Здравейте!
В отпуск по майчинство съм,а работодателя ми не внася осигуровките всеки месец.По тази причина аз не получавам маичинството си навреме.Мога ли аз да си внасям осигуровките всеки месец?
- Дата и час: 25 Ное 2024, 17:50 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
мога ли да си плащам сама осигуровките
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Re: мога ли да си плащам сама осигуровките
За можене може,ама къде е Киро на кирия...
- usra_ovcova
- Потребител
Не.Това е задължение на работодателя.
- stiwi57
- Нов потребител
stiwi57 написа:Не.Това е задължение на работодателя.
Мая иска да изпълни чуждото задължение,а не тя да стане задължена!
Защо да не може,но къде ще и излезе сметката?
- usra_ovcova
- Потребител
Ами предпочитам да вземам с 12лева по малко,но да ги вземам всеки месец.Първо ще говоря с работодателя си и ако откаже да ми ги плаща всеки месец сама ще си ги поема.
а и друго немога да разбера.при положение че не ги задължават да плащат осигуровките всеки месец,защо ми спират майчинството.
а и друго немога да разбера.при положение че не ги задължават да плащат осигуровките всеки месец,защо ми спират майчинството.
- maqkovacheva
- Нов потребител
maqkovacheva написа:Здравейте!
В отпуск по майчинство съм,а работодателя ми не внася осигуровките всеки месец.По тази причина аз не получавам маичинството си навреме.Мога ли аз да си внасям осигуровките всеки месец?
Какво разбрахте?Само Вашите осигуровки ли не внася или на всички служители?Ако трябва да се внася на всички, Вие как ще изпълните неговото задължение за всички?
Моля,ако има счетоводител да се отзове на помощ.
Иначе 12 лв. не е много,май.
- usra_ovcova
- Потребител
Явно говориш за здравните осигуровки, когато майката е в неплатен отпуск за отглеждане на дете до 2 години. Тогава се внасят само здравни осигуровки, подава се Декларация 1 и 6 , като това не може да стане само за теб, включва всички работници във фирмата(ако има). Проблема при теб не е точно в невнасяне на осигуровките, а на неподавне на Д1 и 6, защото НОИ ги интересува подадената информация, а невнесените осигуровки се установяват с ревизия и съответните последствия
"б) (изм. - ДВ, бр. 49 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г.) за лицата в неплатен отпуск, които не подлежат на осигуряване на друго основание, вноската се определя върху половината от минималния месечен размер на осигурителния доход за самоосигуряващите се лица, определен със Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване; вноската е изцяло за сметка на осигуреното лице - когато неплатеният отпуск е по негово желание, и за сметка на работодателя - когато неплатеният отпуск е за отглеждане на дете или поради производствена необходимост и престой; вноската се внася чрез съответното предприятие или организация до края на месеца, следващ този, за който се отнася; "
И всъщност не получаваш обещетението си навреме или не го получаваш въобще, уточни това?
"б) (изм. - ДВ, бр. 49 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г.) за лицата в неплатен отпуск, които не подлежат на осигуряване на друго основание, вноската се определя върху половината от минималния месечен размер на осигурителния доход за самоосигуряващите се лица, определен със Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване; вноската е изцяло за сметка на осигуреното лице - когато неплатеният отпуск е по негово желание, и за сметка на работодателя - когато неплатеният отпуск е за отглеждане на дете или поради производствена необходимост и престой; вноската се внася чрез съответното предприятие или организация до края на месеца, следващ този, за който се отнася; "
И всъщност не получаваш обещетението си навреме или не го получаваш въобще, уточни това?
- majaa
- Младши потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|