начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

Сръбските адвокати стачкуват заради касови апарати...

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Сръбските адвокати стачкуват заради касови апарати...

Мнениеот prnedev » 12 Ное 2009, 15:25

То вярно... ама... но чак се чудя.... моето ли е изкривяване... ама боли... пък и аз съм инатест и неща да се правя на търговец още ;-)))

Но... хм... ако се приеме тази глупост с осигуровките... от догодина ще стана... член-кооператор ;-)
prnedev
Активен потребител

Мнениеот DEKAH » 12 Ное 2009, 15:26

Аз само минавам... ама да си кажа. Всяко едно увеличение - дали на услугата, дали на ставки и т.н. рефлектира най-вече в/у крайната цена. А от там на клиента.

А в криза това е недопустимо. При тази всеобща задлъжнялост и липса на пари хората считат, че ползването на адвокатски услуги е разход, който може да се избегне.

Клиента не го интересува, че 50% от това, което си написал на договора отива при държавата по един или друг начин. За него тези пари ги взима адвоката.

Високата цена води до отлив в потреблението. Факт. Не съм икономист, но Недев може да се изкаже по въпроса.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот sunrise » 12 Ное 2009, 15:28

И някъде по пътя загубихме братята прави сръби :lol: с техния протест!
sunrise
Активен потребител

Мнениеот ianeva » 12 Ное 2009, 15:33

prnedev написа:То вярно... ама... но чак се чудя.... моето ли е изкривяване... ама боли... пък и аз съм инатест и неща да се правя на търговец още ;-)))

Но... хм... ако се приеме тази глупост с осигуровките... от догодина ще стана... член-кооператор ;-)

Що? Няма проблем, обаче като ще е гарга, рошава да е - да падне текста с 25 % - те процента ... Ама това ще стане на Връбница в сряда ...
От чалга до чалга разликата е огромна и, Слава Богу, аз нямам идея каква е
Аватар
ianeva
Потребител

Мнениеот prnedev » 12 Ное 2009, 15:36

те тези 25% падат за някои ;-)))) - за вашия бранш специално - при адвокатските дружества - хонорарите, които се плащат от дружеството към адвоката. Варианта да ги има ;-) трябва да сте поне 21 съдружника 8)
prnedev
Активен потребител

Мнениеот inspectora » 12 Ное 2009, 15:46

prnedev написа:ммммммм.... ще се дойде до приказката за адвокатлъка и търговията 8)

Еми не трябва да е така ... ама като е преместено вече ситото на това ниво ... съобразяваме се и с това ...
... щото сега ще си мрънкаме за скапаните осигуровки, а никой и дума не обелваше като почнаха да се роят юридическите факултети, в което по принцип лошо няма /нека има факултети/, но като не се следи кой влиза и кой излиза /разбирай с какви знания/ ... ей там я объркаха, като изобщо не съобразиха, че юридическото образование не е като "да знаеш малко език" ...
inspectora
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 12 Ное 2009, 16:26

:roll: Как намери връзка между броя на ЮФ, практикуващите адвокати и увеличението на осигурителното бреме...?

То, увеличението, ще е за всички свободни професии, като адвокатлъка не е единствената.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот inspectora » 12 Ное 2009, 16:36

poli_g написа::roll: Как намери връзка между броя на ЮФ, практикуващите адвокати и увеличението на осигурителното бреме...?

Аз ако знам как я намерих тая връзка :D ...
poli_g написа:То, увеличението, ще е за всички свободни професии, като адвокатлъка не е единствената.
... което не променя фактите ;) ... абе ако не можеш да искараш 420 лв. на месец /брутно/ как живееш тогава? На фотосинтеза ли? /не визирам теб - по принцип така си говоря :) /
inspectora
Активен потребител

Мнениеот ims71 » 12 Ное 2009, 16:39

Да сте чули някой друг от т. нар. свободни професии да се оплаква обаче от това? Много хора още май не са разбрали за готвеното увеличение на осигурителната тежест.
ims71
Младши потребител

Мнениеот bebitor » 12 Ное 2009, 16:40

Според нуждите... На някои са им необходими само за кафета, другото има кой да го подсигурява :lol: :lol: :lol:

ims71, "чух" художниците някъде из нет-а. Те май са по-зле и от нас. Облагат (като общ термин) ги приживе, а забогатяват посмъртно :?
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот prnedev » 12 Ное 2009, 16:44

poli_g написа::roll: Как намери връзка между броя на ЮФ, практикуващите адвокати и увеличението на осигурителното бреме...?

То, увеличението, ще е за всички свободни професии, като адвокатлъка не е единствената.

Да, за всички е :-)))
Буквалният текст на предложението е следният:

ПЗИДЗДДФЛ
§19. В §1 от допълнителните разпоредби се правят следните допълнения:
1. В т.26 се създава буква „и”:
„и) правоотношенията, независимо от основанието за възникването им, със
съдружници и член-кооператори, както и с акционери, притежаващи повече от 5 на сто от капитала на акционерното дружество, за полагане на личен труд в дружествата и кооперациите, в които те са съдружници, член-кооператори или акционери.”;

та от тук падат 25% НПР от една страна, но от друга страна :mrgreen: , това пък идеално се връзва с чл.3 ал.3 т.1 от ЗДДС :P :mrgreen: ... та малко на автогол става работата, ама да се оправят 8) :lol: :D
prnedev
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 12 Ное 2009, 16:44

Инспекторе, нужни са ми само слънце и вода. :wink:

Дори и да са чули, дори и да са разбрали... все тази. Търпелив народ.
А обущарят, по почин стар, си ходи бос.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот prnedev » 12 Ное 2009, 16:46

ims71 написа:Да сте чули някой друг от т. нар. свободни професии да се оплаква обаче от това? Много хора още май не са разбрали за готвеното увеличение на осигурителната тежест.

Повярвай ми... преводачите се оплакват... застрахователните агенти няма какво да ги мислиш... те "не знаят", че трябвало да бъдат свободни професии, докато данъчните не им ударят честитката с ОЛП+20
prnedev
Активен потребител

Мнениеот inspectora » 12 Ное 2009, 18:03

poli_g написа:Инспекторе, нужни са ми само слънце и вода. :wink:

И аз така да ти кажа ;)

... какво тогава спорим за осигуровки и ДДС-та - който не му стига слънцето и водата да му мисли ... ;)
inspectora
Активен потребител

Мнениеот vassilev » 12 Ное 2009, 18:58

vassilev
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 12 Ное 2009, 19:14

тези два процентни пункта ще бъдат за сметка на здравноосигурените лица, без да се натоварва бизнесът

:wink:
Той предвижда първи задължителен, втори - допълнително задължителен, и трети - доброволен стълб.

А, а-а-а-а, може и още. Четвърти, пети... всъщност, защо не като в Швеция, Дания, Норвегия... 60% от брутният ни доход :arrow: в бюджета. Дупки много.

От МЗ се надяват с тези промени да се осигури по адекватно финансиране на системата, да се повиши контролът и да се ограничат нерегламентираните плащания, което да доведе до по-високо качество на медицинските услуги и до повече средства.

Ха! Утописти...
Гост.
Старши потребител

Мнениеот razli4na » 12 Ное 2009, 20:15

Да ви кажа, днес се замислих какво става с дохода ни и колко пъти една и съща сума се облага по различни начини:
Имам 50 000 /дай боже всекиму!/. Декларирам ги. Плащам си осигуровките, начислявам им данъка, плащам същия- както си му е реда.
С остатъка си купувам недв. имот /за тези пари- добра сделка/. При изповядването й аз отново плащам данък /вярно, той се дължи на друго основание, но от моята камбанария, плащам още един данък, този път за трансформация на остатъка от парите ми в имот/.
После вече си нямам пари, но си имам имот- ура! Край на данъците?- нищо подобно, всяка година дължа за него данък сгради. Недев ще каже- зак. основание, няма как, дължиш.
Да, ама аз като знам как съм си изкарала париците, няма да се съглася съвсем, защото макар и данъкът да е определен със закон и да съм длъжна да го платя, като обърна поглед назад и виждам колко пъти и в какви размери съм платила на държавата под формата на различни данъци и такси мноооожество суми върху моите първоначални 50 000 и... дали със следващите, които ще си събера, ще реша да мина по тоя ред? Е, надали ще взема предвид облекчението, че за вземания от лихви данъци не се дължат, т.е надали ще ги депозирам в банка.
Не се оплаквам, свикнали сме да му намираме цаката, както се казва.
Колко му е при всички тези плащания и ДДС да плащаме...
Хареса ми Поли- че сме "партия с държавата". Хе- хе! Не бях се замисляла до сега, но си права.
razli4na
Активен потребител

Мнениеот prnedev » 12 Ное 2009, 20:27

Да, ама я виж Тоти999 какви страхотии пише ;-)))
prnedev
Активен потребител

Мнениеот razli4na » 12 Ное 2009, 21:05

???
razli4na
Активен потребител

Мнениеот REVOLUTION » 12 Ное 2009, 21:26

Предполагам , че във всички ЮФ се учи икономикс или незнам там как се казваше.Поне в нашия факултет имахме един семестър.Преподавателката беше абсолютна скица и първата лекция ни предупреди , да не казваме наляво надясно какво говори по време на лекции , че и е писнало да я съдят за клевета :lol: .Много се пенешеее и просто къртеше мивки :lol: .Та съм запомнил една от паметните лекции , беше се ядосала нещо и като почна..."Това е ще като не можем да развием реална икономика , която да храни и нас и държавата , какво и остава на последната.Ами още данъци и още такси.Обърнеш се данък , кихнеш такса , ейййй колегии и за секс скоро вече ще трябва да плащаме акциз на държавата :lol: :lol: , ноооо ние ще оцелеем.Поглеждаме на Запад и какво виждаме , ми там хората са като цветя , живеят в една уредена саксиика , поливат ги , торят , а нас....бъългарина е плевел , колкото повече го тъпкаш , скубиш , тровиш , той пак пониква и расте.. :lol:
REVOLUTION
Активен потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Общи дискусии