начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Как се узаконява къща - основно жилище

Казуси за недвижими имоти

Как се узаконява къща - основно жилище

Мнениеот argira » 15 Авг 2009, 23:43

Имам къща,която има документи за строеж ,но е надстроена с един етаж и се води незаконна.Тя е моят дом,основно жилище,за което си плащам данъците.Строена е през 1992год. Последните 10 год. подавам молби в районното кметство ,но и досега съм на ниво "Молба".Какво трябва да направя,за да задвижа процеса.Може би ми трябва "Адвокат по имоти"?Аз съм от Варна.
argira
Нов потребител

Re: Как се узаконява къща - основно жилище

Мнениеот zelen » 16 Авг 2009, 12:04

argira написа:Имам къща,която има документи за строеж ,но е надстроена с един етаж и се води незаконна.Тя е моят дом,основно жилище,за което си плащам данъците.Строена е през 1992год. Последните 10 год. подавам молби в районното кметство ,но и досега съм на ниво "Молба".Какво трябва да направя,за да задвижа процеса.Може би ми трябва "Адвокат по имоти"?Аз съм от Варна.

Здравейте, няма невъзможни неща - живеете в Бг.
Трябва ви адвокат, освен " по имоти ", но и практикуващ " по ЗУТ ".
Ако за 10 години самостоятелна работа нямате успех, очевидно става въпрос за
други , непонятни за вас , неща.
zelen
Потребител

Мнениеот magodeoz » 18 Авг 2009, 01:59

Не ви трябва адвокат. Трябва ви архитект. Пак започва с "А", но е по-различно.
Между другото, това дали една постройка ви е основно жилище или не, и дали плащате данъци или не плащате, няма абсолютно никакво значение, когато става въпрос за законност на строежа.
magodeoz
Активен потребител

Мнениеот zelen » 18 Авг 2009, 07:05

magodeoz написа:Не ви трябва адвокат. Трябва ви архитект. Пак започва с "А", но е по-различно...

Да се дават такива непоискани съвети в правен форум едва ли е индикация за делови приоритети...
Професионално ми се налага да се срещам и с архитекти, за които дори ми е трудно да кажа, че са добри в своята си част! Да си архитект не означава само да можеш да чертаеш - означава преди всичко да си способен да не предизвикваш други, в т.ч. и адвокати с непремерените си изказвания.
Защото после ние оправяме вашата работа!

От такова изказване си затвърждавам убеждението, че и на архитектите им трябва адвокат, за да ги учи кога какво да говорят/пишат, за да не се излагат.

Познавам лично няколко ваши колеги, които преди година мислеха като вас - че са първа писта и само след няколко съдебни дела започнаха да разбират, че светът не се върти около тях, а те трябва да се съобразяват с други, по-разумни от тях! :!:
zelen
Потребител

Мнениеот magodeoz » 18 Авг 2009, 09:39

Аз лично нямам нищо против както едните, така и другите.
Не мога да разбера нападките срещу нечие мнение в открит форум, пък и не смятам, че трябва да ги приема лично – защо решихте, че съм архитект, при това с "делови приоритети" във форума?
Във всеки случай такъв начин на общуване не подхожда нито на архитекти, нито на адвокати, особено на "по-разумните" от тях, за да "не се излагат".
magodeoz
Активен потребител

Мнениеот argira » 19 Авг 2009, 11:08

Здравейте отново! Съжалявам,че сам предизвикала този малък спор между архитекти и адвокати.Молбата ми е някои да ме насочи към добър архитект във Варна за изготвяне на необходимите документи за узаконяване. Новото,което научих е ,че попадам в лилава зона "за малки и средни предприятия" според новия градоустроиствен план на гр.Варна -"ТПО-Варна".Това помага ли ми по някакъв начин? При това ново положение имам ли право на построики за малък бизнес? Благодаря!
argira
Нов потребител

Назад към Имотни казуси