начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Влизане във владение

Казуси за недвижими имоти

Влизане във владение

Мнениеот geni_66 » 08 Сеп 2009, 10:55

Здравейте,

Моля за Вашето компетентно мнение по следния въпрос:

Закупих ново строителство началото на годината и от преди повече от 2 седмици, сграда има вече разрешение за ползване. Строителят обаче не ми дава ключ с обяснение, че има процедура. Някои от съседите обаче ремонтират вече своите апартаменти.... Предполагам, че проблема е в промишления ток...
Имам ли законово право да си искам и аз ключ и как точно да процедирам ?

Благодаря предварително!
geni_66
Нов потребител

Re: Влизане във владение

Мнениеот rts » 08 Сеп 2009, 12:24

Вижте какво пише за предаване на фактическото владение в предварителния договор (ако има такъв) и в нотариалния акт. Обикновено имота се предава непосредствено след подписване на нотариалния акт, което предполага предаване и на ключовете.
Направете отново среща с продавача и ако е нужно го поканете писмено да Ви предаде ключовете. Няма да е зле да се консултирате с адвокат.
rts
Активен потребител

Мнениеот geni_66 » 08 Сеп 2009, 12:48

Благодаря за отговора.
Не е упоменато нищо в документите, може би трябваше да спомена, че имота е закупен с кредит, като покупко-продажбата и плащането са от края на м.Май, а акт 16 излезе Август, което предполага че оттогава съм собственик.
geni_66
Нов потребител

Мнениеот Melly » 08 Сеп 2009, 15:18

geni_66 написа:Благодаря за отговора.
Не е упоменато нищо в документите, може би трябваше да спомена, че имота е закупен с кредит, като покупко-продажбата и плащането са от края на м.Май, а акт 16 излезе Август, което предполага че оттогава съм собственик.

Собственик сте от дадата, която носи Нот. акт за придобиването на имота.
В Разрешението за ползване (Акт Обр.16) на сградата е задължително да бъдете вписан като Възложител.

Колегата rts е дал насока. Следвайте я.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Назад към Имотни казуси