Здравейте.
Работих година и половина на нормален трудов договор - на пълен работен ден /8ч/, 5 дни седмично. Така сега в трудовата ми книжката пише от дата 08.05 2006 до 08.11.2007 - трудов стаж 1 г и 6 м.
На практика аз работих обаче повече от 8 часа дневно, включително съботите, та чат- пат и неделите до обяд. Ако докажа в съда, че съм работил повече от предвиденото в трудовия договор - този извънреден труд ще ми го зачетат ли за трудов стаж.
Т.Е вместо 1г и 6 м в трудовата ми книжка ще напишат ли например "2г. трудов стаж", въпреки че календарното време от 08.05.2006г до 08.11.2007г. /времето през което съм работил/е само година и половина.
Благодаря на всички които ми помогнат!
- Дата и час: 25 Ное 2024, 22:26 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
извънредният труд допълнителен трудов стаж ли е
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Re: извънредният труд допълнителен трудов стаж ли е
Питам, най-вече защото бях на длъжност юрисконсулт /не че разбирам много от право както виждате /, та дали с този извънреден труд ще мога да си увелича общия юридически стаж.
- rabotnik22
- Нов потребител
И аз така бях. Оказа сече минлата седмица съм рботила 243 часа и 13 минути ... изкам и аз да питам дали ще ми се признае трудоф сташ за тази седмица за 6 седмици - нали е 40 часа седмицата ...
И вече след това:
... реакцията е само една -
... ми работнико, те не искаха ли дипломи за юрист, за да може да се работи като юрисконсул ...
И вече след това:
rabotnik22 написа:Питам, най-вече защото бях на длъжност юрисконсулт /не че разбирам много от право както виждате /, та дали с този извънреден труд ще мога да си увелича общия юридически стаж.
... реакцията е само една -
... ми работнико, те не искаха ли дипломи за юрист, за да може да се работи като юрисконсул ...
- inspectora
- Активен потребител
rabotnik22 написа:Здравейте.
Работих година и половина на нормален трудов договор - на пълен работен ден /8ч/, 5 дни седмично. Така сега в трудовата ми книжката пише от дата 08.05 2006 до 08.11.2007 - трудов стаж 1 г и 6 м.
На практика аз работих обаче повече от 8 часа дневно, включително съботите, та чат- пат и неделите до обяд. Ако докажа в съда, че съм работил повече от предвиденото в трудовия договор - този извънреден труд ще ми го зачетат ли за трудов стаж.
Т.Е вместо 1г и 6 м в трудовата ми книжка ще напишат ли например "2г. трудов стаж", въпреки че календарното време от 08.05.2006г до 08.11.2007г. /времето през което съм работил/е само година и половина.
Благодаря на всички които ми помогнат!
Ако успееш да докажеш в съда, че си работила извънредно ще трябва:
1. Фирмата , в която си полагала труда да ти плати за положения извънреден труд.
2. Трудовият ти стаж да бъде преизчислен с отработените чсове извънреден труд.
3. След като се увеличат часовете, които си отработила, то трябва да се увеличат и часовете ти професионален стаж.
- planinaot
- Младши потребител
Много ти благодаря planinaot!
А пък за инспектора .............
- rabotnik22
- Нов потребител
rabotnik22 написа:Питам, най-вече защото бях на длъжност юрисконсулт /не че разбирам много от право както виждате /, та дали с този извънреден труд ще мога да си увелича общия юридически стаж.
Извинете, но вие наистина ли сте работил като юрисконсулт, или сте бил само консулт?
Зададен от юрист този въпрос звучи много неуместно!
Общия трудов и осигурителен стаж се изчислява от дата до дата - от 01.01.1975 до 31.12.2009г., сметнете си колко години са. Не се изчислява в часове.
Този труд затова е извънреден и е редно да се заплати както е указано в КТ, не се компенсира по друг начин освен със заплащане. Освен това не може да се полага повече от определен брой часове на година. И като сте работил извънредно, имате ли издадена заповед за това.
Не познавам колега, юрисконсулт, който от време на време да не доработва в къщи. Но как да се впише това в трудовата или служебната книжка?!
- ivankavrakov
- Потребител
rabotnik22 написа:Много ти благодаря planinaot!
Почвай с делата в съда, както казва planinaot, току-виж след 2 години работа си се снабдил/а с 4 години юридически /и трудов/ стаж
- inspectora
- Активен потребител
Извънредният труд се признава за трудов и осигурителен стаж!
-
tati_go - Потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|