Здравейте!
Не се смейте на така озаглавената тема - ще се обоснова веднага.
Освободиха ме от работа в транспортна фирма около средата на м. Януари - с мотива че няма работа и свиват персонала. Документите ми бяха задържани и неоформени като напуснал - което ми доведе проблеми свързани с регистрация за безработен. След разговор на няколко пъти с работодателя - и обещания, и отлагания от негова страна, аз се примирих и то най-вече, защото си намерих работа. Преглътнах неизплатена РЗ за половин месец - Януари, преглътнах - започване на работа по програма от Бюрото по труда и вече 10 месеца нямам допирни точки с "бившият" си работодател, докато реших да го попитам дали все още важи моето назначение при него и не смята ли за този период, че ми дължи възнаграждение /съответно 60,00 лв за работа на 2 часа/. На, което ми беше заявено, че за несвършена работа - какво възнаграждение искам. Моля, някой да ме посъветва имам ли аз права и как да си ги потърся! Благодаря!
- Дата и час: 25 Ное 2024, 17:25 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Възнаграждение за НЕсвършена работа
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Възнаграждение за НЕсвършена работа
Доколкото разбирам, основанието за уволнение е съкращаване на щата. Правилно ли съм разбрал?
Би трябвало в този случай да Ви е изпратено едномесечно предизвестие, като след изтичане на този срок трудовото правоотношение се прекратява.
Би трябвало в този случай да Ви е изпратено едномесечно предизвестие, като след изтичане на този срок трудовото правоотношение се прекратява.
- nikola_gogov
- Нов потребител
Да, може и така да се каже, но писмено не съм получавала предизвестие, а беше уста договорката, че работа за мене няма, но да изчакам с освобождаването. През следващия месец подадох писмена молба - предизвестие от моя страна, което не бе прието и ми се върна. Аз искам да разбера дали има право работодател, да държи назначени лица без да са на работа. Това не е ли незаконно? И след като според всички документи на фирмата е видно, че аз имам договор и съответното възнаграждение - не е ли редно да си го получа?
- nanjo_x
- Нов потребител
До колкото разбрах само устно са Ви уведомили, че няма вече работа за Вас, а писменно не сте получили нито предизвестие за прекратяване, нито заповед за прекратяване на договора. За сметка на това, Вие, още след като са Ви КАЗАЛИ,че няма работа за Вас, сте престанали да ходите на работа и едва по-късно сте подали предизвестие за напускане, което обаче не сте отработили и от фирмата са Ви го върнали. Вероятно нямате копие на това предизвестие с входящ номер, нито друго доказателство, че сте го подавали изобщо.
При тази обстановка, мисля, че Вие сте в дисциплинарно нарушение (неоснователно не сте се явявали на работа) и не можете да търсите възнаграждение за времето, през което не сте работили.
При тази обстановка, мисля, че Вие сте в дисциплинарно нарушение (неоснователно не сте се явявали на работа) и не можете да търсите възнаграждение за времето, през което не сте работили.
- rts
- Активен потребител
По принцип, дължи се заплащане и за несвършена работа, когато това не е по вина на работника/служителя- т.н. "престой". Само че през това време работника/служителя трябва да е на разположение на работодателя. Ако сте се явявали на работа и сте стояли там, но не сте работили, защото не е имало какво- дължи се заплащане. Ако работодателя ви е казал, да не идвате и че когато трябва- той ще ви се обади- също. Другия проблем е, че тези устни нареждания и договорки трябва да се доказват при спор, което обикновено е сериозния проблем.
- ivodrag
- Младши потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|