Здравейте!
Преди време поисках съвет в този форум относно неправомерно прекратяване на трудовото правоотношение от страна на работодателя ми. "Вие" ме посъветвахте да наема адвокат и да заведа дело. Благодаря за съветите Ви. Така и направих.
Сега въпроса ми е:
Подадох иска в началото на м.Август, но досега нямам никакво известие от съда за насрочване на дата за делото. Нормално ли е да се бавят толкова. Че започнах да се притеснявам, да не би иска ми да събира прах някъде.
Благодаря предварително
- Дата и час: 25 Ное 2024, 17:36 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Започване на дело
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
13 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Започване на дело
Не е нормално, проверете в съда по входящия номер.
- sunrise
- Активен потребител
sunrise написа:Не е нормално, проверете в съда по входящия номер.
Зависи за кой съд ... /отделно, че някои съдии изобщо не го гледат като "бързо производство"/
... ако е заведено в нач. на август - 2 седмици да го разпределят, 2 седмици да намерят ответника, 1 месец за отговор, 1-2 седмици за насрочване, 1-2 седмици за призоваване ...
Ей ги 3 месеца /отделно август месец по съдилищата я караха по отпускарси /... тъй че ...
... но нищо не пречи да си проверявате в съда до къде са нещата ...
- inspectora
- Активен потребител
Благодаря за бързите отговори.
Още утре мисля да направя проверка в съда.
Още утре мисля да направя проверка в съда.
- poli_80
- Младши потребител
А дали само адвокатът на ищеца получава призовка или и ищецът?
Също така ищецът получава ли писменият отговор,който ответникът трябва да депозира в едномесечния срок?
Също така ищецът получава ли писменият отговор,който ответникът трябва да депозира в едномесечния срок?
- vanila_ce
- Потребител
И аз имам същия въпрос.Моля ако някои има желание да каже.Мояат адвокат не беще сигурен дали призовката ще доиде само на негов адрес или и на моя.И също куде да се запозная с писмения отговор на ответника/работодател
- mony1003
- Младши потребител
Никой ли няма да помогне
- vanila_ce
- Потребител
А какъв е проблема къде ще дойде? И в двата случая , ще е надлежно връчена.
- sunrise
- Активен потребител
Става въпрос дали има начин ищецът-работник да се запознае с отговора на ответника-работодател преди насрочване на делото.Освен разбира се да моли адвоката си да ходи до съда.
Благодаря ви
Благодаря ви
- vanila_ce
- Потребител
Може и сам да отиде до съда.
А аз се чудя, как е възможно да се чудите съвместно с адвоката си.
А аз се чудя, как е възможно да се чудите съвместно с адвоката си.
- sunrise
- Активен потребител
Много благодаря,и аз се чудя защо адвокатът се чуди С две думи по входящия номер ищецът може да види всички подробности по делото?
- mony1003
- Младши потребител
По номера на делото, не по входящият номер,ако не го знаете ,ще Ви направят справка.
- sunrise
- Активен потребител
Re: Пускане на иск
Здравейте,
Онзи ден на 13.11.2009г си пуснах молба за напускане по чл.327 ал.2 от Кт поради неизплащане на заплатите ми за следните месеци август септември и октомври като за юни и юли имам да взимам остатък от заплатите си а си искам парите за изработения труд и безсънните нощи. Как стои въпроса за пускане на ИСК от съда моля помогнете с вашето съдействие. И дале ще ги взема в 14 дневен срок по тозе начен сигурно ли е.
Благодаря предварително
Онзи ден на 13.11.2009г си пуснах молба за напускане по чл.327 ал.2 от Кт поради неизплащане на заплатите ми за следните месеци август септември и октомври като за юни и юли имам да взимам остатък от заплатите си а си искам парите за изработения труд и безсънните нощи. Как стои въпроса за пускане на ИСК от съда моля помогнете с вашето съдействие. И дале ще ги взема в 14 дневен срок по тозе начен сигурно ли е.
Благодаря предварително
- mimata87
- Нов потребител
13 мнения
• Страница 1 от 1
|
|