начало

Прокуратурата е осъдена да плати 60 000 лева заради нежеланието да намери виновните за срутената сграда на „Алабин“ Прокуратурата е осъдена да плати 60 000 лева заради нежеланието да намери виновните за срутената сграда на „Алабин“

Дисциплинарно уволнение или друго???

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Дисциплинарно уволнение или друго???

Мнениеот patilan4o » 04 Дек 2009, 14:48

Здравейте,
вмъквам се във форума с молба за съвет. Работя в държавно предприятие,преди дни след атестации и поставена оценка 4 на началникът ни /напълно незаслужено/ ,целта на което беше отстраняването му, силно възмутена и ядосана от несправедливата оценка, минах по няколко стаи, като съобщих афектирано, на колегите какво се е случило. Директорът беше предупреден за действията ми и ме извика да дам обяснения!
Това, вероятно е нарушение на трудовата дисциплина :oops: макар че действията ми бяха импулсивни и насочени не към директора а към незаслужената оценка, смятате ли че всичко това ще доведе до дисциплинарното ми уволнение.(
И имам ли шанс в съда то да отпадне.
patilan4o
Младши потребител

Re: Дисциплинарно уволнение или доброволно???

Мнениеот patilan4o » 05 Дек 2009, 12:36

Дали пък да не подам молба за напускане/ все пак по добър вариант, сравнение с евентуално дисциплинарно уволнение/.
Никой ли няма да вземе отношение.. :?:
patilan4o
Младши потребител

Re: Дисциплинарно уволнение или друго???

Мнениеот Bianca » 05 Дек 2009, 17:28

Вие в държавните предприятия не четете ли Кодекса на труда?
Хайде, прочетете си Глава девета, и по-специално Раздел III.

http://lex.bg/bg/laws/ldoc/1594373121
Bianca
Младши потребител

Мнениеот patilan4o » 05 Дек 2009, 21:34

Bianca написа:Вие в държавните предприятия не четете ли Кодекса на труда?
Хайде, прочетете си Глава девета, и по-специално Раздел III.

Напротив прочетох го според Чл. 186. Виновното неизпълнение на трудовите задължения е нарушение на трудовата дисциплина
По нататък в чл187 се изброяват видовете нарушаване на трудовата дисциплина, проблема е че незнам към коя от всичките тези точки бих могла да сложа постъпката си/според мене няма -написано изразяване на недоволство от дадено решение но знам ли как ще се изтълкува/
Тази е и причината да питам??
patilan4o
Младши потребител

Мнениеот Bianca » 05 Дек 2009, 21:53

А откъде тогава Ви хрумна да подавате молба за напускане?
Процедурата по налагане на дисциплинарно наказание е достатъчно усложнена, за да се откаже всеки средноинтелигентен работодател от непремерени действия. Четете си правата отново и отново и ги отстоявайте. При евентуални неправомерни действия от страна на работодателя сезирайте Инспекцията по труда и потърсете адвокат.
Bianca
Младши потребител

Мнениеот patilan4o » 05 Дек 2009, 22:05

Много Ви благодаря Бианка, просто настъпих нечии интереси, на високостоящи хора, стремящи се да сложат свои на този пост...но това ще ми е за урок.
Достатъчно се изтормозих сама през тази седмица.
patilan4o
Младши потребител

Мнениеот Bianca » 05 Дек 2009, 22:14

Прегледайте и по-стари теми в раздел "Трудово право". Например тук:

viewtopic.php?f=14&t=39292
Bianca
Младши потребител

Назад към Трудово право