- Дата и час: 29 Ное 2024, 15:46 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
помогнете,моля.
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
92 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: помогнете,моля.
При всички положения изисквайте копие от договора за правна помощ , както и документ за всяка платена от Вас сума, в противен случай, съдът няма да ги признае. За мен също много Ви бавят с внасянето на исковата молба в съда, в крайна сметка не е писал "Война и мир"
А що се отнася за таксата за да пишете молба до Инспекцията по труда, там жалването е освободено от такси, а и каква Инспекция, какво ще търсите от нея?
Вижте дали делото Ви е насрочено в съда изобщо.
А що се отнася за таксата за да пишете молба до Инспекцията по труда, там жалването е освободено от такси, а и каква Инспекция, какво ще търсите от нея?
Вижте дали делото Ви е насрочено в съда изобщо.
- sunrise
- Активен потребител
Работодателите ми отказаха да попълнят трудовата ми книжка и незнам дали ми е прекратен договора-с писмен нотариално заверен отговор на поканата за доброволно плащане казаха,че договора ще бъде прекратен на 9.10.2009. и парите ще бъдат изплатени своевременно. Мина тази дата и получих по куриер трудовата книжка непопълнена.Обадих се да разбера защо се е получило така,и те ми дадоха номер на адвокат и набързо обясниха че не са съгласни с члена по който ме освобождават!!! И до днес нямам никакъв документ че съм напуснала работа...За това е Инспекцията. А адвокатката ме мотае от вчера сутринта-обадих се да искам копия от всички документи +разписките,но тя нямала време сега и евентуално в понеделник,защото тогава иска още 100 лв.
- martina99
- Младши потребител
По кой член те освобождават Мартина?Пуснала ли си заявление по 327.т2.И имаш ли копие с входящ номер?
- vanila_ce
- Потребител
Пуснах предизвестие/пак от човещина-да не им извивам ръцете/,което изтече .След това в нотариалната покана адвокатката написа,че поради това,че не съм получила отговор предизвестието отпада и го заменя с напускане,поради неизплатени възнаграждения. В отговор на това,те написаха,че не са съгласни и ще остане предизвестието,което изтича на 9.10.2009 и тогава ще се прекрати трудовия договор.Адвокатката ми говори на неразбираем език с членовете и точките от ГПК и днес отказа да се срещнем за да си взема разписките и документите-всичко е при нея.
- martina99
- Младши потребител
Ако е рекъл Господ в понеделник имам среща за да и давам пари-дано да успея да ги взема-стискайте палци
- martina99
- Младши потребител
Мартина,а на предизвестието имаш ли подпис и входящ номер? По ялен 325 т.1 ли е?Отработи ли го?Че накрая маи ще се окаже,че могат и да те уволнят дисциплинарно и ти да имащ да им плащаш.....
- vanila_ce
- Потребител
Снощи ,в този форум разбрах,че съм постъпила по детски наивно-всичко на доверие/към адвокатката/.Ако в понеделник ми откаже да даде разписка за дадените от мен пари ще търся друг адвокат. И ще подам сигнал в адвокатската колегия. За първи път имам сблъсък със законодателството и и се доверих напълно.Ама съм чувала,че така трябва....
- martina99
- Младши потребител
Нямам подпис и входящ номер-седалището е далеч от София и го пратих по куриер. И точно заради това ,че нямам отговор на предизвестието адвокатката се опита чрез нотариалната покана да промени члена по който ме освобождават.Аз много надежди възлагам на отговора им-в него е описано,че всичко ще е наред-съгласни са да прекратят договора по точката с предизвестието към дата 9.10.2009.и че парите ще бъдат изплатени "своевременно" ,което не стана,разбира се.
- martina99
- Младши потребител
А отработи ли си предизвестието?
- vanila_ce
- Потребител
Искам още веднъж да благодаря на всички,които отделят от времето си за да ми отговорят. Без вас още щях да се лутам.Вече започва да ми се изяснява положението.
- martina99
- Младши потребител
Как да съм го отработила? Не разбирам.
- martina99
- Младши потребител
Включи си личните съобщения.Тук във форума от юзер панела
- vanila_ce
- Потребител
Дали съм работила докато не изтече?- Откакто се разбра,че работата отива към съда никой не ме е търсил.А иначе бях принудена да работя от вкъщи -от компютъра на сина ми,защото отказаха да наемат помещение-така било по-евтино и нищо нямало да ми стане ако си работя от вкъщи-работата ми беше основно договори,препращане на фактури и следене на плащанията им-все по телефона или по интернет.Не ми осигуриха работно място и сагата започна,когато управителят поиска да замина с него за 4 месеца на другия край на България и когато попитах какво ще работя там,той каза ще ти измисля нещо. Не каза защо трябва да замина. Аз отказах да съм компания и той ми спря парите . И от там се почна една...
- martina99
- Младши потребител
нямам съощения
- martina99
- Младши потребител
Ти как ще докажеш че си работила за срока на предизвестието?
- mony1003
- Младши потребител
Хм... те в отговора си са написали ,че не са съгласни със смяната на члена и че остава предизвестието.А Отговора им е пуснат към датата на изтичането му.Датата на пускане на предизвестието е 8.09.2009 ,а отговора се получи в края на септември т.е. в края на предизвестието.Това не доказва ли,че са потвърдили че работя още там?
- martina99
- Младши потребител
Това е нещо все пак.За да не обръщаме форума на говорилня си включи личните съобщения/но трябва и да разрешиш полъчаване на съобщения/
- mony1003
- Младши потребител
Извинявам се. Направих го.
- martina99
- Младши потребител
Здравейте! Взех си договора за правна помощ от адвоката,но пак да питам-трябва ли да има печат или само подпис е достатъчен? Разписките не ми ги даде. Остана за средата на седмицата,че не били в кантората.Малко се обиди,че ги искам защото смятала накрая да ми ги даде всичките.Ама аз изкарах мъжа ми "лошият вълк" и казах, че той иска да види къде са отишли парите му...да се сърди на него.Тя смъмри едно" Я да запиша,че взе да ми писва...",но аз се направих,че не съм я чула.
- martina99
- Младши потребител
Какви разписки, какви пет лева? Договорът за правна помощ от адвокатския кочан ли е, там пише дали и как сте платили? Ако не , за пет минути пише една разписка. Вие по-добре проверете, дали са приложени по делото, иначе тя може да си напише каквото иска.
- sunrise
- Активен потребител
92 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
|
|