Здравейте,
В началото на годината ме съкратиха. Понеже не си намерих работа (официално) в рамките на първия месец след напускането ми дадоха обезщетение от една работна заплата. Наскоро реших да си проверя здравноосигурителният статус и се вижда, че за март месец тази година няма внесени вноски. Въпросът ми е: след като са ми изплатили обезщетение (1 работна заплата) това означава ли, че трябва и здравните и всички останали вноски да се внесат заедно с нея от работодателя?
Благодаря за отговора.
- Дата и час: 25 Ное 2024, 20:56 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Относно съкращение - обезщетение
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Относно съкращение - обезщетение
8. (изм. - ДВ, бр. 110 от 2008 г., в сила от 01.01.2009 г.) за лицата, получаващи обезщетение за безработица - размерът на изплатеното обезщетение; вноските са за сметка на републиканския бюджет и се внасят до 10-о число на месеца, следващ този, за който се отнасят.
Виж чл. 40 Закона за здравно осигуряване
Виж чл. 40 Закона за здравно осигуряване
- toniaa
- Нов потребител
Re: Относно съкращение - обезщетение
Доколкото разбирам сте получили обезщетение от бившата фирма, която ви е съкратила. В такъв случай тя не може да ви внася осигуровки, тъй като вие нямате трудово-правни взаимоотношения. Освен това вие имате право и на обезщетение от НОИ през това време, откъдето би трябвало да ви внасят осигуровки.
- usera
- Младши потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|