Здравейте,
свекър ми почина тази година март,и чак сега съпруга ми реши да се уреди наследството.
След като извадихме "Удостоверение за наследници" и "Смъртен акт" отидохме в "СЛужбата по вписвания и направихме справка за недвижимите имоти на имената на втората ми свекърва и на свекър ми и се видя,че тя-2-рата е прехвърлила недвижимия имот на свое име без да пита нито съпруга ми,нито зълва ми.Възможно ли е това и как да си върнем нашата собственост от имота?
Благодаря Ви предварително!
- Дата и час: 03 Дек 2024, 23:47 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
прехвърляне на имот без знанието на всички наследници
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
11 мнения
• Страница 1 от 1
Re: прехвърляне на имот без знанието на всички наследници
Каква собственост е прехвърлила:на свекъра Ви или придобита по време на брака с него или нейна собствена. Как е придобита собствеността? И какво разбирате под "Прехвърлила"?
- sunrise
- Активен потребител
Къщата е наследсвена от неговата майка .Чрез обстоятелствена проверка-незнам какво означава. Втората свекърва чрез прехвърляне е записала целия имот на нейно име.Имота е до 29.06.09г се е водил на името на свекър ми-този имот е наследсвен не придобит по време на нейния брак със свекър ми
- berta_73
- Нов потребител
Обстоятелствена проверка, както казваше моят преподавател по "Вещно право":закарала е двама старци-разбойници от кръчмата при нотариуса да заявят ,че тя е владеела имота повече от 10г. Ще трябва да водите дело.
- sunrise
- Активен потребител
То ми стана ясно но незнаем нито номер на натариалния акт с който имота е бил собственост на свекър ми,нито сделката при кой нотариус се е извършила.Откъде да тръгнем и как докажем, с какви документи ,че не е така както казва тя
- berta_73
- Нов потребител
От службата по вписванията в района ,където се намира имота. Достатъчно Ви е да знаете имената и ЕГН-то на свекървата.Искате незаверено копие от акта .
- sunrise
- Активен потребител
Имената и ЕГН-то знаем като извадим копие на акта добре ,а после?
Не ни ли трябва акта за собственост на свекъра?
Не ни ли трябва акта за собственост на свекъра?
- berta_73
- Нов потребител
Кой живее в апартамента? Това има значение дали да водите дело или да се направите на 3 и 1/2.
- ivan_lawyer3
- Потребител
То е къща и там живее 2-та свекърва,и защо да се правим на ударени?
Тя все пак е родна къща на съпруга ми и му е наследство от баща му.
Тя все пак е родна къща на съпруга ми и му е наследство от баща му.
- berta_73
- Нов потребител
Как мога да извадя стар нотариален акт за имот,който е прехвърлен вече на друго име? За този нот.акт ,който ме интересува незнам нищо освен кой е бил собственик преди,а ми казаха че ми трябва година,в кой том е записан и т.н.
- berta_73
- Нов потребител
Ако свекърът Ви или неговият предишен собстевеник са притежавали нотариален акт, по същият начин с проверка по ЕГН-то. Ако е преди 2001г., проверката е по трудна , защото се прави по книги за всяка година, по имената. Най-добре е да знаете долу-горе в кои години вероятно е получен нотариалният акт. Може като наследник да го проверите и в данъчната служба, където е декларираран, в декларациите е посочен документа за собственост, както и в скиците.
- sunrise
- Активен потребител
11 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Съсобственост и делба
|
|