начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Ипотека и делба на съсобствен имот

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Ипотека и делба на съсобствен имот

Мнениеот anastasiya » 04 Окт 2009, 10:35

Здравейте,

Нашият проблем е следния:

Преди време продадохме един имот /земеделска земя/ и с парите аз реших да направя една по - голяма инвестиция и да построя къща за гости на мястото на старата къща на майка ми. Имам сестра, жива майка и починал баща. След продажбата на имота, аз и сестра ми с взетите пари започнах да строя, пристройка и надстройка на съществуващата къща. Всъщност, за да не се занимава и сестра ми, тя прехвърли правото на строеж на майка ми и така, започнах да строя с 1/6 право на строеж мое и 5/6 на майка ми. Започвайки да строя се оказа че, парите ми няма да стигнат и изтеглих ипотечен кредит, след като едвам направих покрива. И така аз изтеглих кредита на мое име, върху грубия строеж собственост на майка ми 5/6 и 1/6 мои. И така построих и довърших абсолютно всичко с трайна настилка целия двор, новата част с довършителни работи, абсолютно завършен, с трайни и големи подобрения във старата част. Категоризирах обекта като къща за гости и започнах да работя. Също така тъй, като парцела е с лице на главен път, на приземния направих магазин. И така сам започнах да връщам кредита, който всъщност не успявам сам да покрия от отдаването на стаите. Тази криза много ни удари и аз сега чрез други дейности си плащам вноските за кредита.

Тъй като сестра ми не участва по никакъв начин с връщането на вноските, искам да разделя и да си оправя отношенията в съсобственосттта, тъй като тя е законен наследник на майка ми и след смъртта й ще наследе половината от 5/6 от новия строеж, а дефакто аз ще изплащам кредита 20 години за построяването й.

Въпросът ми е: как де се разделим така че аз да не съм ощетен, да плащам цял живот кредита, а сестра ми без риск, без никакви усилия /тя не може да работи с туристи/ да притежава половината на имота.
anastasiya
Нов потребител

Назад към Съсобственост и делба