Здравейте,
Много ще Ви бъда благодарен ако ми помогнете. Имам следния проблем:
Освободен съм по чл 325 от 10-тина дни, но работодателя ми не ми е изплатил последната заплата.
В трудовия договор пише, че заплатата се изплаща до 30-то число на месеца за предходния. Т..е до 30-ти този месец трябва да ми дадат заплатата за миналия месец.
Също така имам 20 дни платен отпуск, който не съм ползвал и трябва да ми се плати. В заповедта пише, че се дължи обещетение за неизползван пл. отпуск....
Днес обаче разговарях с фирмата и разбрах, че те нямат никакво намерение да ми платят.
А аз съм решил твърдо, че ще направя всичко възможно да си взема парите.
Можете ли да ми кажете, къде трябва да отида най-напред : директно при адвокат или в инспекцията по труда ?
Чувал съм, че такива дела са безплатни за работника, но ме интересува как точно трябва да процедирам, за да мога да заведа такова дело и да си получа възнаграддението, което съм си заработил?
Много ще Ви бъда благодарен ако ми помогнете и ми кажете къде да отида и как да процедирам !
Благодаря предварително на тези, които ще отговорят !
- Дата и час: 25 Ное 2024, 15:49 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Неизплатена заплата и обещетение за платен отпуск
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Неизплатена заплата и обещетение за платен отпуск
Здравейте!
Не чакайте, а се свържете с адвокат, той ще предяви иск за вашето вземане. Може да сигнализирате и ИТ.
Успех!
Не чакайте, а се свържете с адвокат, той ще предяви иск за вашето вземане. Може да сигнализирате и ИТ.
Успех!
-
doxa - Потребител
Много благодаря за отговора !
Точно това и смятам да направя, да се свържа с адвокат още до края на тази седмица.
А има ли определени адвокати, при които трябва да отида за да е безплатно делото или няма значение при коЙ адвокат ще отида, стига той да се занимава с Трудово право?
Извинявам се за тъпите въпроси, но ... като незнам, по-добре да питам ...
Точно това и смятам да направя, да се свържа с адвокат още до края на тази седмица.
А има ли определени адвокати, при които трябва да отида за да е безплатно делото или няма значение при коЙ адвокат ще отида, стига той да се занимава с Трудово право?
Извинявам се за тъпите въпроси, но ... като незнам, по-добре да питам ...
- ivan_petrov
- Нов потребител
Делото е безплатно , доколкото не дължите държавна такса. Иначе адвокатът е платен, но след спечелване на делото, ответната страна ще Ви възстанови разходите за адвокат. Вие с какво мислите, че прижививяват адвокатите , от въздуха ли?
- sunrise
- Активен потребител
Добре де,..... аз затова питам, защото не ми е ясно кое е безплатно и кое не!
Защо трябва да сте толкова хапливи ?
Благодаря за отговора все пак !
Защо трябва да сте толкова хапливи ?
Благодаря за отговора все пак !
- ivan_petrov
- Нов потребител
Здравейте моля за помощ и отговор на един въпрос.До 04.06.2009 бях по майчинство ,след края му проведох разговор с работодателя си и стигнахме до извода,че трябва да се разделим.Трябваше да ми изплати платеният годишен отпуск в размер на 50 дни за периода на майчинството ми.Проблема е в това,че в момента на изплащането той ми даде да се разпиша на ведомост,където основната ми заплата е 310лв.,удръжки 55лв.,работни дни 23,базова заплата 187лв.Де факто аз получих 130лв.Как се получава тази сума и законосъобразно ли е да ти изплатят за платен отпуск сума,която никога не е била моя заплата и много по-ниско от минималната за страната.Винаги съм била осигурявана на 8 часа,стажа ми във фирмата е повече от 9 год.Редно ли е всички осигуровки да се спират от моята заплата?
- klim4o
- Нов потребител
Какво рабирате под "базова" и "основна" заплата ?
На каква заплате сте осигурявана ?
На каква заплате сте осигурявана ?
- rts
- Активен потребител
За жалост не съм много на ясно със счетоводството,затова и търся отговор.Това е всичко,което пишеше във ведомостта.Всички тези цифри така ме объркаха,че немога да намеря никъде логика.Предполагам,че 310 лв. е сумата на която ме осигурява след майчинството,но какво е "базова"не знам и откъде дойде сумата,която получих т.е.130лв.също не знам.
- klim4o
- Нов потребител
А колко всъщност Ви беше заплатата преди майчинството? Има си начин за определяне размера на обезщетението и то е според последният изработен месец. Сега не ми се търси, но ако се налага.
- sunrise
- Активен потребител
9 мнения
• Страница 1 от 1
|
|