Здравейте.
Изправен съм пред странен казус, за който искам вашия компетентен съвет.
Бях освободен от работа по чл.331 от КТ. В трудовата ми книжка е отразена тази промяна. Също така ми е изплатено и съответното обезщетение.
Проблема е, че акта за прекратяване на правоотношението не е готов, тъй като един от директорите който трябва да го разпише отказва да го направи.
Ще съм благодарен, ако ми дадете съвет какво мога да направя по въпроса?
Благодаря.
- Дата и час: 25 Ное 2024, 15:41 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Молба за съвет
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
10 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Молба за съвет
Какъв акт, нали вече сте освободен, как Ви платиха,без да сте освободен?
- sunrise
- Активен потребител
Въпросният акт или заповед за прекратяване на договора е подписан от моя страна, но остана да се подпише от страна на работодателя, който в случая се състои от няколко човека/директора/подписа. Всички без един (нещо, което научих тази седмица) са подписали въпросният акт, което е и проблема да го получа.
Както вече написах в трудовата ми книжка фигурира, че от еди-коя си дата съм освободен по чл.331. Също така там е отразена и сумата на обещетението, която вече ми е изплатена.
Въпроса е, какво мога да предприема за да получа въпросния документ, който ще ми е необходим за пред държавни институции?
Както вече написах в трудовата ми книжка фигурира, че от еди-коя си дата съм освободен по чл.331. Също така там е отразена и сумата на обещетението, която вече ми е изплатена.
Въпроса е, какво мога да предприема за да получа въпросния документ, който ще ми е необходим за пред държавни институции?
- ombbre
- Нов потребител
не сте посочили дали работодателя писменно Ви е предложил прекратяване на трудовия договор срещу обезщетение и дали Вие сте отговорили писмено в срока по чл. 331 ал.1 от КТ. В случай, че са налице тези писмени волеизявления мисля, че няма проблем договора да се счита за прекратен при положение, че сте си получили дължимите обезщетения.
- detxen
- Младши потребител
Здравейте.
Да, работодателя ми предлоижи писменно да прекратим договорните условия и аз го приех. Нямам притеснение (или поне така си мисля), че договора ми не е прекратен. Притеснението ми е, че не мога да си получа въпросният акт, който ми се изисква в конкретни държавни институции (например НОИ), тъй като не е подписан от един от директорите. Въпроса ми е дали има начин/механизъм по който да изискам въпросният документ.
Да, работодателя ми предлоижи писменно да прекратим договорните условия и аз го приех. Нямам притеснение (или поне така си мисля), че договора ми не е прекратен. Притеснението ми е, че не мога да си получа въпросният акт, който ми се изисква в конкретни държавни институции (например НОИ), тъй като не е подписан от един от директорите. Въпроса ми е дали има начин/механизъм по който да изискам въпросният документ.
- ombbre
- Нов потребител
След като можете да докажете, че работодателят е прекратил тродовото правоотношение с Вас, можете да заведете дело по реда на АПК, за издаване на въпросния акт
- detxen
- Младши потребител
Много благодаря на всички, които се отзоваха.
Приятна вечер
Приятна вечер
- ombbre
- Нов потребител
Трудовата книжка е основният удостоверителен документ за факти и обстоятелства, свързани с трудовата дейност на работника или служителя. Трудовата книжка е официален документ, включително и когато се издава от частен работодател и има публично удостоверително значение.
Какъв точно друг документ Ви е необходим за пред държавни институции? Ако имате предвид заповедта на работодателя за прекратяване на трудовото правоотношение, то тя има само вътрешноведомствено значение за отдел „Човешки ресурси” и за отдел „ТРЗ”.
Какъв точно друг документ Ви е необходим за пред държавни институции? Ако имате предвид заповедта на работодателя за прекратяване на трудовото правоотношение, то тя има само вътрешноведомствено значение за отдел „Човешки ресурси” и за отдел „ТРЗ”.
Errare humanum est stultum est in errore perseverare.
-
andy70 - Потребител
detxen написа:След като можете да докажете, че работодателят е прекратил тродовото правоотношение с Вас, можете да заведете дело по реда на АПК, за издаване на въпросния акт
Ей това ме хвърли в оркестъра!
- sunrise
- Активен потребител
...
За да не отварям нова тема, бих помолила за отговор тук.
Фирменият печат задължителен атрибут ли е по отношение Заповедта за прекратяване на трудовото правоотношение?
...или поне да ме упътите в кой източник да потърся изчерпателно изброено императивното съдържание на една такава Заповед.
Благодаря!
За да не отварям нова тема, бих помолила за отговор тук.
Фирменият печат задължителен атрибут ли е по отношение Заповедта за прекратяване на трудовото правоотношение?
...или поне да ме упътите в кой източник да потърся изчерпателно изброено императивното съдържание на една такава Заповед.
Благодаря!
-
narina - Потребител
10 мнения
• Страница 1 от 1
|
|