начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

мога ли да си получа обещаното обезщетение

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

мога ли да си получа обещаното обезщетение

Мнениеот vapros4eto » 27 Ное 2009, 09:40

Благодаря предварително!
Ето и проблема - закриха щата и фирмата ми предложи да напусна по взаймно съгласие. Представиха ми заповед за прекратяване на трудово правоотношение по чл. 325, ал.1 от 1.12.2009. и : нареждам на лицето ...... да се изплатят следните обещетения : 1.неползвания годишен отпуск и 2. две работни заплати за принос към фирмата (седалишето и е в Сф. а аз работя в Пл.). Издадох всичко по рано от опоменатия срок (средата на м. ноември) и нямам никаки работни отношения с фирмата, но прекия ми началник реши да търси начини да не ми се плати обещетението по т.2. Въпро са ми е тъй като такова не е регламентирано в ТК имат ли право да го направят т.е. да не спазат т. по договра за прекратяване на тудовото правоотношение.
Много Ви БЛАГОДАРЯ!
vapros4eto
Нов потребител

Re: мога ли да си получа обещаното обещетение

Мнениеот planinaot » 02 Дек 2009, 12:04

От много голямо значение е как точно е оформен документа. Зависи каква е волята на работодателя - дали се [b]съгласява[/b] да изплати две работни заплати или просто става дума занареждане да се изплатят. Ако изразява явно съгласие за изплащането им, то тогава имате законно основание да си търсите работните заплати. Но ако само нарежда да се изплатят, то тогава нещата стоят по друг начин, защото може в един момент да откаже изплащането им защото нарежда нещо, което не е подплатено нит ос правна норма, нито с изразено съгласие от негова страна.
В случая зависи как е оформен документа и несъмнено става дума за тълкуване на това има ли волеизявление от негова страна да се изплатят заплатите или не. Моят съвет е най-добре да се обърнете лично към адвокат или юрист, който да се запознае с документа.
planinaot
Младши потребител

Назад към Трудово право