Здравейте,
Имам следния проблем. Работих за една фирма като кабелен техник през месеците Март и Април. Уговорката за заплата беше 600лв месечно, но аз получавах 100лв месечно на ръка, с извинението че няма повече пари, и обещанието да ми доплатят след време. Не съм подписвал трудов договор, нито съм се разписвал в разплащателни ведомости че съм взимал пари. В същото време имам плащани осигуровки към НОИ за месец Април, нищо че не съм подписвал трудов договор. Ако някъде има трудов договор, то той не е подписван от мен. Дори имам в трудовата си книжка попълнено от въпросната фирма, че съм работил за тях през месец Април. Проверил съм в НОИ че са ми плащани осигуровки (онлайн с ПИК номер).
Можете ли да ме посъветвате какви документи да си извадя от разните държавни институции, които да ме подпомогнат в съда и да доказват че съм работил за фирмата (не знам дали трудовата книжка е достатъчна). Копие от трудов договор не мога да представя, понеже никога не съм подписвал такъв. Консултирах се с няколко адвоката вече, и те ми казват че в НОИ или Инспекцията по труда трябва да имат копие от договора. Но аз говорих с мои приятели, счетоводители, и те ми казаха че когато назначават работници, в никоя институция не дават копие от трудовия договор. Целта ми е да си взема полагаемото трудово възнаграждение, което възлиза на 1000лв (приспадайки 200те лв които вече съм взел).
Също така, бих искал да знам, дали може да се докаже, че съм работил и през месец Март, въз основа на акт от КАТ, в който е записано името на въпросната фирма, и датата на акта е от Март месец?
Благодаря предварително за отделеното време!
П.С. Търся добър адвокат от Варна, който може да ме представлява в съда по гореспоменатия въпрос. Готов съм да дам повече пари от колкото бих си взел от работодателя, ей така само за да е справедливо.
- Дата и час: 25 Ное 2024, 21:27 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Некоректен работодател
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Некоректен работодател
Нещо неправилно ли съм написал? Защо никой не ми оптговаря?
- veliko
- Нов потребител
включете си личните съобщения и разрешете получаване на съобщения от юзер панела
- vanila_ce
- Потребител
Готово, включих си личните.
vanila_ce написа:включете си личните съобщения и разрешете получаване на съобщения от юзер панела
- veliko
- Нов потребител
Пиши си мейла ако още не си си разрешил проблема.
- newark
- Нов потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|