смисълът на думата- справедливост. 8)
Иначе си прав- ще плати, но! по сметка на ВСС... от което синът нищо не печели.

п.п. 8) 30г. мъж...
Гост.
Старши потребител

Мнениеот Гост » 15 Яну 2010, 20:58

nksuccess написа:нямате никакви права върху апартамента, докато баща ви е жив.

Нека това съждение не служи като източник на идеи :lol:!
Гост

Мнениеот voltron » 15 Яну 2010, 21:01

ЕЕЕ така поставен въпроса - сладичкия /30 г., лека категория/ V Баща си, не става наистина.
Просто забравих да погледна как се е написал - гейчето нема право на нищо
If you are good at something, never do it for free.
voltron
Потребител

Мнениеот usra_ovcova » 16 Яну 2010, 00:27

mirolubabenatova написа:
nksuccess написа:нямате никакви права върху апартамента, докато баща ви е жив.

Нека това съждение не служи като източник на идеи :lol:!

да служи,да служи...
който има идеи спрямо наследодателя - не го наследява........ :lol: :lol: :lol:
usra_ovcova
Потребител

Мнениеот andrejandrej » 06 Яну 2012, 01:41

Имам въпрос ако все още се чете темата. Как да се защити син от гонене от жилище собственост на единия родител. Може ли да се прехвърли право на бабата (негова майка) за плозване на стая до края на живота срещу гледане на внука.
andrejandrej
Младши потребител

Мнениеот andrejandrej » 06 Яну 2012, 01:45

Във телеграф четох че само ако докаже домашно насилие родител може да изгони детето си навършило пълнолетие недоброволно.
andrejandrej
Младши потребител

Мнениеот аз13 » 11 Яну 2012, 17:07

Милото 30г. дете. Купил му баща му апартамент- ама - той си го харесал.НОВО СТРОИТЕЛСТВО !
аз13
Младши потребител

Мнениеот Bai_Ganjo » 11 Яну 2012, 17:13

Понякога дори и навършил 18 г. не може да бъде изгонен от жилището на родителите си , а хипотезите са няколко, но не срещнах нито една от тях.
Bai_Ganjo
Потребител

Мнениеот djandarin » 11 Яну 2012, 18:44

Към въпроса не е посочено нищо конкретизиращо. Ако е пълнолетен и ако вече няма нужда от издръжка (за които хипотези стана дума по-рано) единствения начин да се защити е да се сдобри с родителите си. Иначе да си намери квартира и да си живее. Домашното насилие е много интересен институт, чието приложение ме изумява, а и най-вече разбирането на хората + популярните изрази в киното "ограничителна заповед"!!! Уникална комбинация!
С риск от некомпетентен отговор, въпросните други хипотези за които става дума са идентични с издръжката - бяха мисля до завършване на образование, но не повече от 20 г.
"There is no justice, only I exist."
Аватар
djandarin
Потребител

Назад към Семейни казуси