- Дата и час: 29 Ное 2024, 06:58 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Любими автори
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
88 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Аз имам един от 198 и някоя си - "Вътрешна светлина". Не е лош. Но вулгарните му ги изчетох до един. беше ми много ама много интересно. Какво ли е станало с Козела?
- riyva_evro
- Потребител
-
satir - Активен потребител
:)
"Земя за прицел" - невероятен роман (пенталогия) на страхотната писателка Свобода Бъчварова, разказващ за живота на богатите българи от първата половина на миналия век през призмата на въздесъщия банкер Борис Скарлатов (чийто прототип е българският финансист и държавник Атанас Буров - btw, доайен на акционерната форма на предприемачеството в България :Р). Велик роман, толкова актуален и непреходен във времето, че със сигурност ще го препрочитате отново и отново. Свобода Бъчварова е авторка и на романа "Опасен чар", а за огромния успех на екранизираната му версия, в която тя се изявява като сценарист, всички знаем .
Освен "Пилето" на Уилям Уортън, горещо препоръчвам и "Илюзии" и "Художникът"!
А... и разбира се... великият Кърт Вонегът - "Животът не струва и пукната пара без миговете на доброволна интоксикация"... яко, нали?!
А... и разбира се... великият Кърт Вонегът - "Животът не струва и пукната пара без миговете на доброволна интоксикация"... яко, нали?!
Животът не струва и пукната пара без миговете на доброволна интоксикация!
- ayurveda
- Младши потребител
Re: :)
ayurveda написа:"Земя за прицел" - невероятен роман (пенталогия) на страхотната писателка Свобода Бъчварова, разказващ за живота на богатите българи от първата половина на миналия век през призмата на въздесъщия банкер Борис Скарлатов (чийто прототип е българският финансист и държавник Атанас Буров - btw, доайен на акционерната форма на предприемачеството в България :Р). Велик роман, толкова актуален и непреходен във времето, че със сигурност ще го препрочитате отново и отново. Свобода Бъчварова е авторка и на романа "Опасен чар", а за огромния успех на екранизираната му версия, в която тя се изявява като сценарист, всички знаем .
Аyurveda, благодаря ти, че ми припомни за Свобода Бъчварова!
Брилянтно произведение. Четох го в 9 клас и вярвайте ми освен естетическа наслада ми донесе и 6-та по история
Останалите произведения също са чудесни, но Пилето май е малко по -тежичко...
Кърт Вонегът ще остане незабравим със Закуска за шампиони и Котешка люлка - ".... Не е задължително да си луд за да работиш тук, но все пак помага..."
Не си въобразявай!
- vili_spasova
- Потребител
Здравейте!
Наскоро прочетох една хубава, но малко тъжна книга. Ако имате свободно време препоръчвам ви я, прочетете я. Тя е на Халед Хосейни - "Хиляда сияйни слънца".
- maritka1985
- Нов потребител
Това си струва!
Всичко излязло под перото на Съмърсет Моъм е брилянтно. Има ли други негови почитатели?
- libra
- Младши потребител
A az sum na tema Isabel Aliende v momenta - trilogiqta Ku6tata na duhovete, Portret v sepiq i Du6terq na sudbata mislq , 4e bqha trite zaglaviq. Ne e zle, kato stil prili4a na "100 goidni samota" na Markes, no ne e 4ak tolkova izvratena. Pro4etete q, ako imate vreme - raztovarva dosta uspe6no ot natovarenoto pravno ejednevie
- Ralinko
- Младши потребител
Петя Дубарова
и едно нейно стихотворение - поздрав за всички
Аз и морето - Лятото изтече...
Лятото изтече като пееща вода.
Тежко ми е - колко много, много пих от нея.
Бели стъпки, нежни като котешка следа,
още за червената му песен пеят.
Мислите ми тръгнаха след него по света.
Може би не ще успея вече да ги върна.
В дланите ми плаче невидяна есента,
моли ме поне веднъж да я прегърна.
Но не мога - аз на лятото обрекла се веднъж
ще го чакам, ще го помня, ще му бъда вярна.
То ще дойде пак с коси от топъл дъжд,
пак дъхът му цветен ще ме парне.
и едно нейно стихотворение - поздрав за всички
Аз и морето - Лятото изтече...
Лятото изтече като пееща вода.
Тежко ми е - колко много, много пих от нея.
Бели стъпки, нежни като котешка следа,
още за червената му песен пеят.
Мислите ми тръгнаха след него по света.
Може би не ще успея вече да ги върна.
В дланите ми плаче невидяна есента,
моли ме поне веднъж да я прегърна.
Но не мога - аз на лятото обрекла се веднъж
ще го чакам, ще го помня, ще му бъда вярна.
То ще дойде пак с коси от топъл дъжд,
пак дъхът му цветен ще ме парне.
Не си въобразявай!
- vili_spasova
- Потребител
Уди Алън е много добър за разтоварване..."Странични ефекти"е книга,която може да оправи винаги лошото настроение...Стайнбек е велик....прости неща,обикновени хора...и невероятно увлекателно разказани...Юго и Ремарк остават най-великите за мен..."Човекът,който се смее"-уникална книга.А Стивън Кинг е май любим на всички преа определен период..редом с Тери Пратчет,Чейс.
- lacuna81
- Младши потребител
,,На изток от рая" -Стайнбек-велика книга.....иначе,Емил Ришбург,Карл Май,Джаки Колинс,Кинг,Стивънсън,Моъм..и др
- bloody_heart666
- Младши потребител
bloody_heart666 написа:,,На изток от рая" -Стайнбек-велика книга.....иначе,Емил Ришбург,Карл Май,Джаки Колинс,Кинг,Стивънсън,Моъм..и др
Абе няма по велика книга, от гледна точка на съдебните трилъри, на Андрю Нидерман "Адвокат на Дявола"(която, почти, няма нищо общо с филма)
Препоръчвам и Бафа-"Интригите на съдия Джефрис"
- advokat__nikolov
Re:
Ralinko написа:A az sum na tema Isabel Aliende v momenta - trilogiqta Ku6tata na duhovete, Portret v sepiq i Du6terq na sudbata mislq , 4e bqha trite zaglaviq. Ne e zle, kato stil prili4a na "100 goidni samota" na Markes, no ne e 4ak tolkova izvratena. Pro4etete q, ako imate vreme - raztovarva dosta uspe6no ot natovarenoto pravno ejednevie
прекрасни заглавия, но защо е тоя коментар?
http://www.youtube.com/watch?v=CZo12LIWqYw
-
Re: Любими автори
Моите любими автори са доста като се змаисля, така че ще ги радзеля в няколко категории
Бг класика: Йовков, Ботев, Яворов, Дебелянов и Алеко (особено фейлетоните, "До Чикаго и назад"-НЕ!), Димов;
Европейска литература: Кронин ("Дървото на Юда"), Кен Киси ("Полет над кукувиче гнездо"), Стендал ("Червено и черно"), Мопасан ("Бел ами"), Флобер ("Мадам Бовари"), Бокачо ("Декамерон");
Криминална литература: като класически представител на този жанр и според мен гениална- Агата Кристи А от масовите съвременни автори харесвам най-много Вал Макдърмид- тя разглежда по-скоро психологията на убийствата, което за мен е изключително интересно, езикът й е чудесен,а действието- изпълнено с напрежение и неочаквани обрати Други мои любимки са Мери Хигинс Кларк и Патриша Корнуел
Бг класика: Йовков, Ботев, Яворов, Дебелянов и Алеко (особено фейлетоните, "До Чикаго и назад"-НЕ!), Димов;
Европейска литература: Кронин ("Дървото на Юда"), Кен Киси ("Полет над кукувиче гнездо"), Стендал ("Червено и черно"), Мопасан ("Бел ами"), Флобер ("Мадам Бовари"), Бокачо ("Декамерон");
Криминална литература: като класически представител на този жанр и според мен гениална- Агата Кристи А от масовите съвременни автори харесвам най-много Вал Макдърмид- тя разглежда по-скоро психологията на убийствата, което за мен е изключително интересно, езикът й е чудесен,а действието- изпълнено с напрежение и неочаквани обрати Други мои любимки са Мери Хигинс Кларк и Патриша Корнуел
- nediii
- Нов потребител
nediii написа:Моите любими автори са доста като се змаисля, така че ще ги радзеля в няколко категории
"Кентърбърийски разкази"
"...къде си птичко, обади се мила?! И пръднал Николас с такава сила, че сякаш паднал гръм от небосклона. Пръднята ослепила Абсолона. Но в той, желазото нагорещено, напъхал в задника му мигновено." еееххххххх... любимо четиво в гимназията
цитирам по памет простете за неточностите
edit: как можах да пропусна.....
Дж. Чосър
-
гледахте ли вчера проф. Лозанов? направо ме разби... страхотен коментар...
-
Никос Казандзакис: “Зорбас Гъркът”, "Дървото на Юда"
-
88 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
|
|