Здравейте,
онзи ден на 13.11.09г. си пуснах молба за напускане по чл.327 ал.2 от Кт поради неизплащане на заплатите ми за следните месеци: август, септември,октомври- пълни заплати, като за месец юни и юли имам да взимам остатък от заплатите си 40%, понеже са ми дали по 60% от тях за тези два месеца, а си искам парите за изработения труд.
Това което ме интересува силно е как стои въпроса с пускане на ИСК към кой трябва да се обърна, плаща ли се какво точно се прави и наистина ли е така, че в 14 дневен срок работодателя е длъжен да изплати дължимото.Какво да направя моля помогнете.
Благодаря предварително
- Дата и час: 25 Ное 2024, 17:34 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Подаване на молба зо напускане по чл. 327 от КТ
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Подаване на молба зо напускане по чл. 327 от КТ
mimata87 написа:Здравейте,
онзи ден на 13.11.09г. си пуснах молба за напускане по чл.327 ал.2 от Кт поради неизплащане на заплатите ми за следните месеци: август, септември,октомври- пълни заплати, като за месец юни и юли имам да взимам остатък от заплатите си 40%, понеже са ми дали по 60% от тях за тези два месеца, а си искам парите за изработения труд.
Това което ме интересува силно е как стои въпроса с пускане на ИСК към кой трябва да се обърна, плаща ли се какво точно се прави и наистина ли е така, че в 14 дневен срок работодателя е длъжен да изплати дължимото.Какво да направя моля помогнете.
Благодаря предварително
- mimata87
- Нов потребител
Обръщате се към адвокат по трудово право.Той ще види документите и ще състави и внесе исковата молба в съда.Няма такъв срок от 14 дни,едно дело продължава средно 3/5 месеца.
- vanila_ce
- Потребител
Ясно благодаря. А защо днес ми казаха, 4е шрьбва да си пусна молба по чл128 от КТ за извлечение на ведомостите и за това има срок 14 дни за тези ведомости. А като ми дадат тозеи документ какво ми дължат кога и как мога да си взема парите не може ли по барзо. А подаването на ИСК е друго нали и при него ли е така 3/5 месеца. Кое е най доброто решение.
- mimata87
- Нов потребител
Просто ако работодателят ви оспори незабавното изпълнение на база ведомости/а той може да го направи без да дава обяснение/ пак отивате на дело
- vanila_ce
- Потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|