начало

Адвокатите, предизвикателството „изкуствен интелект“ и насоките за използването му Адвокатите, предизвикателството „изкуствен интелект“ и насоките за използването му

Майчинство

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Майчинство

Мнениеот godaiva » 03 Авг 2009, 21:04

На временен договор съм(за 6 месеца),а съм бременна.Договора ми изтича декември месец,каква е процедурата с майчинските,от моята фирма ли ще са или след прекратяване на договора нямат връзка с мен?
До този момент не съм била трудово осигурена..
godaiva
Младши потребител

Re: Майчинство

Мнениеот elena_atanasova » 03 Авг 2009, 23:37

Ако останеш на временен договор, работодателя ще ти изплаща обезщетението до изтичането му. След това ще трябва да се регистрирате в соц. грижи и ще го получавате оттам. Но в този случай губите втората година на платено мойчинство. И още нещо - майчинство се изплаща само ако имате 1 год. трудовв и осигурителен стаж! До придобиватено на такъв няма ад получавате обезщетение.
elena_atanasova
Нов потребител

Мнениеот hr7474 » 04 Авг 2009, 15:44

Първо е хубаво да уточните вида договор, защото има значение. Ако е безсрочен и със срок за изпитване 6 месеца. Или е твърдо срочен. Моля да опишете точно основанието, за да съм по конкретна.
hr7474
Нов потребител

Мнениеот godaiva » 14 Авг 2009, 03:15

Договорът ми е за срок от 6 месеца,по заместване съм,след като титулярът ми дойде на работа,аз си отивам..
godaiva
Младши потребител

Назад към Трудово право