Здравейте.Моят случай ми се струва малко сложен,но се надявам тук да получа отговорите,които търся.
До 07.10.бях в отпуск по майчинство за отглеждане на дете до 2 год.възраст/второ ми дете/.На 07.10. договорът ми беше прекратен по "взаимно съгласие" от работодателя,без да ми бъдат изплатени дори платените отпуски на които по закон имам право.За освобождаването ми от фирмата към която бях до него момент научих след като 3 седмици по-късно се обадих на вече бившият си работодател.От 07.10. до 02.12.чаках да си получа документите/в т.ч. и трудовата си книжка,която беше в него от 5 год./Понеже аз бях възпрепятствана да отида да си получа документите,възложих тази задача на моята майка/тя има заверено от нотариус пълномощно,да ме предтавлява пред различни институции/.Наложи се тя да ги приеме и да се подпише вместо мен,защото крайният срок за регистрирането ми в Бюрото по труда наближава.
Ще съм Ви много благодарна,ако ме посъветвате,какво мога да предприема в своя защита и какви са правата ми.
Благодаря.
- Дата и час: 25 Ное 2024, 19:57 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
искам да попитам
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: искам да попитам
Здравейте,
Може да си търсите отпуските, друго няма как.
Подписали сте се на документ по взаимно съгласие и ако не може да оборите това в съда (доста е трудно) нищо не може да се направи.
По принцип законът пази майки с деца до 3г. от съкращения, но във Вашия казус Вие сте напуснали доброволно.
Правото на обезщетение за неизползван отпуск остава. Може да го предявите в 3г. срок от прекратяване на трудовия договор.
Може да си търсите отпуските, друго няма как.
Подписали сте се на документ по взаимно съгласие и ако не може да оборите това в съда (доста е трудно) нищо не може да се направи.
По принцип законът пази майки с деца до 3г. от съкращения, но във Вашия казус Вие сте напуснали доброволно.
Правото на обезщетение за неизползван отпуск остава. Може да го предявите в 3г. срок от прекратяване на трудовия договор.
- havga
- Младши потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|