начало

Адвокатите, предизвикателството „изкуствен интелект“ и насоките за използването му Адвокатите, предизвикателството „изкуствен интелект“ и насоките за използването му

Прекратяване на ТД от работодателя по чл. 325 т.1 без молба

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Прекратяване на ТД от работодателя по чл. 325 т.1 без молба

Мнениеот ilieva30 » 01 Сеп 2009, 17:41

От около месец не съм на работа. При съкращението ми предложиха два варианта, като преди това ме накараха да подпиша декларация, че не се ползвам със закрила от уволнение.
Първият вариант беше по чл.328 и тъй като не искаха да спазват предизвестие, плащат неустойка, получавам 2 заплати. Вторият вариант е по чл. 325 т.1, като в заповедта е описано, че ще ми се изплати невзетия отпуск и премия в определен размер (в случая беше равен на 3 брутни заплати, в последствие ми бяха изплатени 3 нетни, може би се облагат с данък?!). Подписах заповедта по чл. 325.
Въпросът ми е неправомерно ли е уволнениението ми, след като не съм получавала и подписвала никакава молба или предложение за взаимно съгласие? Какви права имам сега? Знам че мога да оспорвам в срок от два месеца. Ако спечеля делото и заповедтта се обяви за невалидна, би трябвало да ме върнат на работа, но ако аз не искам, мога ли да претендирам за някакво обезщетение? Благодаря
ilieva30
Нов потребител

Re: Прекратяване на ТД от работодателя по чл. 325 т.1 без молба

Мнениеот sunrise » 02 Сеп 2009, 09:45

А какво всъщност искате?Нали се сещате , дори и да спечелите подобно дело ще върнете трите заплати, а ще получите две. Тънкият момент тук е с получаване на обезщетението от НОИ, предполагам ,че това е проблема.
Нали сте се съгласили и сте подписали заповедта, тоест съгласили сте се.
sunrise
Активен потребител

Назад към Трудово право