Здравейте.
От доста време съм се амбицирал да кандидатствам "право", но пречките които срещам предполагам са съвсем нормални и аз не съм първия, и последния.
Начина по които трябва да се учи за изпитите не ми е съвсем ясен.Попитах тук-там и все пак реших да се допитам до вече утвърдили се хора в лицето на вас.Много материя има за учене, която не мога да кажа, че ми е непонятна и все пак..
+ Разполагам с време (5-10часа) и нужната литература.Не ме мързи.
- Не знам как точно да подходя към голямото количество информация и от къде да започна заради фактора "дали ще ме вземат".
Надявам се на разбиране към поставения въпрос.
- Дата и час: 29 Ное 2024, 09:54 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
От доста време съм се амбицирал да кандидатствам "право"
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
14 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Малко разяснение.
ivan0ff написа:
Тцъ, тцъ...как сме се прецакали. Едно време висше се учеше за минимум 4 години ... ама, ей на, прогрес.
А голям обем информация най-лесно се запаметява, като всяка нечетна страница се чете по диагонал, а всяка четна въобще не се чете. Така накрая имате запас от минимум осем изречения, формирани от случайно подбрани, но много важни термини. Винаги прави впечатление на изпитващия, че владеете терминологията.
А накрая с песен и диплом в ръка, също толкова компетентно и по възможно най-сложния начин /с термини!!!/, обяснявате на потенциалния си работодател, колко ги разбирате нещата.
Та така стоят нещата с правото и пластичната хирургия. Нищо работа.
От две злини, изберете по-интересната.
- milletti
- Потребител
Re: Малко разяснение.
Човекът, предполагам, пита за кандидатстудентските изпити, не за тези по време на следването.
Приятелю, не знам как е по другите университети (при цялото ми уважение към всички колеги, независимо кой къде е завършил). За СУ и ВТУ (поне така беше доскоро - лично аз съм кандидатствал преди 19 години) трябват история и български език и литература. Така че (да почнем от второто) хващате първо брадатия поет революционер (познайте от три пъти), след него дядо Вазов, Алеко Константинов, Пенчо Славейков, Яворов, Дебелянов и т. н. Като е желателно, освен литературна критика, да понаучите и самите им произведения. А за историята има едни 7 тома (мисля, че станаха толкова), бухвате се в тях и сте Вие.
Цялата тая работа ще Ви отнеме минимум около година и половина.
След като преминете успешно тези два изпита, обадете се пак.
Успех !
Приятелю, не знам как е по другите университети (при цялото ми уважение към всички колеги, независимо кой къде е завършил). За СУ и ВТУ (поне така беше доскоро - лично аз съм кандидатствал преди 19 години) трябват история и български език и литература. Така че (да почнем от второто) хващате първо брадатия поет революционер (познайте от три пъти), след него дядо Вазов, Алеко Константинов, Пенчо Славейков, Яворов, Дебелянов и т. н. Като е желателно, освен литературна критика, да понаучите и самите им произведения. А за историята има едни 7 тома (мисля, че станаха толкова), бухвате се в тях и сте Вие.
Цялата тая работа ще Ви отнеме минимум около година и половина.
След като преминете успешно тези два изпита, обадете се пак.
Успех !
- system
- Активен потребител
Re: От доста време съм се амбицирал да кандидатствам "право"
В Търново от 7 год е с тест по Български. Можеш да избереш и тема да пишеш. Така е и по История-избираш-тест или тема, т.е. два отделни изпита.
- advokat__nikolov
Е, чак пък година и половина ... На мен ми отне около 2,5 месеца и ме приеха в ВТУ държавна поръчка, но пък беше здраво учене ... Ама да ти кажа приятелю, това е нищо в сравнение с ученето , което после следва, та помисли добре...
п.п. 5-10 часа ... ...това беше готино
Не страдам от психично разстройство-наслаждавам му се:)
- sansan
- Младши потребител
ivan0ff написа:- Не знам как точно да подходя към голямото количество информация и от къде да започна заради фактора "дали ще ме вземат".
...Започни с подготовка за приемните изпити, по:
- История на Българската държава и
- Български език и литература!
ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
- georgiev_sfbg
- Активен потребител
sansan написа:Е, чак пък година и половина ... На мен ми отне около 2,5 месеца и ме приеха в ВТУ държавна поръчка, но пък беше здраво учене ... Ама да ти кажа приятелю, това е нищо в сравнение с ученето , което после следва, та помисли добре...
Е сега 5-10 часа. Зависи. За други им стигат и 1 час, взависимост от това колко бързо схващат.
- advokat__nikolov
ivan0ff написа:Здравейте.
От доста време съм се амбицирал да кандидатствам "право", но пречките които срещам предполагам са съвсем нормални и аз не съм първия, и последния.
Начина по които трябва да се учи за изпитите не ми е съвсем ясен.Попитах тук-там и все пак реших да се допитам до вече утвърдили се хора в лицето на вас.Много материя има за учене, която не мога да кажа, че ми е непонятна и все пак..
- Не знам как точно да подходя към голямото количество информация и от къде да започна заради фактора "дали ще ме вземат".
Да не те стряскам, но кандидат-студентските изпити и подготовката им са песен в сравнение с материала, който имаш да учиш след това за времето, с което разполагаш...
Friendship is the rainbow between two hearts sharing seven colors: feelings, love, sadness, happiness, truth, faith, secret & respect
-
andrea - Активен потребител
andrea написа:ivan0ff написа:Здравейте.
Да не те стряскам, но кандидат-студентските изпити и подготовката им са песен в сравнение с материала, който имаш да учиш след това за времето, с което разполагаш...
Времето е повече от достатъчно. Е, че за 15 седмици плюс сесия, ако не можеш да се подготвиш по 4 дисциплини, то къде отиваме ????
- advokat__nikolov
Благодаря на хората взели участие в темата, аз още не съм се октазал, но не мисля и да го правя.
Хм.Сега като си чета словата и малко ми е смешно.Стрес ме беше натиснал.Вашето съсловие най-добре предполагам знае как се работи под стрес...Историята я почнах - няма как, литературата засега е на автопило
Сега единствения въпрос който е пред мен в кой университет да кандидатсвам.Слушам разни лоши неща за СУ, в УНСС се тръби пак кой какъв излизал, В.Търно пък че било зле и т.н. и т.н.
Е, каква е истината или градските легенди не са само такива ?
Хм.Сега като си чета словата и малко ми е смешно.Стрес ме беше натиснал.Вашето съсловие най-добре предполагам знае как се работи под стрес...Историята я почнах - няма как, литературата засега е на автопило
Сега единствения въпрос който е пред мен в кой университет да кандидатсвам.Слушам разни лоши неща за СУ, в УНСС се тръби пак кой какъв излизал, В.Търно пък че било зле и т.н. и т.н.
Е, каква е истината или градските легенди не са само такива ?
-
ivan0ff - Нов потребител
Интелегентно момче си.
Използвай свободното си време и енергия за бизнес, а когато ти се наложи да решиш правен въпрос се обърни към адвокат.
Използвай свободното си време и енергия за бизнес, а когато ти се наложи да решиш правен въпрос се обърни към адвокат.
-
vagabon4o - Младши потребител
Благоевтрад,на каквато и да си възраст поне ще умреш с образование.Други съветват деца учете ,ние родителите ще помагат,а те остроумни и мързеливи.
Давай смело,нищо не ти пречи да се докажеш и пред себе си,дори и за кеф,щото така ти утива и можеш да си го позволиш.
Давай наливай
http://www.law.swu.bg/new/
Давай смело,нищо не ти пречи да се докажеш и пред себе си,дори и за кеф,щото така ти утива и можеш да си го позволиш.
Давай наливай
-
namakak - Потребител
namakak написа:Благоевтрад,на каквато и да си възраст поне ще умреш с образование.Други съветват деца учете ,ние родителите ще помагат,а те остроумни и мързеливи.
Давай наливай
Може и да му УТИВА ,щом казваш.
-
vagabon4o - Младши потребител
vagabon4o написа:Интелегентно момче си.
Трябва да пиша далновидно ли за да получа адекватен съвет ? Може сглобя няколко изречения с термини, но после вечер получавам полюция.
-
ivan0ff - Нов потребител
14 мнения
• Страница 1 от 1
|
|