начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

Прекратяване на трудови правоотношения по чл. 328 ал.1 т.2

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Прекратяване на трудови правоотношения по чл. 328 ал.1 т.2

Мнениеот Гост. » 29 Авг 2009, 12:12

Работодателя няма правомощието да изпрати работника

Правилно, липсва законоустановено задължение.
Мога само да гадая как се е стигнало до това.
Мисля за болничните вече казах- няма да се повтарям. Тук обаче можеш да поразсъждаваш- как, защо и след какво се издава експертиза. :wink:
Понякога страничните неща се явяват съществени за решението по същество!

Не страничните неща, макар по същество да съм съгласна, а детайлите са съществени.

п.п. Благодаря за съветите, макар и в заповедна форма, но поне що се отнася до решения относно моя личен живот- прекрачи границата.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот andy70 » 29 Авг 2009, 12:20

Моля за извинение! :cry:
Errare humanum est stultum est in errore perseverare.
Аватар
andy70
Потребител

Мнениеот panaka » 23 Ное 2009, 13:48

Здравейте,
Бях обещал да пиша, какво е развитието на делото. Днес Ноември 23, 2009 година съпругата ми спечели без никакви проблеми делото. От работодателя са се опитали да оспорят решението на ТЕЛК, въпреки че самите те са поискали такова. Адвоката на съпругата ми споделил, че държанието им е странно, тъй като реално погледнато са се опитали да оспорят две експертизи на ТЕЛК. Както и да е в крайна сметка изхода от делото няма никакво значение, ние отдавна не живеем в България.
Благодаря на всички за съветите.
panaka
Младши потребител

Мнениеот ko4o4 » 24 Ное 2009, 09:35

Радвам се , че сте се справили Панака 8) . Но ако работодателят тръгне да обжалва си опичайте ума, отваряйте си очите на четири и много внимавайте какви ги вършите, че съм виждал няколко пъти как "любимата" ми въззивна инстанция обръща спечелени дела на 180 градуса, под давлението на "големи босове", които никак, ама никак не обичат да губят, още повече пък от някакви си там бивши служители - гнусна и жалка картинка... :evil:
ko4o4
Младши потребител

Предишна

Назад към Трудово право