начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

Новият семеен кодекс и паричните влогове

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Новият семеен кодекс и паричните влогове

Мнениеот portokal » 06 Окт 2009, 15:17

И по какво ще познаем чия собственост е конкретната индивидуално определена вложена вещ ... ?

В случая - по принадлежността на прабабата към единия или другия съпруг.

:roll: Защо да не купуваме нищо от "Техномаркет" ? Ами ако те подгонят от въпросната верига, а ?

Щото ме е яд на тях. Ако ме подгонят, ще бягам.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот gudio » 06 Окт 2009, 15:48

portokal написа:В случая - по принадлежността на прабабата към единия или другия съпруг.

Това е несериозно :|
:roll: Защо да не купуваме нищо от "Техномаркет" ? Ами ако те подгонят от въпросната верига, а ?

Щото ме е яд на тях. Ако ме подгонят, ще бягам.[/quote]
:evil: Ни мой съ скрийш зад магистратскийо имунитьет... Аз пък си зимах на примоция идин Жи-Пи-Йес са Жипката и съм ногу дувольен от "Тйехнумаркита" и ни спуделям Вашти възглиди 8) .
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот portokal » 06 Окт 2009, 15:53

gudio написа:
portokal написа:В случая - по принадлежността на прабабата към единия или другия съпруг.

Това е несериозно :|

Искаш да кажеш, че няма да се установи на чия баба е принадлежало колието и чия собственост е станало след смъртта на бабата или приживе на същата? :oops:

:evil: Ни мой съ скрийш зад магистратскийо имунитьет... Аз пък си зимах на примоция идин Жи-Пи-Йес са Жипката и съм ногу дувольен от "Тйехнумаркита" и ни спуделям Вашти възглиди 8) .

:D Ти чакай да ти са развали жипиесчето и ако и с поправката му нямаш проблеми, ще променя надписа на "не си купувайте нищо от Техномаркет с изключение на некои работи, като например жипиеси".
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот gudio » 06 Окт 2009, 17:50

:lol: Ама ти за "гаранционно обслужване" ли...? Ми то такова в България НЯМА, независимо откъде и какво си купиш :cry: :cry: Да не би от ... (айде да не ме погнат и мен "реномираните вериги" :? да не ги цитирам), ама откъдето и да си купиш - все тая. В най-добрия случай (напр. "лаптоп" на дъщеря ми) да се смилят и да го изпратят в Китай :!: (откъдето са го докарали) и да чакаш 6-7 месеца китайците да си го поправят и да го върнат на нашите "дилъри" или "ритейлъри" :lol: :lol:
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот human1970 » 19 Ное 2009, 16:16

Да попитам и аз:
Ако изтегля пари от личния си влог и с тях закупя имот на името на някой от родителите ми / по времето на брака ми/ - в даден момент съпругата ми може ли да предяви претенции към този имот?
human1970
Младши потребител

Мнениеот portokal » 19 Ное 2009, 16:23

Я, някой възродил темата. 8)

На въпроса: не.

На Гъдьо: мога да ти се оплаквам още от Техномаркет и качеството на китайските стоки, ама няма, щото тоя път нахитрях и - никакви гаранции вече, направо при майстор. 8) :D
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 19 Ное 2009, 17:12

portokal написа:На Гъдьо: мога да ти се оплаквам още от Техномаркет и качеството на китайските стоки, ама няма, щото тоя път нахитрях и - никакви гаранции вече, направо при майстор. 8) :D

:roll: :lol: :lol:
Гост.
Старши потребител

Мнениеот portokal » 19 Ное 2009, 18:34

Е ми така, де. 8)
За друг уред става дума. Веднъж се счупи и - следва да им се признае - замениха ми го с нов. Дори не се наложи да чакам да го пратят в Китай. Не съм била първата с този проблем, казаха. Новият обаче се счупи още на първата седмица на същото място, и може глупавите да се учат чак след като се опарят, ама... важното е, че се учат. 8)
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот gudio » 20 Ное 2009, 01:39

portokal написа:Е ми така, де. 8)
... ама... важното е, че се учат. 8)

И Вие нещо си извлякохте поука май и изчезна подписът за "Техномаркет", а :roll:
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот portokal » 20 Ное 2009, 10:54

Не е поука, г-н Балуев. Омръзна ми. :)
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот inspectora » 20 Ное 2009, 16:03

Къде ти влогове, къде ти стоки от Техномаркет :D ...

Я кажете за кулието на бабата на жената, дето е в банковата касетка на мъжа и :) ... че ми стана интересна "врътката" там ... въпреки че си мисля, че си е лично имущество на жената ... а иначе "по презумпцията" ще е СИО - щото не е паричен влог това, а си е собственост в/у вещ от всякъде погледнато и независимо от взаимоотнощенията м/у мъжа и банката - банката дължи връщане на същата индивидуално определена вещ, чиято собственост не се е променяла никога ;) ...

П.П.: парите "кеш" не мисля, че са СИО ;) ... /някъде май ми се мярна такова мнение по темата .../ - щото така и не е ясно аджеба какво са тия пущини: вещи ли, особени вещи ли, ценни книги ли, що ли :) /за мен са вид ц.книга ;) - т.е. не са вещи => не могат да са СИО => по стария СК ставаше една: пари=ЛИм.=> влог=СИО => теглене кеш=ЛИм. :lol: :lol: :lol: ... сега са си ОК-нещата като махнаха влога ;) ... преди на практика се получаваще, че ЛИм. можеше да се трансформира в ЛИм. на другия съпруг като минем през влог ;) /
inspectora
Активен потребител

Мнениеот portokal » 20 Ное 2009, 16:12

... че ми стана интересна "врътката" там ... въпреки че си мисля, че си е лично имущество на жената ... а иначе "по презумпцията" ще е СИО - щото не е паричен влог това, а си е собственост в/у вещ от всякъде погледнато и независимо от взаимоотнощенията м/у мъжа и банката - банката дължи връщане на същата индивидуално определена вещ, чиято собственост не се е променяла никога ;)

Подчертаното с черно идва малко ни в клин, ни в ръкав на другата част от цитата (с другата част съм съгласна).
А Гъдьо явно има предвид не врътка, а чисто и просто замитане на следите и произхода на колието и на бабата, което обаче никоя уважаваща себе си внучка няма да позволи. :wink:
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот inspectora » 20 Ное 2009, 16:23

Не ме разбра :) /а май аз не съм се изразил правилно/.
"Де факто" кулието си е лично имущество естествено - тука две мнения няма!
Имах предвид, че ако не можем да докажем "произхода от бабата :lol: " /как звучи само а :) / на въпросното кулие, то по стария СК си важи презумпцията за СИО - щото очевидно, че кулието ще "дойде" вещ, която май няма да е за лична употреба /освен ако мъжа не е гей да кажем :lol: - пиша простотии, ама това ми минава през акъла в момента :) /, а няма да се третира като паричен влог ...
/не знам дали се разбира сега :) .../ Но както и да е - не бях разбрал gudio какво има предвид ... сега ми стана ясно какво има предвид ... зарежи я тая тема за кулието - все едно нищо не съм казал :)
inspectora
Активен потребител

Мнениеот portokal » 20 Ное 2009, 16:26

По-скоро няма да е за обикновена лична употреба, щото мъжът и да не е гей, жената ще употребява колието лично.
Така, де - разбрахме се. 8)
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот inspectora » 20 Ное 2009, 16:35

portokal написа:По-скоро няма да е за обикновена лична употреба, щото мъжът и да не е гей, жената ще употребява колието лично.
Така, де - разбрахме се. 8)

... както и да е - обърках се и започнах да обяснявам едни ... още по-объркани ... и стана обърквация тотална :lol: ...

Та по темата тогава /зарязваме колието - то се пишело с "о", а аз си пердаша с "у" ... и никой не ми казва ... :lol: - признат грях .../: къв беше спора с влоговете? :D
inspectora
Активен потребител

Мнениеот human1970 » 21 Ное 2009, 09:25

Отново да попитам:
Адвоката ми ме съветва т.к. родителите ми живеят в друг град - не аз да закупя жилище на тяхно име /не било добре да фигурира моето име/, а те да издадат пълномощно на адвоката ми и той от тяхно име да закупи имота.
Вие какво ще кажете по въпроса?
human1970
Младши потребител

Мнениеот gudio » 21 Ное 2009, 17:29

human1970 написа:Отново да попитам:
Адвоката ми ме съветва т.к. родителите ми живеят в друг град - не аз да закупя жилище на тяхно име /не било добре да фигурира моето име/, а те да издадат пълномощно на адвоката ми и той от тяхно име да закупи имота.
Вие какво ще кажете по въпроса?

:wink: Най-добре е да го упълномощят да плати и цената и да му дадат парите :lol:
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот petrov_tt » 21 Яну 2012, 17:30

Здравейте. Използвам темата за да задам въпроса си.
Може ли някой да даде отговор на следния въпрос: Доколкото съм запознат със Семейния кодекс паричните влогове/депозити направени по време на брака при развод се делят между съпрузите. Какво обаче се случва ако такъв депозит се изтегли от титуляра преди бракоразводното дело да е започнало? Тези пари търсят ли се по време на делото за да се разделят или след като вече няма депозит парите остават у титуляра, който ги е изтеглил преди делото?
Благодаря предварително.
petrov_tt
Нов потребител

Мнениеот gudio » 21 Яну 2012, 22:47

Тя темата е за това, че според новия Семеен кодекс вече не са общи влоговете и не се делят след развод.
Аватар
gudio
Активен потребител

Предишна

Назад към Семейни казуси