Здравейте!
Работя в български холдинг, в който до съвършенство са развити всички типично български работодателски хитрини.
Въпросът ми е:
При сключване на трудов договор след 6 месечен изпитателен срок ми връчиха длъжностна характеристика. Освен, че осигуровките са върху половината от получаваната заплата (остатъка е по втора каса и се изплаща на ръка без документ), длъжностите на които служителите работят са нереални. Официално работя на длъжност, която не отговаря на това, за което по принцип съм назначен. Задълженията, които изпълнявам нямат нищо общо с вписаната в ТД, нито пък с това за което ме наеха. При атестациите и определянето на месечните бонуси описаната ситуация ми пречи тъй като няма как да бъде оценен труда ми по простата причина, че съм назначен на една длъжност, в ТД е вписано второ, а изпълнявам съвсем трето. Това е много удобно за работодателя да се оправдава с всевъзможни оправдания само и само служителите да не получават бонуси. Как да си търся правата в тази ситуация по съдебен път(след отказ от работодателя за споразумение)?
Моля за отговор!
Благодаря!
- Дата и час: 25 Ное 2024, 16:23 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Нереална длъжностна характеристика?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Нереална длъжностна характеристика?
Трудна работа е това за доказване.
- genius75
- Потребител
Re: Нереална длъжностна характеристика?
Аз си знам, че шефовете са лисици и в тази фирма всичко се доказва трудно. Не ми помагаш.
Има документи:
ТД, длъжностна характеристика, документите от атестацията (показатели за оценка, които са разтегливи като анадолски локум), архив на свършената от мен работа (папки, дневни отчети, планове).
Освен това съм сигурен, че подобен проблем има във всяка втора фирма, само че трудолюбивите българи не се интересуват от това - важното е сухо да има, а на каква длъжност си, дали я има в класификатора на професиите и длъжностите, каква пенсия, клас и т.н. ще получиш като удариш 60-ака това е Божа работа.
Но виновни няма, така сме си свикнали - част от красотите на България Както се казва по байганьовски - да си гледал кат си са пудписвал, кой тий виновен ся
Мерси все пак за отговора!
Има документи:
ТД, длъжностна характеристика, документите от атестацията (показатели за оценка, които са разтегливи като анадолски локум), архив на свършената от мен работа (папки, дневни отчети, планове).
Освен това съм сигурен, че подобен проблем има във всяка втора фирма, само че трудолюбивите българи не се интересуват от това - важното е сухо да има, а на каква длъжност си, дали я има в класификатора на професиите и длъжностите, каква пенсия, клас и т.н. ще получиш като удариш 60-ака това е Божа работа.
Но виновни няма, така сме си свикнали - част от красотите на България Както се казва по байганьовски - да си гледал кат си са пудписвал, кой тий виновен ся
Мерси все пак за отговора!
- voodoo777
- Нов потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|