начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

в болничен и след това без работа

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

в болничен и след това без работа

Мнениеот anonimnap » 13 Окт 2009, 20:31

моята ситуация е много сложна- моля за съвет:
през януари се върнах на работа след като бях по майчинство - 2 години, август месец постъпихме в болница и след изтичане на болничния се върнах, но работодателя ми заяви че не иска да работи повече с мен, но понеже не съм си използвала платените отпуски, а и детето ми няма навършени 3 години,ми предложи да си използвам отпуските- като ще ми бъде заплащано толкова колкото е по трудов договор- 240лв- като се приспаднат и осигуровките......
Кое ще е най-удачното за мен когато изтекат 3-те години - кой е най-правилния вариант за мен- да поискам да ме съкрати, по взимно съгласие или и аз незнам
Дайте ми съвет,моля
имам 5 год. трудов стаж
anonimnap
Нов потребител

Re: в болничен и след това без работа

Мнениеот rts » 14 Окт 2009, 11:45

Ако не си намерите друга работа до тогава,съкращението е по-добър вариант, защото ще можете да ползвате пълното си обещетение на борсата и за целия период, който Ви се полага, а при прекратяване на договора по взаимно съгласие или по Ваша молба - само за 4 месеца и то по минимума. Освен това при съкращаване в щата или нямаляване обема на работа, при прекратяване на договора Ви се полага обезщетение и от фирмата - ако не сте си намерили работа още първия месец.
rts
Активен потребител

Назад към Трудово право