- Дата и час: 29 Ное 2024, 12:47 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Тълкувателни решения и постановления
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Тълкувателни решения и постановления
Къде мога да намеря сборник с тълкувателни решения и постановления по граждански дела?
- ggnore13
- Нов потребител
Re: Тълкувателни решения и постановления
Странно!
В сладкарницата или в книжарница? В библиотека или в дискотека?
- Гост.
- Старши потребител
poli_g написа:Странно!
Остроумно!
В сладкарницата търсих и няма - същото е и в книжарницата. В библиотеката имат лошия навик да отказват да си продават книгите, а в дискотеката не се бях сетил да търся. Благодаря за бързата (и най вече уместна и сериозна реакция)!
advokat__nikolov, търсих в много онлайн книжарници и навсякъде има само решения и постановления по наказателни и административни дела - никъде по граждански. Въпреки това благодаря за линка, защото на него намерих съдебна практика по ЗЗД и решения на КС, които също търсех.
- ggnore13
- Нов потребител
Вижте в книжарницата на СУ
Там има 22 томна практика с постановления и решения на Софи Р. Разделена е на клонове - вещно, облигационно, процес и прочие.
Там има 22 томна практика с постановления и решения на Софи Р. Разделена е на клонове - вещно, облигационно, процес и прочие.
- advokat__nikolov
Не знам къде издирвате, но аз имам на книжен носител доста издания.
В столицата е по-лесно, за останалата част на страната наистина ще срещнете проблем. Не непреодолим! А, явно не сте колега, но все пак поне тази форма е достъпна - http://www.ciela.net/products.aspx?prodID=20&lang=bg срещу 30.00лв.
В столицата е по-лесно, за останалата част на страната наистина ще срещнете проблем. Не непреодолим! А, явно не сте колега, но все пак поне тази форма е достъпна - http://www.ciela.net/products.aspx?prodID=20&lang=bg срещу 30.00лв.
- Гост.
- Старши потребител
Отново благодаря за информацията. Явно затрудненията ми идват от факта, че не съм от София.
- ggnore13
- Нов потребител
poli_g написа:Не знам къде издирвате, но аз имам на книжен носител доста издания.
Офф тия Сиели и Апис щуротии направиха от правото математика.
Вече 20 г. се позовавате на едни и същи решения от 50 г. Въобще закона вече не се тълкува, няма нов извор на мисли, а копираме от Сиелата.
Ами тоя дето е писал дадено решение може друсан да е бил. Че закакво да му вервам.
Че глупак ли съм, че да не мога да тълкувам, ами да копирам някой от 50 г. ?
За това ни е пропаднала съдебната система. Нема иновации. Нема да се надявате на копи и пейст, а мислете, дори да противоречите на практиката. Правото си е до доказване, а не сбирщина от формули.
Римляните са казали да се съдим въз основа на закона, а не въз основа на правила на тоя и оня. Петър въобще не ме интересува какво е писал едно време в решенията си. Слагам ги си ги отзад. Хаха тва да не питагоровата теорема, че да съм обвързан от нея в конкретна хипотеза.
- advokat__nikolov
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|