начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

Трудово правоотношение,възникнало от трудов договор

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Трудово правоотношение,възникнало от трудов договор

Мнениеот cveti1605 » 02 Окт 2009, 14:38

Когато една длъжност не е обявена от закон за конкурсна,но работодателят веднъж я е направил такава,бил е назначен работник,спечелил конкурса,който след това е напуснал работата,длъжността остава ли като конкурсна или може да се назначава по трудов договор?И трябва ли задължително свободното работно място да бъде обявено с акт на работодателя преди да се стигне до сключване на трудов договор с работник?
Ще съм много благодарна да прочета Вашите мнения по тези въпроси.
cveti1605
Младши потребител

Re: Трудово правоотношение,възникнало от трудов договор

Мнениеот dask » 02 Окт 2009, 14:57

А, защо се интересувате ?
И ако не пишете дипломна работа защо не си зададете конкретно въпроса- кое е предприятието-работодател/ведомството/ и за каква длъжност става въпрос?
dask
Потребител

Мнениеот devilchos » 02 Окт 2009, 15:01

щом като веднъж дадена длъжност е определена за заемане чрез конкурс, тя си остава конкурсна докато работодателят не реши друго- за това си трябва нова заповед.
(3) Длъжностите, определени като конкурсни, се заемат само въз основа на конкурс. До провеждането на конкурса длъжността може да се заеме със срочен трудов договор за времето, докато бъде заета въз основа на конкурс.
devilchos
Потребител

Мнениеот cveti1605 » 02 Окт 2009, 15:48

Колега dasк, умишлено не споменавам работодателят и точната длъжност :roll:
Иво,много благодаря за отговора и законовата аргументация!!!!И аз стигнах до същото заключение, просто ми трябваше още 1 мнение. :mrgreen:
Последна промяна cveti1605 на 02 Окт 2009, 16:22, променена общо 2 пъти
cveti1605
Младши потребител

Мнениеот devilchos » 02 Окт 2009, 16:04

уау, това беше изненада... Толкова добре се криех, а ти сега да ме разконспирираш :mrgreen:
а за работното място- трябва да се обяви в бюрото по труда (мисля... все пак по трудово учих само една нощ с много пиене сладки разговори за нещата от живота :oops: )
П.П. извинявай за въпроса, но твоята анонимизирация е по-добра от моята :twisted: Та коя точно Цвети си ти (може да ми отговориш и на лични)
devilchos
Потребител

Мнениеот cveti1605 » 02 Окт 2009, 16:08

За Бюрото по труда си останал с грешни познания,нищо подобно няма.
cveti1605
Младши потребител

Мнениеот devilchos » 02 Окт 2009, 16:12

не споря... Макар че съм бил "косвен свидетел" :wink: как за една длъжност (учител) директорът на училището се обажда в бюрото и казва, че трябва да пусне една незаета бройка и в същото време подписва трудовия договор за назначаване за "Незаетата бройка"! та от там си мисля, че следва да се обявят и в бюрото...
devilchos
Потребител

Мнениеот cveti1605 » 03 Окт 2009, 19:34

Колега svidla__frs,не мога да отворя нито един от посочените от вас линкове,но все пак благодаря!
cveti1605
Младши потребител

Назад към Трудово право