- Дата и час: 25 Ное 2024, 19:33 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Съкращение...
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
49 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Съкращение...
На 01.12.2009г работодателят ми ме съкрати от работа по смешни за мен причини, а именно, че проблем нямаше.При представяне на молбата за преклиючване на договора пишеше, че аз напускам по мое съгласие.При прочинатането на това аз отказах да подпиша, след което ми бяха отправени заплахи и в крайна сметка бях принудена да я подпиша, въпреки това че отказвах.Веднага след това отидох до инспекция по труда, където без да ми бъде обърнато внимание, тъйкато вече съм била подписала молба, ми казаха, че нищо неможе да бъде направено...Вие какво бихте ме посъветвали..има ли някъкъв начин да направя нещо или наистина всичко е загубено.
- gabbby
- Младши потребител
Re: Съкращение...
За съжаление нищо не може да се направи вече.
Единственото, което можеш да предприемеш е да оспориш документа пред съда, като нищожен или унищожаем, защото е използвана заплаха с цел подписването му. Трябва да се намерят очевидци , които да засвидетелстват това, че наистина си била заплашвана и т.н. Разбираш, че това е една сложна и бавна процедура, свързана с много разходи, като освен това няма никаква гаранция, че нещата ще звършат в твоя полза, дори е по-вероятно да се реализира обратната хипотеза. Доказването на такива факти, като подписване на документи под натиск и заплахи е много трудно и в повечето случаи такива дела завършват с неуспех за ищеца. А след това ответника пък може да заведе дело срещу теб за клевета и уронване на престижа на фирмата и името му, което пък с много голяма сигурност ще спечели, ако съдът е отхвърлил твоя иск като неоснователен.
Единственото, което можеш да предприемеш е да оспориш документа пред съда, като нищожен или унищожаем, защото е използвана заплаха с цел подписването му. Трябва да се намерят очевидци , които да засвидетелстват това, че наистина си била заплашвана и т.н. Разбираш, че това е една сложна и бавна процедура, свързана с много разходи, като освен това няма никаква гаранция, че нещата ще звършат в твоя полза, дори е по-вероятно да се реализира обратната хипотеза. Доказването на такива факти, като подписване на документи под натиск и заплахи е много трудно и в повечето случаи такива дела завършват с неуспех за ищеца. А след това ответника пък може да заведе дело срещу теб за клевета и уронване на престижа на фирмата и името му, което пък с много голяма сигурност ще спечели, ако съдът е отхвърлил твоя иск като неоснователен.
- planinaot
- Младши потребител
Това, че вероятноста да загубя такова дело ми е ясно..чудя се само как може такова отношение..да има хора, които принуждават и все пак те да излизат прави..но как да се примиря с това, като не е нормално..очевидци имаше..това дали ще потвърдят незнам..Сега ми остава да обмисля нещата отново и да реша дали да се захващам с такова дело.
Благодаря все пак за отговора.
Благодаря все пак за отговора.
- gabbby
- Младши потребител
Не трябваше нищо да подписвате! Трябваше да вдигнете скандал и да се разкрещите, да скъсате молбата на малки парченца и да извикате полиция, че работодателят ви принуждава да подписвате документ, който не искате.
- begum
- Младши потребител
Да ..не трябваше, но изобщо не бях запозната с това...Всичко стана толкова неочаквано, че аз неосъзнавах какво става в момента..работодателят ми и другите там секретарки и какви ли не още ми казаха, че ако не подпиша просто няма да си тръгна от там..и многоо други по големи заплахи..Сега след като осъзнавам всичко толкова ме е яд, че нямам думи...
Не разбирам как така немога да направя нищо, щом не съм го искала..какви са тия закони, които са измислили.
Става дума за Кауфланд...не работех там от месец или два..а доста повече време...нямам нито една забележка..нито едно закъснение...нито един болничен...никаква грешка.И не ме е яд затова, че няма да работя там а това, че беше несправедливо всичко, което стана...
Не разбирам как така немога да направя нищо, щом не съм го искала..какви са тия закони, които са измислили.
Става дума за Кауфланд...не работех там от месец или два..а доста повече време...нямам нито една забележка..нито едно закъснение...нито един болничен...никаква грешка.И не ме е яд затова, че няма да работя там а това, че беше несправедливо всичко, което стана...
- gabbby
- Младши потребител
На постоянен договор ли бяхте или със срок на изпитване?
- vanila_ce
- Потребител
Със срок на изпитване бях 6 месеца, след това вече договора беше постоянен.
- gabbby
- Младши потребител
В момента на напускане с постоянен договор ли бяхте ?По член 325 т.1 ли сте освободен/а?
- vanila_ce
- Потребител
В момента на напускане бях с постоянен договор.
По кой член точно е уволнението ми сега немога да ви кажа точно, в молбата която подписах беше посочено, че напусакм по мое желание по съгласие от двете страни.
По кой член точно е уволнението ми сега немога да ви кажа точно, в молбата която подписах беше посочено, че напусакм по мое желание по съгласие от двете страни.
- gabbby
- Младши потребител
Много некоректни работодатели постъпват по този начин, като изнудват работниците си да прекратяват по взаимно съгласие. Първо заплашват, а ако видят, че човека не се огъва започват да обещават, че ще му платят няколко заплати като бонус за добре свършената работа ако подпише по взаимно съгласие и като подпише естествено нищо не плащат.
Кауфланд са голяма и сериозна верига магазини, и идват от Западна Европа, но бързо се научават на нашенски прийоми. Вчера говорих с едно момиче, което също работело в подобна верига големи магазини. Само че им забравих името, може би по-късно ще се сетя, но името не е от толкова голямо значение, въпросът е че се учудих, че фирма с известно и изградено име действа по този начин. А ето че днес чета същото.
Та момичето по същия начин е било изнудено да напусне по взаимно съгласие и дори отказват да и изплатят 16 дни неползван отпуск. И най-вероятно така и ще си изгори с половин работна заплата.
Кауфланд са голяма и сериозна верига магазини, и идват от Западна Европа, но бързо се научават на нашенски прийоми. Вчера говорих с едно момиче, което също работело в подобна верига големи магазини. Само че им забравих името, може би по-късно ще се сетя, но името не е от толкова голямо значение, въпросът е че се учудих, че фирма с известно и изградено име действа по този начин. А ето че днес чета същото.
Та момичето по същия начин е било изнудено да напусне по взаимно съгласие и дори отказват да и изплатят 16 дни неползван отпуск. И най-вероятно така и ще си изгори с половин работна заплата.
- planinaot
- Младши потребител
Имате ли неползвани отпуски?Едномесечно предизвестие?Или сте освободена от днес за утре?
- vanila_ce
- Потребител
Казаха, че ще ми изплатят 3 дни отпуск..незнам защо са 3, но това да беше проблема...В деня на уволнението ми имах график, в които трябваше да започна в 14h.. 15 мин преди това ме извикаха и ми казаха, че вече не съм на работа, без предизвестие,без причина, без нищо..аз затова и нямах време да реагирам.
- gabbby
- Младши потребител
Дано някой от адвокатите във форума даде някакъв съвет....
В случая вие, Габи,трябва да решите какво търсите,възмездие или възстановяване на работа.А че явлението е масово няма спор.
В случая вие, Габи,трябва да решите какво търсите,възмездие или възстановяване на работа.А че явлението е масово няма спор.
- vanila_ce
- Потребител
Търся възмездие, защото не за първи път този наш управител си прави каквото иска.
- gabbby
- Младши потребител
Опишете случая в саита излъган.ком.За всеки случай си осигурете свидетели,казвате че има и други потърпевши.И ако не ви изплатят отпуските/не знам защо са три дни,изчислете си ги/отидете пак в инспекциятя по труда.
- vanila_ce
- Потребител
Уви,с подписа си сте се обесила сама.Няма нищо лошо в чуждите тьрговски вериги ако мениджьрите не бяха бьлгари!По подобен начин и аз сьм оставал без работа и затова се регистрирх тук!Човек трябва да разбира от всичко за да може да се защити.Още малко и адвокатите ще останат без работа.Моят сьвет е да го прегльтнеш и да гледаш напред.Относно мнения за дадена фирма най добре е
http://www.bgrabotodatel.com/
Желая успех!
http://www.bgrabotodatel.com/
Желая успех!
- ordeto
- Младши потребител
Ако все пак се обърна към адовокат, мисли те ли, че управителят ми би отрекал, че той ме е съкратил, нали аз не съм искала да напускам.
- gabbby
- Младши потребител
gabbby написа:Ако все пак се обърна към адовокат, мисли те ли, че управителят ми би отрекал, че той ме е съкратил, нали аз не съм искала да напускам.
Чуйте ме добре,аз съм юрист с почти 7 години стаж от ,които 6 в областа на трудовото право ,като юристконсулт .....щом сте подписали собственоръчно,без особено мнение и най-вечесте подписали изобщо и то по взаимно съгласие сте си виновна сама.....дори да се стигне до дело графологическата експертиза ще докаже,че подписа е ваш,бъдете сигорни,че никой от администрацията в Кауфланд няма да свидетелства във ваша полза,а и изобщо няма да се стигне до съд,процедурата е такава,че на вашия иск трябва да се даде писмин отговор в 30 дневен срок от връчването му на ответника,отговора ще се базира основно на няколко пункта,не сте трудоустроена,т.е не трябва разрешение от Инспекцията по труда съгласно чл.333 от КТ,подписали сте ,че напускате по взаимно съгласия и притенциите до тук....свидетели,че ви е оказван психологически натиск практически няма.....адвоката ще ви ошмули и след това ще каже"ами опитахме" така,че за съжеление използва се незнанието на хората и се прикратява трудовото правоотношение по този начин.....няма да си кривя душата и аз съм го правел като юристконсулт.....просто отделям професионалното от личното,като като юристконсулт се налагаше да бъда лицемерен и измамен,като човек се възмущавах от себе си .Практиката приложена при вас е прилагат и в МЕТРО и в ПРактикер.....възползват се от това,че хората в голямата си часть не си знаят правата и си правят некоректна кадрова политика.....
- ivens
- Младши потребител
А ако все пак се намерят свидетели?Примерно двама?
Питам защото имам аналогичен случай с мой познат.Става въпрос за известен столичен хотел.Освен това казвате,че могат да заведат обратен иск срещу нея за клевета.Мисля си за член 417 т.2 от НПК.Въобще ако някой има опит с подобни дела би било добре да сподели
Питам защото имам аналогичен случай с мой познат.Става въпрос за известен столичен хотел.Освен това казвате,че могат да заведат обратен иск срещу нея за клевета.Мисля си за член 417 т.2 от НПК.Въобще ако някой има опит с подобни дела би било добре да сподели
- vanila_ce
- Потребител
Имам свидетели, в същия ден по същия начин беше освободен и друг човек.
Днес, когато отидох да дооформят документите ми, те твърдяха, че това е бил по добрия вариант, отколкото да ме уволнят дисциплинарно...
И все пак, подписала съм..ако заведа дело ще твърдя, че не съм искала на напускам, не мисля как работодателят ми би излъгал, че не ме е освободил той.
Разбирам, че е много трудно, но ако аз наистина съм напуснала по мое съгласие, нямаше да искам да стигам до дело.
Днес, когато отидох да дооформят документите ми, те твърдяха, че това е бил по добрия вариант, отколкото да ме уволнят дисциплинарно...
И все пак, подписала съм..ако заведа дело ще твърдя, че не съм искала на напускам, не мисля как работодателят ми би излъгал, че не ме е освободил той.
Разбирам, че е много трудно, но ако аз наистина съм напуснала по мое съгласие, нямаше да искам да стигам до дело.
- gabbby
- Младши потребител
49 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
|
|