- Дата и час: 25 Ное 2024, 18:50 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ТРУДОВ СТАЖ
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
ТРУДОВ СТАЖ
през 93 и 94г работих в фирма която е фалирала 2001г .Освободен сьм от нея на 31 12 1994г но в ТК имам крьгьл печат.Сега не ми признават ТСтаж защото нямам правоьгьлен печат.Какво да правя щом фирмата е фалирала
- tanval
- Младши потребител
Re: ТРУДОВ СТАЖ
Отидете в НОИ и поискайте те да ви издадат справка.Сега , ведомостите задължително се предават при тях, но за онзи период , нямам спомен.
- sunrise
- Активен потребител
Re: ТРУДОВ СТАЖ
tanval написа:през 93 и 94г работих в фирма която е фалирала 2001г .Освободен сьм от нея на 31 12 1994г но в ТК имам крьгьл печат.Сега не ми признават ТСтаж защото нямам правоьгьлен печат.Какво да правя щом фирмата е фалирала
Няма нормативен акт който да изисква полагането на "правоъгълен" печат в ТК. Съгласно НТКТС:
Чл. 6. (1) При прекратяване на трудовото правоотношение продължителността на трудовия стаж, придобит от работника или служителя при работодателя към датата на прекратяване на трудовото правоотношение, се записва с цифри и думи и се подписва от главния счетоводител и от работодателя, като се подпечатва с печата му.
Това означава, че с цифри и думи се записва "прослуженото време" в дни, месеци и години и тази информация се удостоверява с подписите на управителя и гл. счетоводител, като се поставя и фирмения печат. А въпросният "правоъгълен печат" е направен да улесни работата на отдел "човешки ресурси" като в разграфените клетки се записват горните данни. Но както вече се каза - те може да се запишат в свободен текст при спазване на изискванията на чл. 6 НТКТС.
- mosqito
- Младши потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|