Здравейте!
Обръщам се към Вас за съвет. Ситоацията е следната:
Работя в една фирма в града в който живея от 10.2004г. След една година трудов стаж бях принуден "доброзорно" да подам молба за преместване в друго селищно място. Фирмата осигури служебен превоз. Сега спират служебния превоз и съм принуден да пътувам по 80км до работното ми място и обратно за моя сметка. Имам ли право на обещетение, пътни разходи или нещо друго?
Благодаря
- Дата и час: 25 Ное 2024, 19:47 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Служебен превоз
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Служебен превоз
Ами ако не сте съгласен, може по същия начин да Ви принудят "доброволно" да подадете молба за напускане.
- Гост
Re: Служебен превоз
rabotnic написа:Здравейте!
Обръщам се към Вас за съвет. Ситоацията е следната:
Работя в една фирма в града в който живея от 10.2004г. След една година трудов стаж бях принуден "доброзорно" да подам молба за преместване в друго селищно място. Фирмата осигури служебен превоз. Сега спират служебния превоз и съм принуден да пътувам по 80км до работното ми място и обратно за моя сметка. Имам ли право на обещетение, пътни разходи или нещо друго?
Благодаря
Нямате право на обезщетение, освен ако с Колективен трудов договор или в индивидуалния трудов договор няма залегнала клауза, че работодателят се задължава да Ви осигурява служебен транспосрт или да Ви заплаща разходите за път.
След като "доброзорно" са Ви накарали да подадете молба за преместване се съмнявам, че съществуват такива клаузи. Затова за Вас остава избора да си плащате пътните разходи или да подадете молба за напускане.
- planinaot
- Младши потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|