Здравейте
Искам да си отворя онлайн магазин, но има много неща които незнам и се надявам да намеря отговорите тук.
Става въпрос за магазин за бижута ръчна изработка само за чужбина.
Искам да работя с чужденци поради ред причини.
И така ето и въпросите които много ме вълнуват:
Трябва ли да си регистрирам фирма и ако трябва каква трябва да е тя?
Как става регистрацията на фирма в ЕС и налага ли се да го правя?
Трябва ли да имам някакви по специални документи като сертификат ISO или някакви други документи.
Питам защото в ЕС искат произход на стока и т.н.
Искам да продавам някои неща на едро, как ще става подписване на договори ако например получа поръчка от Австралия?
В момента имам пуснат сайт, но има много малко информация в него и почти никакви снимки на бижута, има още много неща да се правят по него ---> http://www.tinaarts.com
Искам да благодаря на всички предварително за помоща.
и разбира се да ви пожелая красиви и усмихнати дни..
- Дата и час: 29 Ное 2024, 12:43 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Можете ли да ми помогнете?
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Можете ли да ми помогнете?
Очевидно говорите за търговска дейност и ще трябва да регистрирате фирма - едноличен търговец или ЕООД, ако сама ще извършвате дейността.
Ако имате поръчка от Австралия, или произведенията Ви ще се търсят в Париж, ще си имате взаимоотношения с митницата. Необходимо е да се сключват и договори.
Най-добре е да говорите с адвокат, да му обясните какви са Ви желанията и той да ви убеди в какво може да Ви помогне.
Ако имате поръчка от Австралия, или произведенията Ви ще се търсят в Париж, ще си имате взаимоотношения с митницата. Необходимо е да се сключват и договори.
Най-добре е да говорите с адвокат, да му обясните какви са Ви желанията и той да ви убеди в какво може да Ви помогне.
- rama
- Потребител
Здравейте,
Моя приятелка е приета право в НБУ, но се колебае дали да се запише, защото не знае дали е акредитирана там специалността и дали ще може да я практикува при положение, че университетът е частен. Ще се сблъска ли с дискриминация на работното поле?
Моя приятелка е приета право в НБУ, но се колебае дали да се запише, защото не знае дали е акредитирана там специалността и дали ще може да я практикува при положение, че университетът е частен. Ще се сблъска ли с дискриминация на работното поле?
- weirdy
- Нов потребител
weirdy написа:Здравейте,
If you are good at something, never do it for free.
- voltron
- Потребител
- Това какво означава???
- weirdy
- Нов потребител
Последната акредитация на НБУ е от 2006 ( знаете, че срока е 6г.) та в този смисъл не виждам, какво ви притеснява.
http://www.neaa.government.bg/bg
А на работното поле( има доста и къде по- удачни думи, но явно голяма битка ще се води) не се дискриминираме с дипломи.
http://www.neaa.government.bg/bg
А на работното поле( има доста и къде по- удачни думи, но явно голяма битка ще се води) не се дискриминираме с дипломи.
Последна промяна poli_g на 03 Окт 2009, 13:26, променена общо 1 път
- Гост.
- Старши потребител
Да, но се натъквам на обяви , където изрично се посочва, че се иска юрист, завършил право в СУ или това не е дискриминация???
- weirdy
- Нов потребител
За мен отговорът е положителен.
- Гост.
- Старши потребител
poli_g написа:За мен отговорът е положителен.
Т.е. че има дискриминация...?
- weirdy
- Нов потребител
9 мнения
• Страница 1 от 1
|
|