начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Петя Стоева-шефка на поземлена комисия "НОВИ ИСКЪР"

Казуси за недвижими имоти

Re: Петя Стоева-шефка на поземлена комисия "НОВИ ИСКЪР"

Мнениеот npk1962 » 19 Авг 2009, 14:30

Не разполагам в момента с време да посетя библиотеката ,възможно ли е да ми цитираш какво гласи допълнителните разпоредби.
npk1962
Младши потребител

Мнениеот namakak » 19 Авг 2009, 16:01

Постановление №85 от 30 април 2008 мога само да ти посоча да прочетеш.
Последна промяна namakak на 20 Авг 2009, 13:31, променена общо 1 път
Аватар
namakak
Потребител

Мнениеот namakak » 19 Авг 2009, 21:22

И за да не изоставаме с темата ще споделя виждания и на други около мен.
Понеже има съмнения за ръководството на ПК изобщо,когато те ви провокират с това че Борисов щял да строи зотвори и си е харесал тези имоти предоставени от СОС,и понеже те лъжат,то и вие може да подскажете че в момента може да се обадите на охраната на Бойко за да ги питате :D Значи съмнявате ли се ,че лъжат и вие лъжете,то като да купиш имот с фалшиви актове прокуратурата да не е посилна да ви помогне,то вие също имате право да излъжете и да ги продадете при първа възможност.То клин ,клин избива в днешна България,да те е страх да изпиеш виното на дядо си,скъперникът направил те ботаг на документи ,а не на законност.
кой ще ги провери тея от Поземлена комисия и кога ще започнат обезщетенията???
Корупцията ще спре ,когато не спрат обявленията пред деловодството на ПК.Докато и последният не се обезщети,обявлението да не се снема.Толкова е просто!!!!!Докога ще чакат тези с мероприятията,да бъдат обезщетени за собствеността си!Не им ли стигнаха 17 години??????
Последна промяна namakak на 20 Авг 2009, 10:21, променена общо 1 път
Аватар
namakak
Потребител

Мнениеот npk1962 » 20 Авг 2009, 07:14

Защо през всичките годините нищо не се прави цялата докоментация от ПК да бъде публикувана в интернет всеки който се интересува от въстановените на дедите му ,бащите му и.т н земи да получи достъп до преписките. Затова красавиците са недостижими защото всяка информация трябва да получиш от тях ,можеш сам да научиш истината - и те лъжат, разиграват хората абе с две думи правят си каквото си искат и никой не им търси отговорност.В нашия случаи е една мъгла една паяжина в която са се уплели,не можеш да си представиш колко ме ненавиждат, но въпреки всичко не казват истината. Вече постепенно разплитам чорапа но не знам като блесне истината каква ще бъде реакцията на техните началници който активно ги пазят.
npk1962
Младши потребител

Мнениеот namakak » 20 Авг 2009, 10:52

Отлична идея,те имат компютри и принтери,всичко неоходимо за въвеждане на номер от преписка,всъщност решението за обезщетение е номера на преписката,и ще даде възможност на адвокат да разгледа мотивацията и да се ангажира с действия оборващи тези поставени комисии. :) Но интересно в тази община даже имейл за коресподенция и въпроси няма,дали е от неграмотност или невежество,или угодничество..има да гадаем.Нашто решение за обезщетение е от 2006.До момента няма действия по въпроса,за да бъде изпълнено производството.Операторката изрично е категорична да се следи в ДВ,Столична община да обяви.И тук излиза още един проблем,какво да се следи?За кадастрални планове ли?За заповеди по чл. от зспзз ли?Непонятно за обикновените хорица,ето още едно неетично отклонение при въпроси без отговор на собственици.Обидно е за възрастните хора.Как търси отговор една 79 годишна женица-Тръгва бабата отговор да дири от единия край на столицата до центъра и отива до столична община.На портала една полицайка учтиво я препраща в съседната сграда.Оттам я пращат на Славейков срещу книжарниците в сграда без асансьор на 4-5 етаж.Жената едва не умира по стълбите.От деловодството им съобщават да не дирят от там имота си ,а общината в която се намира ще им го върне или ще им плати или там да си дирят отговор..После след месеци се получи отговора от мзх и така до ден днешен.Всъщност при получаване на решението тази година,операторката препоръча след изтичане на 14 дневен срок за обжалване,да отидат наследниците при шевката.След седмица за предоставяне на ксероскопия от удостоверения за наследници,същата препоръча друго-следене в ДВ.Всеки път различни препоръки,препращания,прехвърляне и то за да се забави процеса за обезщетяването.Това са им спатиите,като няма кой да ги провери,дали при акт за общинска собственост е бил веднага предоставен имот за обезщетение,за да бъде лигитен този документ.Това е общо взето.Собственици са в недоумение какво се прави с техните имоти.Да не говорим ,че въобще не се изпълнява уведомлението по ГПК.При евентуална проверка може да се установи колко решения не са получени,за което да протечат 14 дневните срокове и да не се направят протоколни решения за това с какво ще се обезщетят.
Какво трябва да се следи в ДВ?Може ли някой да ми отговори?
Аватар
namakak
Потребител

Мнениеот npk1962 » 20 Авг 2009, 12:05

Докато всички решения ,и докоменти не ги задължът да бъдат побликувани и достъпни така ще бъде ,ще ни размотават,ще ни лъжат ще печелят време. Все си мисля, че ще дойде време да отговарят за действията си. Важното е човек да не се отказва ,при мен станаха 4г. но и още 4г да минат - няма да се откажа. Искам да разбера Истината , искам да изясня какво са вършили боговете в ПК , и всекимо според заслуженото.Изградиха имотен регистър, но на никой не му хрумна мисълта ,че ПК там където години наред се вършеха нередности - трябва да светне. А може би е неудобно....
npk1962
Младши потребител

Мнениеот Melly » 20 Авг 2009, 13:02

Прочетох диагонално темата и останах с убеждението, че не можете да прегледате Преписките си по заявени за реституция имоти.
Изненадвате ме. :D

Преди няколо седмици в една ОСЗГ също се опитаха да ме отсФирят, но .... знаете ли какво се случи?
На мига, когато им показах картата си, чинно, с наведени глави, моменталически ми предоставиха цялата Преписка.

Въпросът е, не защо...., а как...? :idea:
Извод:
Направате си сами извод. :wink:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот npk1962 » 20 Авг 2009, 13:41

Няма нищо изненадващо - показват каквото на тях им изнася. В началото ми пробутваха има няма десетина листа , и твърдяха, че това е всичко. Явно очакваха , че ще ми пистне и ще се откажа , след това започнаха постепенно да ми показват повече докоменти но в краина сметка тези които не са същественни. При дело което водих , съдът ги задължи да представят преписката в цялост- те бяха ксерокопирали всички мои молби , жалби за да придадът обем на преписката. Естественно и някои неща от самата преписка с две думи това което на тях им е угодно. Но това което наистина бе важно за мен а именно протокол от 1992г , в който трябва ясно да личи какво е въстановено се оказа ,че го нямат в наличност. Недоумявам как са ми издавали решенията като във всяко решение е цитирано , решението се издава възоснова на протокол №----, е и този протокол те го нямат.
npk1962
Младши потребител

Мнениеот Melly » 20 Авг 2009, 13:47

npk1962 написа:Няма нищо изненадващо - показват каквото на тях им изнася. В началото ми пробутваха има няма десетина листа , и твърдяха, че това е всичко. Явно очакваха , че ще ми пистне и ще се откажа , след това започнаха постепенно да ми показват повече докоменти но в краина сметка тези които не са същественни. При дело което водих , съдът ги задължи да представят преписката в цялост- те бяха ксерокопирали всички мои молби , жалби за да придадът обем на преписката. Естественно и някои неща от самата преписка с две думи това което на тях им е угодно. Но това което наистина бе важно за мен а именно протокол от 1992г , в който трябва ясно да личи какво е въстановено се оказа ,че го нямат в наличност. Недоумявам как са ми издавали решенията като във всяко решение е цитирано , решението се издава възоснова на протокол №----, е и този протокол те го нямат.

Ако прочетете акцентите, ще схванете какво исках да Ви кажа. :idea:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот npk1962 » 20 Авг 2009, 14:08

Аз разбирам какво искаш да ми кажеш , но на мен нито ми писна, нито ще се откажа ,а и протокола ще намерят - убедена съм.
npk1962
Младши потребител

Мнениеот namakak » 21 Авг 2009, 19:32

И аз нямам протоколи по решение от 2006г.за признаване на собственост на основание чл.18ж,ал.1,18з ал.1 от ППЗСПЗЗ и протоколи №...дата 1992г.,по чл.18г,прокол няма номер няма дата/написано е протокол но празно/,по 18 д и №...дата от 1992г. по чл.18е от ППЗСПЗЗ.Отказва да възстанови право на собственост защото ....е написано с големи и грозни букви в строителни граници при това и от помощен изработен план от 2004г.
Да започнем отначало.Заявление за възстановяване на земеделски земи от 1992г.февруари.На това заявление решението е 2006г.А решението за обезщетението е получено чрез проверка 2009г./но е също 2006 месец след решението за признаване на собственост/.До момента няма никакви обезщетения или обявления в тази сграда на ПК.17 години не им ли стигнаха?
Да погледнем и ЗСПЗЗ и всичките им промени и обнародвания..За което време не се решиха производствата по обезщетенията,през което време се заличи и чл.10 ал 7 и всичко стана мероприятие оценено на държавни цени,и на държавни цени се проведе приватизацията.Колко заплати бяха източени от бюджета за несвършената работа на ПК?
Ето ти постановление №65 ПРЕХОДНИ И ЗАКЛЮЧИТЕЛНИ РАЗПОРЕДБИ
§ 2. (Изм. - ДВ, бр. 80 от 1991 г., отм., бр. 34 от 1992 г.).
§ 3. (Отм. - ДВ, бр. 34 от 1992 г.).
§ 4. (Отм. - ДВ, бр. 60 от 1991 г.).
§ 5. (Изм. - ДВ, бр. 60 от 1991 г., бр. 34 от 1992 г., бр. 48 от 1995 г., бр. 95 от 1995 г.) (1) Отстоянието на земеделските земи до градовете с население над 300 хиляди жители се измерва по въздушна линия с начална точка центърът на населеното място до външната граница на зоната за земеделско ползване.
(2) Отстоянието на земеделските земи до крайбрежната морска ивица е най-късото разстояние, измерено по въздушна линия от бреговата линия на Черно море, увеличена с широчината на съществуващите плажни ивици, до външната граница на зоната за земеделско ползване.
§ 5а. (Нов - ДВ, бр. 34 от 1992 г., изм., бр. 48 от 1995 г., бр. 95 от 1995 г.) В случаите по чл. 18з, ал. 1 се счита, че строежът е започнал, когато до влизането в сила на Закона за изменение и допълнение на ЗСПЗЗ (ДВ, бр. 28 от 1992 г.) върху конкретния парцел (терен) законно са извършени строително-монтажни работи до изграждането на нулев цикъл.
§ 5б. (Нов - ДВ, бр. 34 от 1992 г., изм., бр. 48 от 1995 г., отм., бр. 95 от 1995 г.).
§ 6. (Изм. - ДВ, бр. 34 от 1992 г.) (1) Не подлежат на облагане с данък върху общия доход физическите лица, които са реализирали доход от произведена растителна и животинска продукция, за срок от пет години от въвеждането им във владение.
(2) От данък върху общия доход за приходите от производство на растителна и животинска продукция се освобождават за срок от осем години младите семейства, когато към момента на въвода във владение съпрузите не са навършили 35-годишна възраст за съпруга и 30-годишна възраст за съпругата и не са изминали 10 години от сключване на брака.
§ 6а. (Нов - ДВ, бр. 34 от 1992 г.) (1) Ликвидационният съвет на организацията, прекратена по силата на § 12 от преходните и заключителните разпоредби на ЗСПЗЗ:
1. вписва прекратяването и обявяването й в ликвидация в съответния регистър на окръжния съд. От деня на обнародване в "Държавен вестник" на решението за вписване към наименованието на организацията се добавя "в ликвидация";
2. организира, ръководи и управлява дейността на организацията до нейното заличаване, като има правата и задълженията на управителния съвет, а председателят на ликвидационния съвет има правата и задълженията на ръководител на организацията;
3. (доп. - ДВ, бр. 72 от 1993 г.) определя дяловете съгласно чл. 27, ал. 1 ЗСПЗЗ и разпределя имуществото в натура и в пари между лицата, имащи право на дял в съответствие с притежаваните от тях дялове;
4. довършва текущите работи на организацията;
5. събира вземанията и изпълнява задълженията й;
6. може да прекрати договорите, сключени от организацията до момента на обявяването й в ликвидация, като заплати обезщетение за вреди;
7. поканва кредиторите да предявят вземанията си. Поканата се отправя писмено до известните кредитори и се обнародва;
8. прекратява трудовите правоотношения с работниците и служителите при условията на пълна ликвидация, но не по-късно от заличаването на организацията;
9. извършва действията, предвидени в глава седемнадесета "Ликвидация" от Търговския закон, доколкото друго не е предвидено в този правилник;
10. (изм. - ДВ, бр. 72 от 1993 г.) дава отчет пред министъра на земеделието и горите или пред упълномощени от него длъжностни лица и предявява пред съответния окръжен съд искане за заличаване на организацията незабавно след приключване на дейността по ликвидацията.
(2) (Нова - ДВ, бр. 72 от 1993 г.) Членовете на ликвидационните съвети носят солидарно имуществена отговорност за вредите, които са причинили на организациите по § 12 от преходните и заключителните разпоредби на Закона за собствеността и ползването на земеделските земи, включително и за стопанисваното от тях държавно имущество, както и на лицата, имащи право на дял от имуществото.
(3) (Предишна ал. 2 - ДВ, бр. 72 от 1993 г.) От назначаването на ликвидационните съвети областните управители прекратяват по реда на чл. 328, ал. 1, т. 1 от Кодекса на труда трудовите правоотношения с ръководителите и техните заместници на организациите по § 12 от преходните и заключителните разпоредби на ЗСПЗЗ.
§ 6б. (Нов - ДВ, бр. 72 от 1993 г., попр., бр. 103 от 1994 г.) Държавата встъпва в правата на организациите по § 12 от преходните и заключителните разпоредби на Закона за собствеността и ползването на земеделските земи до размера на преобразуваните в държавен дълг техни задължения съгласно ал. 1 на § 14 от преходните и заключителните разпоредби на Закона за собствеността и ползването на земеделските земи.
§ 6в. (Нов - ДВ, бр. 100 от 1994 г., попр., бр. 103 от 1994 г.) Върху недвижимото и движимото имущество на прекратените трудовокооперативни земеделски стопанства, което е необходимо за тяхната дейност, не може да се насочи принудително изпълнение освен за събиране на държавни вземания.
§ 6г. (Нов - ДВ, бр. 48 от 1995 г.) Нищожността на сделките по § 11, ал. 1 и 2 от преходните и заключителните разпоредби на ЗСПЗЗ се прогласява от областния управител в заповедта му за изземването на имуществото - предмет на нищожната сделка по реда на чл. 16 от Закона за собствеността. Заповедта на областния управител може да се обжалва по реда на Закона за административното производство.
§ 6д. (Нов - ДВ, бр. 28 от 1997 г.) (1) Разпределението в дял на имуществото на прекратените и заличени организации по § 12 от преходните и заключителните разпоредби на ЗСПЗЗ на правоимащите лица по чл. 27, ал. 1 ЗСПЗЗ се извършва с писмен договор с нотариална заверка на подписите на определените лица по § 29 от преходните и заключителните разпоредби на ЗИДЗСПЗЗ (ДВ, бр. 45 от 1995 г.) и на приобретателите.
(2) Образуваните по реда на отменените чл. 48, ал. 3, т. 3, чл. 53, ал. 2 и чл. 54, ал. 2 еднолични търговски дружества с държавно имущество не са правоприемници на организациите по § 12 от преходните и заключителните разпоредби на ЗСПЗЗ.
§ 7. Този правилник се издава на основание § 10 от преходните и заключителни разпоредби на Закона за собствеността и ползването на земеделските земи.
ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 65
на Министерския съвет от 21 април 1992 г.
за изменение и допълнение на Правилника за прилагане на
Закона за собствеността и ползването на земеделските земи
(ДВ, бр. 34 от 1992 г., изм., бр. 72 от 1993 г., доп.,
бр. 28 от 1997 г.)
Това е от ППЗСПЗЗ
А сега и малко гавра:"ЗАКОН ЗА СОБСТВЕНОСТТА И ПОЛЗУВАНЕТО НА ЗЕМЕДЕЛСКИТЕ ЗЕМИ
Обн. ДВ. бр.17 от 1 Март 1991г., попр. ДВ. бр.20 от 12 Март 1991г., изм. ДВ. бр.74 от 10 Септември 1991г., изм. ДВ. бр.18 от 2 Март 1992г., изм. ДВ. бр.28 от 3 Април 1992г., изм. ДВ. бр.46 от 4 Юни 1992г., изм. ДВ. бр.105 от 31 Декември 1992г., изм. ДВ. бр.48 от 4 Юни 1993г., изм. ДВ. бр.64 от 27 Юли 1993г., изм. ДВ. бр.83 от 30 Септември 1993г., изм. ДВ. бр.80 от 30 Септември 1994г., изм. ДВ. бр.45 от 16 Май 1995г., изм. ДВ. бр.57 от 23 Юни 1995г., изм. ДВ. бр.59 от 30 Юни 1995г., изм. ДВ. бр.79 от 17 Септември 1996г., изм. ДВ. бр.103 от 3 Декември 1996г., изм. ДВ. бр.104 от 6 Декември 1996г., доп. ДВ. бр.62 от 5 Август 1997г., изм. ДВ. бр.87 от 1 Октомври 1997г., изм. ДВ. бр.98 от 28 Октомври 1997г., изм. ДВ. бр.123 от 22 Декември 1997г., доп. ДВ. бр.124 от 23 Декември 1997г., изм. ДВ. бр.36 от 31 Март 1998г., изм. ДВ. бр.59 от 26 Май 1998г., изм. ДВ. бр.88 от 31 Юли 1998г., изм. ДВ. бр.133 от 11 Ноември 1998г., изм. ДВ. бр.68 от 30 Юли 1999г., изм. ДВ. бр.34 от 25 Април 2000г., изм. ДВ. бр.106 от 22 Декември 2000г., изм. ДВ. бр.28 от 19 Март 2002г., изм. ДВ. бр.47 от 10 Май 2002г., изм. ДВ. бр.99 от 22 Октомври 2002г., изм. ДВ. бр.16 от 18 Февруари 2003г., изм. ДВ. бр.36 от 30 Април 2004г., изм. ДВ. бр.38 от 11 Май 2004г., изм. ДВ. бр.87 от 1 Ноември 2005г., изм. ДВ. бр.17 от 24 Февруари 2006г., изм. ДВ. бр.30 от 11 Април 2006г., изм. ДВ. бр.13 от 9 Февруари 2007г., изм. ДВ. бр.24 от 20 Март 2007г., изм. ДВ. бр.59 от 20 Юли 2007г., изм. ДВ. бр.36 от 4 Април 2008г., изм. ДВ. бр.43 от 29 Април 2008г., изм. ДВ. бр.6 от 23 Януари 2009г., изм. ДВ. бр.10 от 6 Февруари 2009г., изм. ДВ. бр.19 от 13 Март 2009г., изм. ДВ. бр.44 от 12 Юни 2009г."
След кое обнародване моля някой да ми каже,ще обезщетят собствениците на имоти,толкова хубави и подбрани за мероприятия,че и те да ползват субсидии най-накрая?
Има ли някой от чужбина да разкаже как е по другите страни,така ли си взимат само заплатите и там?
Аватар
namakak
Потребител

Мнениеот namakak » 29 Авг 2009, 21:36

Няма да оставя тази тема на недоуглеждане и подминаване от днешното правителство!
Скоро една от операторките на ОСЗГ ми поясни,че сме закъсняли с искането на собствеността и въвода.Къде закъсняхме ЗА ОТГОВОР ОТ 17 ГОДИНИ?Какво си и променило и кой го окъсня?
Всеки трябва да си получи заслуженото.,а именно гробищата.Казах аз някои хора си искат гробищата,други им го дават.Защо се е закъсняло?Имат ли вина собствениците,че не влизат в гробищата,а други го владеят и ще го владеят заради осзг или всички които правят законопроектите и се изчаква тяхното решение?
Нека тази тема докато не се обърне внимание на тези до субсидиите от ЕС,стои на първо място,МОЛЯ ВИ...Не бива тънко да се измъкват ненаказани техните подписи за каквото и да било..Или дори и подписи от неизвестни хора през деловодството.Деловодителят го е приел,значи той е отговорен чий подпис е приел.Но темата ми е за безхаберието,безотговорността и неспазване на закона в процеса на действащия закон за годините в който той е бил благоприятен за собствениците.
Аватар
namakak
Потребител

Мнениеот namakak » 01 Сеп 2009, 23:33

Мина почти месец от темата и жалбите ни.
Интересно защо няма развитие жалната ни тема в юриксдикцията на Яне Янев,занимаващ се относно сйс запълване на дупките в бюджета.А всички хора него гледат ,него чакаха..
Шефката все още си стои на поста дай яко мангизи ,за да ти свършим работата..
Уморих се,защо ли в хазната ни не остават пари,защото Янев гледа кой интерес..Изнервям се..Долу ръцете,няма да е с двете ...мой ,мой...сус..сусссссс.......Той е мой с запазен знак.............. ли е,аз ще го определя,не сте вие които ще го критикувате,все пак е в началото дайте му шанс,от бюджета разконпирирал ги и влезнали доходи от него би трябвало да вдигнатк пенсиите на всичките ви най-близки роднини...
Ще има продължение по темата,задължително.Кога ще започнат обезщетенията за най-хубавите имоти в София на собствениците им??????????????????????????????????????
Аватар
namakak
Потребител

Мнениеот namakak » 09 Сеп 2009, 14:10

Към заинтересованите предупреждение и какво ви предстои от бездействието..
Отивате да речем в деловодството,където освен че се чува шум от вода и тракане на чаши,никой няма да ви даде писмен отговор защо след влязло в сила решение от 2006г./след проверка 2009/вие ще чакате да бъдете обезщетени със земя,дори и след 17 години чакане,защото всички чакали!После е възможно да ви се изхили дебелата Берта и да ви пусне мухата,че има някакво обезщетение за вашия точно район,но тя със сигурност повече нищо няма да знае.Следва да отидете при оператора отговарящ за вашия район и да не давате думата на нейни колеги да ви се умешват в разговора,който не е в тяхната възможна компетенция за друг район.Поне от това може да се задоволени поне.Когато запитате по вашия въпрос,ще ви бъде отговорено ,че още нищо няма за вас,ще чакате и ще търсите в ДВ.Споменавате,че в предишните си посещения същите са ви отпращали защото е трябвало СОС да се произнесе и вадите постановленията със земи от ОПФ,които са предоставени на ПК за разпоредбитепо ЗСПЗЗ.На което един инжинер ,може уж загадъчно и в недоумение да ги разглежда,внушавайки ви че никога не е срещал подобно разпореждане.И ви отпраща да чакате Министъра да се произнесе и разреши,и нито Областния управител,нито медийте могат да помогнат в този заплетен случай :roll: Вие небива да се отказвате ,а в приемния ден дори и шефа няколко пъти да липсва и да получава заплата,да продължите да търсите правата си :wink:
Сменяте тактиката,слагате доза усмивка,разработвате нов стратегически план,защото или вие или те ще влезе в лудницата.Защото не се знае и кой има контрол за действията на ПК,щом като и областния не би трябвало да е компетентен,утре може и Министъра да не е,А ПРЕЗИДЕНТА дали ще може да отговори от кой зависи да започне процедурата по обезщетенията със земи отнети в полза на мероприятията??Не се отказвайте да търсите правата си,дори и когато ви споменат и подхващат и предсоящата фактическа грешка ,която ви грози /за 30 декара обезщетение с 600 метра/,на което вие адекватно и навреме трябва да подсетите "Инжинерите" с образование дали правят разлика от 4 категория прекрасна нива и градина,с предоставените от сос 8 категория и да добавите и разликата в цената освен и коефициента ,след което те ще замълчат.Остава някой да ви отговори защо ПК не изпълняват ЗСПЗЗ и ППзспзз.
Друго няма ,но винаги има приемни дни,дори и министъра :(
Аватар
namakak
Потребител

Предишна

Назад към Имотни казуси