начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Делба с усложнения

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Делба с усложнения

Мнениеот puffie » 09 Сеп 2009, 17:00

Здравейте,
наследник съм заедно с непълнолетния ми брат на 2стаен апартамент. Беше на майка ми, тя почина, след смъртта и аз се изнесох, брат ми беше настанен да живее при баба ни, а баща му, който не беше законен съпруг на майка ми остана да живее в апартамента при заварено положение. Започнахме дела срещу него, защото той поддържа апартамента в ужасно състояние и според мен не е нормален човек, съответно не можеше да се грижи за детето, защото не се прибира и работи нащем. Дава го на гледачки и не го поглежда. Закрилана детето го настаниха при баба ни, но той обжалва 7 пъти и накрая взе правата над детето. То е на 11 год и не иска да живее с него. През това време баща му заведе дело срещу мен и брат ми, за да докаже, че това е негово жилище...За което той даде обяснение, че преди майка ми да го купи, апартамента е бил негов и с тъмна фиктивна сделка й го е продал фиктивно. В момента той живее 4та година в апартамента и не мога по никакъв начин да го изкарам от там, защото аз съм под наем. Има заведено дело за делба, което той е спрял със своето за доказване на събствиност и постоянно измисля начини да живее там. Скоро аз и приятеля ми се нанесохме и той започна да ни тормози, да води жени в неговата стая, доведе и племеннизата си, която щяла да живее вече у нас! А нас е набутал в най-малката стая в апартамента под предлог че на мен ми се падали 1/3 от апартамента, а на него и брат ми 2/3! Единствения човек, който има нотариален акт от този апартамент съм аз обаче...И съм удивена, този човек има ли право да води жени в къщи, да води хора, които да се нанасят да живеят...Сега ме посъветваха да заведа дело за делба, кой в коя част ще живее, с вещо лице...Интересува ме колко време се точи такова дело и как да го спра да води хора!?
puffie
Младши потребител

Re: Делба с усложнения

Мнениеот sunrise » 09 Сеп 2009, 17:05

А майка Ви от него ли е придобила собствеността?
sunrise
Активен потребител

Мнениеот ivan_lawyer3 » 09 Сеп 2009, 17:11

Има такъв иск, освен това нищо не пречи докато се води делото, Вие, а не претендентите да живеят в апартамента.

Контрирайте ги иск за обезщетение за неправомерно ползване и т.н.

Ако нямат влязло решение, че са собственици - не виждам как ще живеят в имота.

Засега няма основание за делба - така се получава автогол.
ivan_lawyer3
Потребител

Мнениеот puffie » 09 Сеп 2009, 17:14

Не е придобила от него собствеността, имало е трети фиктивен, от който го е откупила с ипотечен кредит, който се изплати със застраховка живот!
puffie
Младши потребител

Мнениеот sunrise » 09 Сеп 2009, 17:22

puffie написа:Не е придобила от него собствеността, имало е трети фиктивен, от който го е откупила с ипотечен кредит, който се изплати със застраховка живот!

Нищо не разбрах!
sunrise
Активен потребител

Мнениеот puffie » 09 Сеп 2009, 17:29

Първо въпросния мъж е бил собственик. Ипотекирал го е в заложна къща, и собственика на заложната къща е станал собственик и на апартамента. Майка ми е изтеглила ипотечен кредит и го е откупила от този собств. на залож. къща. След смъртта й малко по-късно апартамента е изплатен със застраховката й живот и е само неин.
puffie
Младши потребител

Мнениеот ivan_lawyer3 » 09 Сеп 2009, 18:56

Писали ли сте ми на лични, моля активирайте си вашите.
ivan_lawyer3
Потребител

Мнениеот puffie » 09 Сеп 2009, 19:46

Готово!
puffie
Младши потребител

Мнениеот sunrise » 10 Сеп 2009, 11:21

Може и да докаже симулация , но дотогава сте си собственик.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот puffie » 19 Ное 2009, 13:28

Понастоящем съм писала абонаментните номера на ЧЕЗ и топлофикация на свое име, защото господина не ми даваше достъп до сметките и подозирах, че може да ме осъди, че не ги плащам и да ме изгони от собственото ми жилище. Сега обаче съм в обратното положение, той не плаща сметките си и на врата ми тежат 300 лева и заплаха от ЧЕЗ да спрат тока?? Обадих се на адвокатката си и тя каза, че понеже не бил наемател, не мога да го осъдя!!!!! Това възможно ли е ? :shock: :shock: :shock:
puffie
Младши потребител

Назад към Съсобственост и делба