начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

Последно предупреждение

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Последно предупреждение

Мнениеот latcheva » 24 Окт 2009, 22:34

Здравейте ,
искам да попитам нещо свързано с моята работа.Работя на граждански договор на заплата плюс бонуси.Този месец ми връчиха последно предупреждение поради неизпълнение на личните ми поставени цели :D .Въпросният документ ми беше връчен зза подписване на 16.10.2009г. ,като това което ми беше поставено е в сила от 01.10.09г.Имам ли право по закон да изискам последната дата за изпълнение на поставената ми задача да е 16.11.2009г. ,защото анекса към договора ми беше даден мн късно.Иначе той е подписан обаче ми казах ада не пиша дата обаче аз я написах .Какви са ми правата в тоя случай и ще мога ли да удължа периода с още 16 дни а не до края на октомври както беше поставено в анекса.
latcheva
Нов потребител

Re: Последно предупреждение

Мнениеот sunrise » 26 Окт 2009, 10:44

Написаното от Вас е пълен абсруд. Как хем сте на граждански договор, хем имате работна заплата , че и дисциплинарна отговорност , освен това?
sunrise
Активен потребител

Мнениеот laridii » 26 Окт 2009, 14:12

Какъв Ви е договора трудов или граждански и какъв за Бога е тоя анекс?
laridii
Потребител

Мнениеот inspectora » 26 Окт 2009, 15:22

Абе човекът явно се е заел да изпълни/изпълнява нещо по договор за поръчка/изработка (или някакъв друг подобен граждански договор) и не се справя в срок, а "работодателят" (разбирай възложителят) в момента му е дал "подходящ срок" за отстраняване на неизпълнението, в който не можем да се вместим :) ... и т.н. с последствията от това :) ...
inspectora
Активен потребител

Мнениеот latcheva » 26 Окт 2009, 19:44

Граждански договро с определено брутно възнаграждение.Освен брутното възнаграждение към заплата има и комисионни от сделки реализирани всеки месец.По принцип всеки месец имаме определени цели за изпълнение или продажби на определен брой продукти.Този месец ми връчиха последно предупреждение или т.н. предизвестие,с което ако не изпълня задоволително поставена ми цел ,договора ще бъде прекратен по условия на договора.Това на първо четене какъв е договора най -образно казано .По принцип нз какъв договор ама ето на имам го заедно с последно предупреждение което е написано с анекс към сключеният договор.Сега този месец те ми връчила предизвеститето на 16 и до края на месеца искат да изпълня някакви цели.Ако не чао чао :o .Та въпроса мие в това ,че имат ли право да ми дават толкова късно въпросният документ ,наречен анекс според тях :D при условие ,че по принцип важи от началото на месеца и имам ли право да удължат срока до 16 ноември.Мерси за отговорите.
latcheva
Нов потребител

Мнениеот inspectora » 28 Окт 2009, 14:30

latcheva написа:Та въпроса мие в това ,че имат ли право да ми дават толкова късно въпросният документ ,наречен анекс според тях :D при условие ,че по принцип важи от началото на месеца и имам ли право да удължат срока до 16 ноември.Мерси за отговорите.

ами като
latcheva написа:По принцип нз какъв договор ...

как да отговорим

Все едно да кажеш на доктора: "абе боли ме ама нз къде ме боли" - хайде да видим дали ще може да даде диагноза ... или пък в магазина: "абе искам да купя нещо, ама нз какво" - :lol:

... същата работа ...
Вземате си документчетата и при адвокат за повече информация ...
Успех ...
inspectora
Активен потребител

Назад към Трудово право