Здравейте!
Имам следния проблем,имам запор на 1/3 от заплатата,която по договор ми е 500лв. (брутна),работя като инкасатор и работата ми е свързана с път,на края на всеки месец подавам декларация за изминати километри и тези километри ми се заплащат от работодателя.
Този месец ми е първи след запора ,след превода на заплатата ми разбрах,че доста по-голяма част от заплатата ми,след направените удръжки и осигуровки липсва.Веднага позвъних на счетоводителя на компанията и ми заявиха ,че ми удържат и 1/3 от пътните разходи,защото и те ми били вид приход.Един път ги облагат с данък и един път 1/3 запор.
Та въпроса ми е редно ли е пътните разходи да се третират като приход,като аз си плащам бензина от джоба ,за да си върша работата?Какъв приход е това,аз трябва да получа парите,които съм дал,а не съм ги спечелил като премия или друго?
Другата аномалия идва от това ,че щом ми удържат 1/3 по закон значи взимам от 300 до 600лв., а с пътните разходи получавам над 600лв.?Процента тук е друг,доколкото знам!
Другият ми въпрос е за някаква идея как може да поискам този запор да се свали,при положение,че пазарната цена на ипотекирания имот е доста над стойността на заема,който съм теглил,обявената цена от ЧСИ надхвърля няколко пъти заема ми,адвокат ме посъветва да говоря със съдията,след този разговор съдията ми каза,че нищо не зависи от него ,а от юриста на банката.
Моля,ако някои има някаква идея кой е прав и кой крив да сподели,защото за мен това е един абсурд?Благодаря!
- Дата и час: 25 Ное 2024, 17:37 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Проблем с пътни разходи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Проблем с пътни разходи
Защо никой няма мнемие по въпроса,моля за малко помощ!
- zokoloko
- Нов потребител
Re: Проблем с пътни разходи
Интересно е с какъв документ точно ги осчетоводяват тия пътни разходи Аз мисля, че проблемът е в счетоводството на фирмата, проверете първо там.
Колкото до размера на дължимото, ами когато не сте плащали са натрупали лихви, а също така за Ваша сметка са и разходите направени от съдия-изпълнителя и така сумата е набъбнала. Запорът на заплатата няма да Ви го свалят, защото по всичко личи, че щом вече веднъж се е стигнало до него Вие не сте особено надежден платец и при първа възможност пак ще сперете да плащате.
Несеквестируем доход
Чл. 446. (1) (Изм. - ДВ, бр. 50 от 2008 г., в сила от 01.03.2008 г.) Ако изпълнението е насочено върху трудовото възнаграждение или върху друго каквото и да е възнаграждение за труд, както и върху пенсия, чийто размер е над минималната работна заплата, може да се удържа само:
1. ако осъденото лице получава до 300 лв. месечно - една четвърт част, ако е без деца, и една пета, ако е с деца, които то издържа;
2. ако осъденото лице получава от 300 до 600 лв. месечно - една трета част, ако е без деца, и една четвърт, ако е с деца, които то издържа;
3. ако осъденото лице получава от 600 до 1200 лв. месечно - една втора част, ако е без деца, и една трета, ако е с деца, които то издържа;
4. ако осъденото лице получава над 1200 лв. месечно - горницата над 600 лв., ако е без деца, и горницата над 800 лв., ако е с деца, които то издържа.
Колкото до размера на дължимото, ами когато не сте плащали са натрупали лихви, а също така за Ваша сметка са и разходите направени от съдия-изпълнителя и така сумата е набъбнала. Запорът на заплатата няма да Ви го свалят, защото по всичко личи, че щом вече веднъж се е стигнало до него Вие не сте особено надежден платец и при първа възможност пак ще сперете да плащате.
Несеквестируем доход
Чл. 446. (1) (Изм. - ДВ, бр. 50 от 2008 г., в сила от 01.03.2008 г.) Ако изпълнението е насочено върху трудовото възнаграждение или върху друго каквото и да е възнаграждение за труд, както и върху пенсия, чийто размер е над минималната работна заплата, може да се удържа само:
1. ако осъденото лице получава до 300 лв. месечно - една четвърт част, ако е без деца, и една пета, ако е с деца, които то издържа;
2. ако осъденото лице получава от 300 до 600 лв. месечно - една трета част, ако е без деца, и една четвърт, ако е с деца, които то издържа;
3. ако осъденото лице получава от 600 до 1200 лв. месечно - една втора част, ако е без деца, и една трета, ако е с деца, които то издържа;
4. ако осъденото лице получава над 1200 лв. месечно - горницата над 600 лв., ако е без деца, и горницата над 800 лв., ако е с деца, които то издържа.
- laridii
- Потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|