- Дата и час: 25 Ное 2024, 18:01 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Преизчисляване на трудов стаж
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Преизчисляване на трудов стаж
Здравейте! Имам 7.5 г. трудов стаж Първа категория изчислени по УП 3. В момента съм на 51г. По сега действащия закон мога да се пенсионирам на 52г., но с 10г. Първа категория т.е. не ми достигат 2.5г. По времето когато съм трупал стажа работното време беше 12ч., което значи, че имам по 4ч. извънреден труд всеки ден. Този извънреден труд не ми се признава при изчислението на стажа, а приложен към останалите години ще ми бъде достатъчен за пенсиониране по условията на Първа категория. Въпросът ми е как мога да ги накарам да коригират изчисленията и към кого да се обърна? Предприятието за което става въпрос беше Държавно и към момента е фалирало.
- zmeygorianin
- Нов потребител
Re: Преизчисляване на трудов стаж
Мися, че правите произволна трактовка на закона. Кога в България е бил работния ден 12 часа, Вие не би трябвало да сте още жив, щото е било някъде двадесетте години на минали век. Тези дванадесет часа по всяка вероятност са сумарно изчисляване на работното време и по всяка вероятност сте били на дневна, нощна, два дни почивка.
- sunrise
- Активен потребител
Тези 12 работни часа съм полагал на кораби в ДП "Океански риболов", където бях механик. 8ч. от тях съм давал по специалноста си в машината и после още 4ч. при обработка на рибата. Това в рамките на едно денонощие и продължителност от 6 месеца без почивни или празнични дни. След това съм почивал по 2 месеца и отново същия цикъл.
- zmeygorianin
- Нов потребител
А тези два месеца, които сте почивал? Както предполагам, става въпрос за сумарно изчисляване на работното време.
- sunrise
- Активен потребител
Тези два месеца не влизат в изчисленията и не са фиксирани. Случвало се е да тръгна и преди да минат. Смята се реалното време на кораба. Иначе аз имам над 10г. в предприятието, но се отчитат 7.5г. като стаж.
- zmeygorianin
- Нов потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|