Моля за съвет как да постъпя в следната ситуация.Работя в частна фирма,но по ред причини,не искам да остана на работа там.Съответно съм си намерила и нова работа.Никога не ми е бил даван договор за назначение и съответно не съм го и подписвала.Осигуровките са внасяни.Поради факта,че не съм подписвала договор поисках да ме освободят от работа с 15 дни предизвестие.Оказва се,че не е възможно-защото липсата на подпис си е бил мой проблем и трябва да изтече 30 дневно предизвестие,а и както ми обясниха в Инспекцията по Труда-подписа е само формалност:)).Все пак ,аз искам да бъда освободена с 15 дни предизвестие,даже тълкувайки като едностранно прекратяване на договор с изплащане на неустойка от моя страна,защото така или иначе нито сме си ползвали годишните отпуски,нито са ни и заплащани.
Посъветвайте ме как да постъпя.
Весели празници!
- Дата и час: 25 Ное 2024, 19:54 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
опит за напускане
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Re: опит за напускане
Много им здраве на инспекцията по труда, ама подписа не е само формалност. За да се сключи трудов договор е нужно писменото съгласие и на двете страни. Липсата на подпис не е Ваш проблем, а е проблем на работодателя Ви. Много фирми практикуват този номер да не дават трудов договор, за да не знае работникът/служителят на каква сума го осигуряват. Ако не сте подписвали и ведомости за получена заплата си тръгвайте спокойно.
- laridii
- Потребител
Подписвала съм се на ведомостите.Благодаря за отговора все пак.
- chiva
- Нов потребител
Ако някой рещи да ми даде и съвет,ще поясня ,че с днещна дата ме принуждават да подпища договора с дата от преди 9 месеца,оказа се че и осигуровки не са внасяни,а НАП си ги е взел от банковите преводи на клиентите на фирмата. Или поне ме насочете към адвокат в Пловдив,който може да ми съдейства.
Благодаря.
Благодаря.
- chiva
- Нов потребител
chiva написа:Ако някой рещи да ми даде и съвет,ще поясня ,че с днещна дата ме принуждават да подпища договора с дата от преди 9 месеца,оказа се че и осигуровки не са внасяни,а НАП си ги е взел от банковите преводи на клиентите на фирмата. Или поне ме насочете към адвокат в Пловдив,който може да ми съдейства.
Благодаря.
Не може да стане - законът забранява ... Попитай близки, приятели, роднини , съученици или виж http://pak.lex.bg/
- sunshime_75
- Нов потребител
Трудовият договор може да се прекрати едностранно и без предизвестие, като този който го прекратява дължи обезщетение една раб. заплата. Не помня по кой член от КТ беше, но може да се провери. Ако не Ви притеснява това обезщетение питайте как да си пуснете заявление за прекратяване на ТД. В такъв случай едва ли има значение подписа. И не забравяйте да си получите копие на заявлението с входящ номер, за да не ви изиграят.
- usera
- Младши потребител
Трудовият ДОГОВОР е договор между страните . Работите без ТД., значи сивата икономика. Дано да са внасяли осигуровки, защото без ТД нищо не можете да направите. Относно това,че сега ви карат да подпишете с дата от преди 9 месеца-нищо лошо ,но същевременно си разменете документите. ПодписваМЕ ТД със стара дата и подписваТЕ молбата ми за напускане, със сътветната дата. На разменни начала! Успех!
- todorst
- Потребител
Благодаря на всички които ми дадохте напътствия!
- chiva
- Нов потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|