начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

сключване на срочен ТД

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

сключване на срочен ТД

Мнениеот poli_s » 12 Сеп 2009, 20:50

Здравейте!
Фирмата, ни има сключени договори за охрана на обекти с различен срок -за 1 година, за 3 години, новостроящи се сгради.
По коя алинея и точка от чл.68 на КТ трябва да се сключат ТД с работниците, какъв срок да се пише, за да могат те да бъдат освободени с приключването на обекта. Как да разбирам ал.1 т.1 и т.2 от чл.68. Какво означава "за извършване на дадена работа".Коя работа е "временна".
Моля, за становище и предварително благодаря на всички, които ще вземат отношение по поставеният от мен въпрос.
poli_s
Нов потребител

Re: сключване на срочен ТД

Мнениеот Гост. » 12 Сеп 2009, 20:57

poli_s написа:Здравейте!
Фирмата, ни има сключени договори за охрана на обекти с различен срок -за 1 година, за 3 години, новостроящи се сгради.
По коя алинея и точка от чл.68 на КТ трябва да се сключат ТД с работниците, какъв срок да се пише, за да могат те да бъдат освободени с приключването на обекта. Как да разбирам ал.1 т.1 и т.2 от чл.68. Какво означава "за извършване на дадена работа".Коя работа е "временна".
Моля, за становище и предварително благодаря на всички, които ще вземат отношение по поставеният от мен въпрос.

Аз, ще подмина. Наистина вярвам, че ако фирмата ви има договори с такава продължителност и наличен персонал, следва да си наемете ( дали на щат или на абонаментно обслужване е без значение) колега юрист.
Защото и фирмата ви няма да охранява безвъзмездно, но пък проблемите с персонала могат да ви излязат солени.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот poli_s » 12 Сеп 2009, 22:40

Не бяхте много словоохотливи. Въпросът ми е много ясен- договорите с персонала по чл.68 ал.1 т.1 или т.2 трябва да бъдат сключвани. Мисля, че за наемане на строителни работници въпросът би бил същият.
По-малко време, щеше да ви отнеме да ми отговорите отколкото да ме съветвате.Аз съм просто служител и имам нужда от помощ.
poli_s
Нов потребител

Мнениеот Гост. » 12 Сеп 2009, 22:46

Като сте "само служител"- защо проявявате този интерес? :roll:
"Само служителят" знае предварително параметрите на предложението за работа- ако го устройва, депозира молба, ведно с изискуемите писмени доказателства и воала- ще сключи договор.

За вас не знам, но за себе си съм сигурна в много неща. И, моля- не ме убеждавайте, че "черното има нюанси".

Благодаря.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот poli_s » 12 Сеп 2009, 23:25

Или аз не съм се изразила добре или вие не ме разбрахте, за което съжалявам.
Благодаря все пак, защото е по-добре от нищо.
Лека нощ.
poli_s
Нов потребител

Назад към Трудово право