начало

Адвокатите, предизвикателството „изкуствен интелект“ и насоките за използването му Адвокатите, предизвикателството „изкуствен интелект“ и насоките за използването му

спешно !

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

спешно !

Мнениеот slan4oo » 31 Авг 2009, 18:52

Здравейте , искам да Ви помоля за малко помощ! Пуснах си молба за напускане с предизвестие 1 месец , до края на предизвестието остават 13 дни , от фирмата ми предложиха , за да ме освободят по рано от 13 септември да напиша някаква молба за напускане по взаимно съгласие и ми казаха , че същия ден щели да ме освободят !Понеже не съм запозната много , реших да попитам Вас !Въпросът ми е понеже фирмата трябва да ми даде още 2 заплати , да не би да стане така накрая да не ми ги изплатят, въпреки че ми казват , че ще ми платят до този ден , който съм на работа ?А и какъв е смисъла първо да се пише молба за напускане с предизвестие и после пък по взаимно съгласие ! Предварително Ви благодаря за отделеното време !
slan4oo
Нов потребител

Re: спешно !

Мнениеот geri1208 » 31 Авг 2009, 20:40

В никакъв случай по взаимно съгласие. Искайте по благоприятния член-съкращаване обема на работата. Защото така ще можете да получавате 110%, от това на което са Ви осигурявали, но не помня с точност колко месеца и после запоявате да получавате реалния размер, който ще Ви бъде изчислен. Естествено периода е в зависимост от стажа Ви.
geri1208
Нов потребител

Re: спешно !

Мнениеот sunrise » 01 Сеп 2009, 10:30

geri1208 написа:В никакъв случай по взаимно съгласие. Искайте по благоприятния член-съкращаване обема на работата. Защото така ще можете да получавате 110%, от това на което са Ви осигурявали, но не помня с точност колко месеца и после запоявате да получавате реалния размер, който ще Ви бъде изчислен. Естествено периода е в зависимост от стажа Ви.

Тези глупости откъде Ви хрумнаха??? :lol:
Първо, падал е молба за прекратяване на трудовият договор питащият, а не е по инициатива на работодателя.
Няма проблем , по какъв начин ще напуснете, дължимите заплати работодателят е длъжен да плати,както и обезщетението за неползван отпуск.
sunrise
Активен потребител

Назад към Трудово право