- Дата и час: 25 Ное 2024, 16:29 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Административно наказание
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Административно наказание
Искам да попитам, след едно вече наложено административно наказание се открие друго нарушение какво наказание може да се наложи?Възможно ли е да последва уволнение?
- iznerven
- Младши потребител
Re: Административно наказание
Прочетох за административните наказания, то там никъде не видях при повторно нарушение как се процидира.
- iznerven
- Младши потребител
Хайде сега опитайте да изложите повече факти, за да ви се даде отговор.
До тук разбирам, че има констатирано едно нарушение( по причини да сте пуснали темата в раздел трудово, ще предположа да е нарушение на трудовата дисциплина) и вече сте санкциониран- вероятно със забележка.
Впоследствие е констатирано второ нарушение и питате дали ще ви санкционират и за него- можете да сте сигурен, че имат право. А дали? е вече в правомощията на работодателя.
Не ми се нравят такива общи гадателски приказки, за това е нужно да изложите коректно фактите по казуса( не че някой го прави, то и за това отговорите са все такива, когато ги има).
Пишете за адм. нарушение, респективно наказание- факта, че са ви санкционирали вече веднъж, не значи , че отново нямат право. Колкото пъти извършите нарушение, и то бъде установено по съответния ред- толкова пъти ще бъде ангажирана адм. наказателната ви отговорност( ще бъдете санкциониран), като всяка следваща санкция е в по-голям размер.
Та, за какво казвате, че сте санкциониран вече веднъж? И какво нарушение е констатирано втория път?
До тук разбирам, че има констатирано едно нарушение( по причини да сте пуснали темата в раздел трудово, ще предположа да е нарушение на трудовата дисциплина) и вече сте санкциониран- вероятно със забележка.
Впоследствие е констатирано второ нарушение и питате дали ще ви санкционират и за него- можете да сте сигурен, че имат право. А дали? е вече в правомощията на работодателя.
Не ми се нравят такива общи гадателски приказки, за това е нужно да изложите коректно фактите по казуса( не че някой го прави, то и за това отговорите са все такива, когато ги има).
Пишете за адм. нарушение, респективно наказание- факта, че са ви санкционирали вече веднъж, не значи , че отново нямат право. Колкото пъти извършите нарушение, и то бъде установено по съответния ред- толкова пъти ще бъде ангажирана адм. наказателната ви отговорност( ще бъдете санкциониран), като всяка следваща санкция е в по-голям размер.
Та, за какво казвате, че сте санкциониран вече веднъж? И какво нарушение е констатирано втория път?
- Гост.
- Старши потребител
Наложено ми е обществено порицание и затова се интерисувам ако имам второ нарушение мога ли да бъда уволнен?
- iznerven
- Младши потребител
iznerven написа:Наложено ми е обществено порицание и затова се интерисувам ако имам второ нарушение мога ли да бъда уволнен?
Аз съм до тук. Вие изобщо не ме четете!
При адвокат- там ще ви консултират.
- Гост.
- Старши потребител
Наказание "обществено порицание" се налага само от съда по наказателно дело. Обърнете се към адвокат по наказателно право, ако такъв е случая.
Работодателят не може да Ви наложи такъв вид наказание.
- rts
- Активен потребител
rts написа:Наказание "обществено порицание" се налага само от съда по наказателно дело. Обърнете се към адвокат по наказателно право, ако такъв е случая.
Чл. 37 НК (1) Наказанията са:
1. (нова - ДВ, бр. 50 от 1995 г.) доживотен затвор;
1а. (предишна т. 1 - ДВ, бр. 50 от 1995 г.) лишаване от свобода;
2. (нова - ДВ, бр. 92 от 2002 г.) пробация;
2а. (предишна т. 2 - ДВ, бр. 92 от 2002 г., отм. - ДВ, бр. 103 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г.)
3. конфискация на налично имущество;
4. глоба;
5. (отм. - ДВ, бр. 92 от 2002 г.)
6. лишаване от право да се заема определена държавна или обществена длъжност;
7. лишаване от право да се упражнява определена професия или дейност;
8. (отм. - ДВ, бр. 92 от 2002 г.)
9. лишаване от право на получени ордени, почетни звания и отличия;
10. лишаване от военно звание;
11. обществено порицание.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 153 от 1998 г.) За най-тежките престъпления, които заплашват основите на републиката, както и за други особено опасни умишлени престъпления като временна и изключителна мярка се предвижда доживотен затвор без замяна.
Чл. 52 НК - Наказанието обществено порицание се състои в публично порицаване на виновния, което се обявява пред съответния колектив, чрез печата или по друг подходящ начин съобразно с указаното в присъдата.
Чл. 13 ЗАНН За административни нарушения могат да се предвиждат и налагат следните административни наказания:
а) обществено порицание;
б) глоба;
в) временно лишаване от право да се упражнява определена професия или дейност.
Чл. 14 ЗАНН Общественото порицание за извършеното нарушение се изразява в публично порицание на нарушителя пред трудовия колектив, където работи, или пред организацията, в която членува.
- c_welinowa
- Младши потребител
iznerven написа:Наложено ми е обществено порицание и затова се интерисувам ако имам второ нарушение мога ли да бъда уволнен?
Не( да отговоря накратко, че си стана дълга историята)
- Гост.
- Старши потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|