начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

За съдебната власт - GeorgiKERELOV

Дискусии на тема съдебната власт в България

Re: Чалга клуб в Софийския районен съд ?

Мнениеот gudio » 07 Сеп 2009, 13:28

:wink: Не става дума за "чалга-клуб", а... за "ведомствено заведение" :lol: каквито обаче също би трябвало да имат съответните регистрации и разрешителни. Не е тайна, че... :roll: всеки четвъртък вечер май беше, от години, група съдии от СРС се борят със стреса от работата :wink: първоначално в едно заведение, след пожара в което ( :!: не е бил предизвикан от магистратите, да не си помислите нещо), се преместиха в една денонощна пицария, а оттам про-късно - във въпросното помещение в "Брачна колегия". Няма лошо, два-три пъти в предишното си качество, съм попадал на такива сбирки - не се говори за работа и коментирането на каквито и да "подсъдни" казуси е табу ! Няма и чалга... поне когато аз съм присъствал.
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот REVOLUTION » 07 Сеп 2009, 13:43

gudio написа::wink: Не става дума за "чалга-клуб", а... за "ведомствено заведение" :lol: каквито обаче също би трябвало да имат съответните регистрации и разрешителни. Не е тайна, че... :roll: всеки четвъртък вечер май беше, от години, група съдии от СРС се борят със стреса от работата :wink: първоначално в едно заведение, след пожара в което ( :!: не е бил предизвикан от магистратите, да не си помислите нещо), се преместиха в една денонощна пицария, а оттам про-късно - във въпросното помещение в "Брачна колегия". Няма лошо, два-три пъти в предишното си качество, съм попадал на такива сбирки - не се говори за работа и коментирането на каквито и да "подсъдни" казуси е табу ! Няма и чалга... поне когато аз съм присъствал.

Подозирам пословичното чувство на хумор на българина , което не е чуждо и за нас юристите.Всъщност предполагам , че това е било клуб за тихи игри.Шах , Бридж , Табла.Място където на фона на класическа музика , в удобни кожени сепарета , с пура и чаша малцово уиски , са се обсъждали теми като глобалното затопляне , финансовата криза , войната в Ирак и др.Но за за да се самоиронизират и посмеят(смеха е най-силния враг на стреса) са именували клуба "Оле , Мале" и по примера на ордена на жартиерата , са си избрали за симовол , дамско бельо-тип прашка! :lol: :lol: :lol: :lol:
Но отново , някой иска да натопи благородната инициатива в СРС.Според мен завистливи колеги , които не са били допуснати в клуба , заради чалгарските си пристрастия. :lol: :lol: Ето какво е разкрила проверката:" Чалга - мале, мале

Дамски прашки са емблемата на чалга клуб “Мале, мале”. Гледката красяла всеки четвъртък един от коридорите в сградата на бул. “Цар Борис III” 54. А червена лампичка създавала уют на пируващите съдии, адвокати и служители. Календари с разголени снимки довършвали интериора на “служебния” клуб.

На бул. “Цар Борис III” 54 е брачната колегия на столичния районен съд. Тя заема южното крило от сградата на бившето ГУСВ. От пролетта на 2008 г. обаче в другото, централното, крило на съда са предоставени и помещения за тръжни зали. Защото по новия Граждански процесуален кодекс (ГПК) в районния съд трябва да се провежда публичната продан, организирана от частните съдебни изпълнители. Чалга клубът открил врати точно в този коридор. По него всекидневно са минавали граждани, адвокати и кой ли не. Е, “Мале, мале” отварял след работно време. Тогава се закачала и табелата с прашките.

Организира го Николай Маджаров - зам.-шеф на СРС, доскоро председател на брачната колегия. Именно той “прибрал” стаята за “Мале, мале”, той държал и ключа. Удобно - в това крило няма съдебна охрана, затова и разкриването на “чалгаджиите” се забавило.

Клубът е действал от април 2008 г. до юли т. г. Режийните разноски - ток, отопление и т. н., са плащани от бюджета на съда. Инвентарът - фотьойли, столове, маси, компютър, също е на СРС. При вътрешната проверка, назначена от Красимир Влахов, е открит даже “Инвентарен опис на чалга клуб “Мале, мале”. Чиста работа!

Служители на СРС дават обяснения при проверката. И се разбира, че за гуляите в четвъртък съдебни служители са били пращани да купуват алкохол и задължавани да почистват на сутринта след пира.

Николай Маджаров вчера не вдигаше мобилния си телефон. Като зам.-председател на съда той има 5-годишен мандат, който не е изтекъл. От март т. г. не е председател на брачната колегия и бе командирован в Софийския градски съд. Смятано от 2 септември обаче командировката му е прекратена. Подготвя се искане до Висшия съдебен съвет за най-строгата дисциплинарна санкция - “уволнение”, заради уронения престиж на съда."
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот system » 07 Сеп 2009, 14:30

Изтрито
Последна промяна system на 07 Сеп 2009, 15:49, променена общо 1 път
system
Активен потребител

Мнениеот bebitor » 07 Сеп 2009, 14:54

Макар че поста ми беше изцяло в шеговит тон, без капка упрек или "оплюване" на който и да е (съжалявам, ако някой го е възприел по такъв начин), ще се включа в акцията по самозатриване.
Последна промяна bebitor на 08 Сеп 2009, 13:28, променена общо 1 път
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот donna » 07 Сеп 2009, 14:55

Права е поли темата не заслужава коментар ,затова ще изтрия написаното .
Последна промяна donna на 07 Сеп 2009, 17:11, променена общо 1 път
donna
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 07 Сеп 2009, 15:41

Големи глупости взеха да се пишат в този форум.
Само не разбирам като как, най- уважаваните от мен съфорумци, се включиха да пригласят в тази чалга?!?
Гост.
Старши потребител

Мнениеот gudio » 07 Сеп 2009, 17:29

:? Маджаров бе (по мои спомени) един от, как да го кажа: "не-особено-многобройните" коректни, несамовлюбени и несамозабравили се съдии в СРС... може би... защото е бил преди това адвокат... Пък вие си го плюйте на воля (особено тези, които не го познават)... :mrgreen:
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот donna » 07 Сеп 2009, 17:54

gudio с изкл. на Керолов никой никого не плюе , статията за мен е несъстоятелна ,чудо голямо почерпили са се след работно време , че да са само съдиите ,прокурорите и адвокатите ...я идете и вижте на къде се запътва ,ако въобще се запътва нанякъде населението работещо в други сфери ,масово преди да се прибере ,понякога и не се прибира колегиално на разпускане някъде .

Абе хора чакайте да учредим нашето дружество "Три бири и музиката да свири" ООД и заповядайте :wink: /това от другата тема/

Аз тука в тоя донос тъй да се каже подозирам някой завидял ,че не е поканен или вече недопуснат до сбирките .Не обичам пуританите ,а и прекаления светец и богу не е драг .
donna
Старши потребител

Re: БХК съди прокуратурата за отказ

Мнениеот Гост » 07 Сеп 2009, 18:00

GeorgiKERELOV написа:...кой ли съдия от районния съд в София ще е късметлията с това дело, за да зашлеви един шамар на главния прокурор и му разбута малко "дрямката" ? :P

:roll: Керелов, в цялата държава май само ти не си в дрямка, значи-надежда още има :!: Дето се вика (според старата руска литература), "и сам войнът е войн" :!:
Аз нали скромно си работя, и като намеря време да вляза веднъж-дваж седмично за по десетина минути, горе долу имам време да метна поглед само на заглавията. Но, с изумление установявам, че успяваш ежеденонощно да обхванеш и отразиш всичко де що се случва по всички райони и нива на магистратурата, полицията, дори - изпълнителната власт като цяло, не само полицията, законодателната власт, вътрешнополитическата ситуация, та дори, и международните аспекти.
И докато винаги съм се чудела, дали на спящите във форума лелички, работата им е хоби, та го имат тва време, ти развиваш невиждана по мащаби дейност, с несекващ ентусиазъм. :)
Тая поговорка:"Ако си имаш месия, не ти трябва народ", сигурно за теб са я създали :)
Гост

Мнениеот Гост. » 07 Сеп 2009, 18:24

Съжалявам, че колегата Систем си е заличил поста. Макар, че в него бяха изложени достоверни, известни нам, факти относно натовареността на съда - множество дела, липса на условия за работа...

Колеги, автора на темата живее в свят на отрицание( вярвам сте го забелязали), него точно това го храни... Участието ни в негови теми( оставям без коментар предметът им) подхранва нуждата му да пуска повече и все по-безобразни пасквили.

Пресата мога и сама да прочета. Нямам нужда някой ежедневно да ми натриса личните си предпочитания и да ми вменява задължение, дори и във форума, да чета манипулативно представена информация.

п.п. За да не се заблуди някой- не работа в столицата, така че съм безпристрастна по отношение изложеното.
Гост.
Старши потребител

Re: БХК съди прокуратурата за отказ

Мнениеот plamen_penev » 07 Сеп 2009, 19:03

"Ако си имаш месия, не ти трябва народ"

Не я разбрах тази поговорка... Народ без месия - разбирам, но месия без народ... чий месия е тогава :roll:
Нещо не съм наред с българския май...
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот gudio » 07 Сеп 2009, 22:15

8) Жалко, че съм пропуснал изтритото мнение на system. Присъствал съм чат-пат на тези сбирки и не ме е срам, нито страх :lol: В т.нар. "Мале, мале" не успях да отида, знаех от един колега ЧСИ, че се събират там :lol:, ама ми бяха по-удобни, когато бяха в пицарията... :oops: Не са били "клуб" и никого не са гонили, ако дойде неканен, това му беше готиното, то е ясно, че не-юрист няма да се прикалъмиса към кръжеца :lol: . Какво значи сега това "уронване на престижа на съдебната система", с което са погнали Маджаров :?: :roll: В сградата на ВАС, откъм ул."Лом" ли беше или "Лавеле", също има(ше :roll: ) яка сръбско-чалго-кръчма, май през деня им е нещо като "стол" на ВАС-овците ? В мазето под СИС при СРС имаше също много готина кръчма, някои хора й викаха "последната инстанция" :lol:, `щото като спечелиш най-бляскавата съдебна победа - да видиш къде се разбиват в пух и прах мечтите ти да си прибереш дължимото :( - , слизаш долу и вместо студена вода - студено узо или биричка, по-поносимо е, нали ? Затвориха я, ама не знам да е било заради уронване на престижа на съдебното изпълнение - по-скоро заради някакви архитектурни проблеми - липса на втори изход и т.н.
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот GeorgiKERELOV » 07 Сеп 2009, 22:20

Напротив, чалгата е съвсем на почит откакто бат Бойко тръгна да се прегръща и целува с Цеца. А сега той стана министър-председател, нали ? :D

Та не разбирам с какво чалгата уронвала престижа на съдебната власт, след като първият българин си пада по нея. :roll:
GeorgiKERELOV
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 07 Сеп 2009, 22:28

:roll: 8) Тц! Балуев, тук се презумира нечовешко свръхестествено съществуване на съдиите, като всеки поглед към съвсем нормални, за останалите нomo sapiens, благини е проява на ерес.

Не ме вълнува за столицата, но радетелите за благото народно, преди да пускат разни изрезки, да се замислят, че навсякъде в страната, благодарение на такива субекти, съдебният ни състав води твърде самотно съществуване. Щото, видиш ли, утре някой някъде безнаказано ще пусне нещо идентично и иди обяснявай на цялото кралско войнство, че нямаш сестра.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот plamen_penev » 08 Сеп 2009, 08:21

poli_g каза:
... навсякъде в страната, благодарение на такива субекти, съдебният ни състав води твърде самотно съществуване.

Не си наясно poli_g с кармата на съдията май... Имам приятел - бивш съдия, та той в един разговор каза: да си съдия означава да нямаш приятели извън съда, да не можеш да влезеш в кръчмата и да пиеш една ракия с хората... и, казваше той, така трябва! Професията го налага...
От тази гледна точка няма лошо да има кръчми, в които да се събира гилдията. Но в храма на Темида ли им е мястото, питам? Нима съдебното съсловие разбира огромното си значение за социума и Държавата? Нима не е функция на чалга-културата, казвам, превръщането на съдебните сгради в какво ли не? Нима в съдебната палата в Пловдив, а и не само тук, не са се настанили "търговците" и си въртят алъш-вериша благодарение на нарушаването на Закона от председателите на съдилища?
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот system » 08 Сеп 2009, 09:30

poli_g написа:Съжалявам, че колегата Систем си е заличил поста. Макар, че в него бяха изложени достоверни, известни нам, факти относно натовареността на съда - множество дела, липса на условия за работа...

Изтрих поста си, защото намирам участието ми в такава тема за неуместно.
Уважаеми колеги, изтритият от мен пост касаеше натовареността на районния съд, спомената само между другото покрай "скандалната" новина за клуб в сградата на съда, нарочен за "чалга" или какво беше там. И в това споменаване (в долния десен ъгъл на втора страница на в-к "Труд" от 05.09.) се съдържа почти незабележима информация за броя разгледани и решени дела от колегите в СРС за 2008 и 2009 (до момента). Общата бройка не помня, но на човек се падаше доста сериозно трицифрено число.
И тъй като мястото за обсъждане на този въпрос не е в тази тема, си позволявам да го изнеса в отделна тема в същия раздел. Ако ви интересува, заповядайте.
system
Активен потребител

Мнениеот REVOLUTION » 08 Сеп 2009, 09:51

Не мога да разбера колеги , какво общо има натовареността на съда и увеселителното заведение , организирано със средстава на съда , в сградата на СП.Някой да твърди ,че съдиите в СРС живуркат без работа....Напротив ,много напротив , няма юрист , който да не знае , че точно в СРС натовареността е направо ненормална за човешките възможности.Някой да твърди , че юристите не са хора и нямат право да се забавляват , по какъвто си начин искат и харесват , за да си почиват.Въпросът е друг , е ли съдебната палата символ на справедливостта и морала в обществото ни(макар и поразклатен , къде справедливо , къде грубо лъжливо пред обществото)?Изобщо имаме ли нужда от подобни места , или да си я караме през къра.Няма съд , няма църкава , няма училище , където може да правим заведения , хотели , мотели и каквото се сетим.За мен отговора е категоричен.В храма на Темида , "хоремаци" не може да има.Разбира се , всеки има право на мнение , който му се вижда нормално , обаче , после да не вика на гражданите андрешковци , задето нямат капка уважение към нито една институция в държавата и когато им заговориш за закон и справедливост , ти се подхилкват хитро в лицето!
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 08 Сеп 2009, 10:07

О, Пенев - спести ми го! 8) Твоето знание. Имам си свое- лично и непосредствено.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот GeorgiKERELOV » 08 Сеп 2009, 10:44

system написа:
poli_g написа:Съжалявам, че колегата Систем си е заличил поста. Макар, че в него бяха изложени достоверни, известни нам, факти относно натовареността на съда - множество дела, липса на условия за работа...

Изтрих поста си, защото намирам участието ми в такава тема за неуместно.
Уважаеми колеги, изтритият от мен пост касаеше натовареността на районния съд, спомената само между другото покрай "скандалната" новина за клуб в сградата на съда, нарочен за "чалга" или какво беше там. И в това споменаване (в долния десен ъгъл на втора страница на в-к "Труд" от 05.09.) се съдържа почти незабележима информация за броя разгледани и решени дела от колегите в СРС за 2008 и 2009 (до момента). Общата бройка не помня, но на човек се падаше доста сериозно трицифрено число.
И тъй като мястото за обсъждане на този въпрос не е в тази тема, си позволявам да го изнеса в отделна тема в същия раздел. Ако ви интересува, заповядайте.

Ex, колко се трудят съдиите и съдийките ни от софийския районен съд - по хиляда и отгоре решени дела на калпак на година. А КПД-то какво им е ? Май шкартото преобладава ? Но както каза колегата, това е друга тема, която ще трябва да отваряме в същия раздел. :D
GeorgiKERELOV
Активен потребител

Мнениеот zidaromazach » 08 Сеп 2009, 10:51

Не вярвам...
Намирисва ми малко тая история. Идва новия председател, заварва чужд нему зам.- председател и какво- какво, я да му направим една проверка. Зам-ът организирал чалга -клуб, журналистите веднага разбират и почват да пишат, по- късно се информира и ВСС. Ще го наказват и уволняват може би.

Първо абсолютно на всички е ясно, че ако Николай Маджаров е отговорен за това богоугодно дело, то по- скоро трябва да се адмирира, отколкото наказва. На никой не е пречело тайното съществуване на клуба. Свръхнатоварените съдии са разпускали там. Лошо няма... в "Син сити" ли да ходят?!
Защо "Чалга клуб"? Ето очевидци пишат че никога не е звучала такава музика там. Единственото доказателство в тая насока е наименованието в инвентарния списък. Между другото ето- хората са подредени- имат си и такъв списък дори. Та името вероятно е плод на чувството за хумор на някой от ядрото на клуба. И прашките май са плод на тоя вид чувство за хумор.
А може просто да е инсинуация, подФърлен е тоя "инвентарен списък". Просто факта с незабавното информиране на медиите и предварителното посочване на виновното лице- Маджаров не ми звучи добре.

Но иначе новината веднага се влива като наркотик във вените на някои форумни паразити и политат от кеф...
zidaromazach
Потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Съдебна власт